Δούμας: «Δεν σταματούν ποτέ τα όνειρα στη Θέρμη»



Για το παιχνίδι με την… παλιά αγάπη του, Αναγέννηση Γιαννιτσών (έπαιξε ποδόσφαιρο για μια τριετία, κάνοντας πολλούς φίλους) μίλησε στον «soccerpractor» ο εκ των προπονητών του Θερμαϊκού Θέρμης, Τάσος Δούμας (ισότιμο δίδυμο με τον Βασίλη Μπούρκα, οδήγησαν την ομάδα στην περσινή άνοδο και στο Κύπελλο ΕΠΣΜ, έχοντας μεγάλο μερίδιο στο φετινό καλό ξεκίνημα). Ο εκ των τεχνικών των «πράσινων» (κεντρική φωτό από Φένια Χρηστίδου) αναφέρθηκε στον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής, στην καλή εκκίνηση, στην προηγούμενη ήττα στην Αριδαία, στους φετινούς στόχους και γενικά τη φετινή χρονιά στην ομάδα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
«ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΜΕ»
Πιο ειδικά, ο Τάσος Δούμας ανέφερε αρχικά: «Είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Αναγέννηση, φαίνεται από την κατάταξη. Είναι ψηλά τα Γιαννιτσά και είμαστε κοντά στη βαθμολογία. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε για να τους προσπεράσουμε. Συνολικός στόχος είναι να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο που παίζουμε και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Διαθέτουμε νεανική ομάδα, με φιλόδοξους παίκτες. Έχουμε καλό κλίμα, ταλέντο και καθημερινά κάνουμε πολλή δουλειά. Δεν υπάρχουν φαβορί και έδρες σ’ αυτή την κατηγορία και γενικά λείπει ο κόσμος από τα γήπεδα. Ξέρουμε την Αναγέννηση και πως δουλεύει. Ούτως ή άλλως, εμείς πάντα παίζουμε για τη νίκη».
«ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΖΟΥΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ»
Σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για τον Δούμα η «κόντρα» με την Αναγέννηση; «Ναι, είναι ξεχωριστό για μένα. Πέρασα καλά εκεί για τρία χρόνια, ως παίκτης από το 2007 ως το 2010 (σ.σ. ως επιθετικός). Έκανα φίλους, αγάπησα την ομάδα και αγαπήθηκα. Δεν κρύβω ότι ακόμα και σήμερα διατηρώ καλή σχέση με αρκετούς στα Γιαννιτσά. Ίσως έρθουν να με δουν στη Θέρμη κάποιοι καλοί φίλοι, ίσως έρθουν μόνο για μένα. Για να κάνουμε μια ευχάριστη καζούρα, ποδοσφαιρική και… πολιτισμένη, σε λογικά πλαίσια και φυσικά χωρίς παρεξήγηση. Αναπολώ την πρώτη χρονιά μου στα Γιαννιτσά, αφού στα ντέρμπι με εμπορικούς αντιπάλους είχαμε και 5.000 κόσμο στο γήπεδο, που σπάνια συναντάς ακόμα και σε ψηλότερες κατηγορίες».
Αποτέλεσμα εικόνας για Θερμαϊκός Θέρμης
«ΒΓΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΗΤΤΑ, ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΟΜΑΔΑ»
Για την οικογενειακή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της Θέρμης και την πρόσφατη ήττα στην Αριδαία (4-0, πιο βαριά φετινή), ο Δούμας έδωσε ένα τρανό παράδειγμα ομοψυχίας και ενότητας: «Το σκορ στην Αριδαία μας αδικεί σε σχέση με αυτό που δείξαμε. Έγιναν ατομικά λάθη. Πιστεύω πως θα βγάλουμε αντίδραση την Κυριακή στο γήπεδό μας. Γίνεται προσπάθεια αποσυμφόρησης των παικτών από πίεση και άγχος αυτές τις μέρες, από εμένα και τον Βασίλη (σ.σ. Μπούρκας). Μπορούμε να το ξεχάσουμε το άσχημο κομμάτι και αντίθετα να κρατήσουμε τα θετικά. Ως τώρα είμαστε όλοι χαρούμενοι με την πορεία μας. Έχουμε υγεία ως ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο μετά την ήττα από τον Αλμωπό βγήκαμε 30 άτομα μαζί. Σημαίνει πολλά ότι ήρθαν όλοι στην έξοδο, αλλά και στον αγώνα στην Αριδαία, παίκτες που ήταν εκτός αποστολής, να δουν τον αγώνα και να βρεθούν δίπλα στους συμπαίκτες τους».
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, γένι, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Με το "alter ego" του προπονητικά, Βασίλη Μπούρκα

«ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ»
Μπορεί να αλλάξει ταχύτητα και στόχο ο Θερμαϊκός, αν την Κυριακή κερδίσει τα Γιαννιτσά και τα προσπεράσει στην κατάταξη: «Είναι ακόμα νωρίς για αλλαγή στόχου. Έχει ιδιαιτερότητες η βαθμολογία, με δυο νίκες στα χαρτιά για όλους και τα ρεπό. Μετρά ποιοι τα έκαναν και ποιοι όχι, ανά πάσα στιγμή. Τα δεδομένα αλλάζουν εύκολα. Η βαθμολογία είναι εύθραυστη και συχνά πλασματική. Οι 4-5 πρώτοι έχουν προβάδισμα σε αυτή τη φάση. Φυσικά, στη Θέρμη δεν σταματούν ποτέ τα όνειρα. Ίσως διεκδικούμε άλλο στόχο απ’ ότι νόμιζαν πολλοί στην αρχή, που μας θεώρησαν στα βασικά φαβορί για υποβιβασμό. Όλα είναι θέμα εργατικότητας και πειθαρχίας».
«ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ»
Όσο για το σκεπτικό στο νεανικό ρόστερ; «Όπως προείπα, θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε και παράλληλα να αναδείξουμε πολλούς νέους παίκτες. Έχουμε νεαρούς με κίνητρα, που χωρίς υπερβολή, πριν μια διετία έπαιζαν ως αλλαγή στην Α1 και την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΜ! Έχουμε 34 παίκτες στην προπόνηση. Είναι δύσκολο για εμάς ακόμα και το να «βγάλουμε» αποστολή, πολλοί «κόβονται» μοιραία. Προσπαθούμε να παίζουν μόνο όσοι αξίζουν, με βάσει τις προπονήσεις και τους αγώνες. Δύσκολη αποστολή πραγματικά, αλλά προσπαθούμε να υπάρχει δικαιοσύνη στις επιλογές μας και τις ευκαιρίες. Ως τώρα πιστεύω ότι ανταποκρινόμαστε σε αυτό, αφού όσοι δεν παίζουν δεν… διαμαρτύρονται και προσπαθούν παραπάνω. Βεβαίως, περίπου οι μισοί παίκτες μας δεν έχουν παίξει ξανά στην κατηγορία και άρα τους δίνεται μια νέα ευκαιρία εξέλιξης».
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνονται οι Αχιλλεας Μεταλούλης, Μπούρκας Βασίλης και Τασος Δουμας, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται
«ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣ»
Για να καταλήξει ο Τάσος Δούμας: «Θέλουμε μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο της Θέρμης, να γεμίζει το γήπεδο. Δίνει έξτρα κίνητρα σε όλους. Ίσως είναι θέμα παραγόντων, που πρέπει να βρουν τρόπους προσέλκυσης των φιλάθλων. Ο παίκτης νιώθει αλλιώς με γεμάτα γήπεδα. Σε κάθε περίπτωση, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των λιγοστών παραγόντων που ασχολούνται με την ομάδα. Μακάρι να υπάρξει καλύτερη διάθεση για να αντέξουμε όλη τη χρονιά σε κάθε επίπεδο. Πρέπει ταυτόχρονα να αναλογιστεί και η Πολιτεία πως κάποιοι σπαταλούν χρόνο και χρήμα, κάτι δύσκολο για ομάδες γ εθνικής. Για παράδειγμα η Σειρήνα αποχώρησε πολύ νωρίς από το πρωτάθλημα».
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΑΒΒΑΡΗ-ΔΟΞΑΚΗ
Αξίζει να σημειωθεί ότι και για δυο παίκτες των «πράσινων» έχει ιδιαίτερο χρώμα το ματς με την Αναγέννηση. 
Ο λόγος για τον έμπειρο στράικερ, Μάριο Κράββαρη και το νεαρό μεσοαμυντικό Δημήτρη Δοξάκη, που φόρεσαν παλιότερα τη φανέλα των Γιαννιτσών (ο δεύτερος πέρυσι). 
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, καθώς επιστρέφουν και οι Παναγιωτίδης και Δοξάκης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική