Καλλίδης: «Περίμενε να διαψεύσει όσους τον διέγραψαν ο Αγροτικός»


Για τη φετινή «θυελλώδη» χρονιά του Αγροτικού Αστέρα, που πέρασε από πολλές φάσεις, δυσκολίες και εμπόδια, αλλά εντέλει κλείνει με θετικό πρόσημο, ανακούφιση και αίσθημα δικαίωσης, με σωτηρία και πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου (άσχετα αν όπως φαίνεται δεν θα γίνει το ματς με τον Καμπανιακό) μίλησε στον soccerpractor o Πάρης Καλλίδης. 

Ο 20χρονος στόπερ, που ήρθε από τον Άρη (αρκετά χρόνια στα τμήματα υποδομής, βασικός πέρυσι στην Κ19, είχε και επαγγελματικό συμβόλαιο, χωρίς επίσημες συμμετοχές) ήταν από τις «αποκαλύψεις» για την ομάδα του Ευόσμου, στην παρθενική χρονιά του στις εθνικές κατηγορίες. 

Ο Καλλίδης προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα και τις υψηλές απαιτήσεις και καθιερώθηκε στο κέντρο άμυνας των «πράσινων», δίπλα στον έμπειρο Λεωνίδα Κολώνη, ξεχωρίζοντας με τις παρουσίες τους σε ένα γενικώς νεανικό ρόστερ (εξαιρέσεις οι Παπαποστόλου, Κολώνης, ο γκολκίπερ Παπαθανασίου και από τον Γενάρη οι Προβατίδης-Κουκουλέκης). 

Ο νεαρός σημείωσε και δυο γκολ, αμφότερα στις ισοπαλίες με τον Εδεσσαϊκό (1-1 στην Έδεσσα και 2-2 στον Εύοσμο), ενώ ανέφερε:

«ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΚΑΘΙΑ»

Για τις δυο όψεις του Αστέρα φέτος, με κακή εκκίνηση και εντυπωσιακή αντεπίθεση, που έφερε τη σωτηρία, παρά το «μείον 7» από τις θέσεις παραμονής, μεσούσης της σεζόν: «Σίγουρα η χρόνια δεν ξεκίνησε όπως θα θέλαμε. Πήραμε λιγότερα από αυτά που αξίζαμε στον πρώτο γύρο. Ίσως το νεαρό της ηλικίας και η έλλειψη παραστάσεων σε εθνικές κατηγορίες για την πλειοψηφία του ρόστερ, ήταν αυτό που μας έκανε να πέσουμε στην παγίδα μιας πολύ δύσκολης και ανταγωνιστικής κατηγορίας και να κάνουμε αυτή την αρχή. Στη συνέχεια, ευτυχώς τα πράγματα διορθώθηκαν και βελτιώθηκαν. Ο πολύ καλός δεύτερος γύρος σίγουρα μας ανακούφισε, αλλά και μας δικαίωσε, για τη μεγάλη προσπάθειά μας και την πίστη μας, που δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Οι 3-4 προσθήκες έμπειρων παικτών στην πορεία, «έδεσαν» καλύτερα το σύνολο, αποδείχτηκαν ιδανικές και καταλυτικές για τη συνέχεια. Όπως είπα μετά το πρώτο ματς του 2ου γύρου, με την Μεσοποταμία, ο Αστέρας ήταν θέμα χρόνου να σωθεί, παρά τις πολλές απώλειες βαθμών. Ακόμα και με τα συμβάντα στην Αγκαθιά, όταν τιμωρηθήκαμε, είχαμε πει ότι όσους μας διαγράψανε μπορούμε και θα τους διαψεύσουμε. Είχαμε δημιουργήσει ένα σύνολο στο οποίο πιστεύαμε ο ένας στον άλλον και έτσι ήρθε στο φινάλε η επιβράβευση, ειδικά για το ντεμαράζ του δεύτερου γύρου».


«ΠΙΚΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ»

Σε ερώτηση για τη χαμένη ευκαιρία για τον τελικό Κυπέλλου με τον Καμπανιακό, ο Καλλίδης τόνισε: «Ένα τρόπαιο θα μπορούσε να είναι το επιστέγασμα, το «κερασάκι στην τούρτα» του ιδρώτα και της βελτίωσής μας τους τελευταίους μήνες. Δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς και μένει αυτή η πικρία, γιατί έγινε προσπάθεια να συνδυάσουμε τους δυο στόχους και φάνηκε να τα καταφέρνουμε. Βέβαια, πλέον η οποιαδήποτε κατάληξη του θα είναι μάλλον… ψιλά γράμματα».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

«ΘΕΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΠΛΑΝΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Β. ΚΟΛΩΝΗ-ΠΑΠΑΒΡΑΜΙΔΗ»

Ερωτηθείς για το αν μπαίνουν θεμέλια για «κάτι μεγαλύτερο», ο Πάρης Καλλίδης υποστήριξε:  «Σίγουρα υπάρχουν οι βάσεις για να χτίσει η ομάδα σε αυτό τον κορμό, να πατήσει για το κάτι παραπάνω προσεχώς. Αναμφίβολα, ο Αστέρας είναι μεγάλο όνομα στην κατηγορία αυτή και μπορεί να έχει οποίο στόχο θέλει, ανάλογα με το πλάνο κάθε χρονιάς , σε θέματα διοικητικά δεν θα θελα να πάρω θέση. Παρά μόνο να πω ένα «ευχαριστώ» στους «αφανείς ήρωες» , κ. κ. Χρόνη Παπαβραμίδη (σ.σ. βασικός χρηματοδότης) και Βαγγέλη Κολωνη (σ.σ. γενικός αρχηγός) και σε όλους τους ανθρώπους της διοίκησης που ήταν κοντά μας. Μας στήριξαν και μας πίστεψαν ακόμη και όταν ήμασταν σε δύσκολη βαθμολογικά θέση. Δε χάσαμε την αισιοδοξία και τον προσανατολισμό μας».


«ΒΑΖΩ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΗ, ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΤΣΟΥΚΑΛΙΔΗ, ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ ΚΑΙ Λ. ΚΟΛΩΝΗ»

Όσο για τον ίδιο, που πήρε επιτυχώς και με… καλό βαθμό το «βάπτισμα πυρός» σε εθνικές κατηγορίες; «Γενικά σαν χαρακτήρας είμαι φιλόδοξος και έχω μάθει να βάζω ψηλά τον πήχη. Πάντα θέλω να κάνω το παραπάνω βήμα, όταν νιώθω έτοιμος για αυτό . Αυτή ήταν η πρώτη μου χρόνια σε εθνική κατηγορία, δούλεψα σκληρά για να ανταποκριθώ και ευχαριστώ και τους δυο προπονητές μου, τον κ. Γιώργο Τσουκαλίδη αρχικά και μετά τον κ. Μάκη Κατσαβάκη, που με εμπιστεύτηκαν σε κάθε ματς ως παρτενέρ του Κολώνη στα μετόπισθεν. Ευχαριστώ και τον Λεωνίδα, ως αρχηγός, μεγαλύτερός μου και πολύ έμπειρος, μου έμαθε πολλά και είμαι ευγνώμων. Μου έδωσε ώθηση, όπως ευχαριστώ και τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου, μου έδωσαν αρκετά».

«ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ… ΕΚΤΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ!»

Σε ερώτηση για τον κόσμο των «σταχυοφόρων», ο Καλλίδης απένειμε τα εύσημα: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ και σε αυτόν τον συγκινητικό κόσμο. Ήταν δίπλα μας σε κάθε έδρα, όχι μόνο στον Εύοσμο. Ακόμα και στα 4 ματς κεκλεισμένων των θυρών, οι πιστοί μας ήταν έξω από το γήπεδο και μας στήριζαν με τον τρόπο τους και τη φωνή τους. Προσωπικά, τους παροτρύνω να συνεχίσουν έτσι, δεδομένου ότι αποτελούν μεγάλο μέρος της δύναμης του Αγροτικού. Σίγουρα τους αξίζει να δουν σύντομα τον Αστέρα στις μεγάλες κατηγορίες».


ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ «Δ. ΚΟΝΤΙΚΑΚΗΣ»

Την ίδια στιγμή, τα στελέχη των «πράσινων» προχωρούν άμεσα, πιθανότατα μέσα στο επόμενο διήμερο, σε απολύμανση χώρων και εγκαταστάσεων στο «Δ. Κοντικάκης», ώστε να αξιοποιηθεί από τους νεαρούς αθλητές των ακαδημιών η έδρα της ομάδας για περίπου ένα μήνα, για προπονήσεις ως την τελετή λήξης. Οι ιθύνοντες του Αγροτικού είχαν επικοινωνία με γονείς παιδιών από τα τμήματα υποδομής, ενώ σύντομα αγόρια και κορίτσια θα φορέσουν ξανά τα… αθλητικά τους, περνώντας πρώτα από τους γιατρούς, για εξασφάλιση κάρτας υγείας. Παράλληλα, η διοίκηση «τρέχει» τις επαφές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για την επόμενη μέρα, στο θέμα χορηγών, προσθαφαιρέσεων στο συμβούλιο, ώστε να  μπει σε μια σειρά ο σχεδιασμός (μπάτζετ, στόχοι, ρόστερ, τεχνικό τιμ).

φωτό από Φένια Χρηστίδου, Γιάννη Γιάγκα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική