Αμπατζίδης: «Ίδια φιλοσοφία στη Θέρμη-ας βοηθήσουν πολλοί από λίγο για να αρχίσουμε»

 


Για τις «θέσεις» του Θερμαϊκού Θέρμης για το ενδεχόμενο επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, κάτω από ποιες συνθήκες, αλλά και τη φετινή δυναμική των «πράσινων», που βαδίζουν στα περσινά… χνάρια, μίλησε στον soccerpractor ο πρόεδρος της ομάδας, Χαράλαμπος Αμπατζίδης. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τη βούληση του Θερμαϊκού αναφορικά με το «restart»: «Είμαστε θετικοί για επανέναρξη. Αν δε παίξουμε, εκτός από οικονομικό θα υπάρξει και πρόβλημα ψυχολογικό και αθλητικό. Γεννά ανασφάλεια και αβεβαιότητα η κατάσταση. Οι παίκτες προορίζονται για να αγωνίζονται στο γήπεδο και οι προπονητές για να τους γυμνάζουν και να τους καθοδηγούν. Μας κόψανε στη… μέση στη Γ΄ Εθνική. Βέβαια, εμείς παίξαμε και 4 ματς. Σε Β΄ και Γ΄ Εθνική δεν έπαιξαν καθόλου, παρότι είναι επαγγελματικές κατηγορίες και παίζει η υπόλοιπη Ευρώπη στις αντίστοιχες περιπτώσεις. Επίσης, τα τοπικά της ΕΠΣΜ έπαιξαν μόνο Κύπελλο, καθόλου πρωτάθλημα».

φωτο από Φένια Χρηστίδου

Για τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την επαναφορά στη σέντρα: «Ότι είμαστε θετικοί για να παίξουμε, δεν αναιρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για αυτό. Αν πρέπει, ας γίνονται και δυο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα, όχι μόνο ένα. Θέλει συχνές εξετάσεις και πιστή τήρηση του ενδεδειγμένου υγειονομικού πρωτοκόλλου. Εκτός από όλα τα μέτρα ασφάλειας, υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας, πρέπει να υπάρξουν και βοήθειες. Να συνδράμουν πολλοί από… λίγο, για να μπορέσουμε να αρχίσουμε. Κυρίως να βοηθήσει η ΕΠΟ, η Εκτελεστική Επιτροπή και η διοργανώτρια αρχή, αλλά και γενικότερα άλλοι φορείς, όπως ΕΟΔΥ, Περιφέρειες, Δήμοι και φυσικά η Κυβέρνηση, Υπουργείο Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Κανείς δεν περισσεύει».

Για τη φετινή ομάδα της Θέρμης: «Θα είμαστε έτοιμοι, όποτε και να μας πουν να αρχίσουμε. Φυσικά, όλοι χρειαζόμαστε κάποιες εβδομάδες επαναφοράς, ένα εύλογο διάστημα επανένταξης πριν τους αγώνες. Πέρυσι ήμασταν η ευχάριστη έκπληξη, με νεανικό ρόστερ και χαμηλό μπάτζετ. Ίδια φιλοσοφία έχουμε και φέτος, και αρχίσαμε αρκετά καλά. Είχαμε πολλά νέα πρόσωπα στο δυναμικό, ξανά με παίκτες ταλαντούχους, μικρής ηλικίας και χωρίς πολλές παραστάσεις. Στόχος είναι να αναδείξουμε νέα παιδιά, συνεχίζοντας στο περσινό τέμπο, ευελπιστώντας να τερματίσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε».

Για τα «όπλα» των «πράσινων» και αν εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ: «Στα ατού της ομάδας είναι η πολλή δουλειά στο γήπεδο από τους προπονητές μας, Τάσο Δούμα και Βασίλη Μπούρκα. Μεταδίδουν στους παίκτες την όρεξη για δουλειά και βελτίωση. Έχουμε ένα ρόστερ με ποιότητα, φιλοδοξίες και ενθουσιασμό, παρότι δεν έχουμε πολλούς έμπειρους. Είμαστε όμως μια οικογένεια. Σε παίκτες, προπονητές και παράγοντες, με κοινή μέριμνα για καλή μπάλα και κάτι πετυχημένο. Αυτό ήταν το συστατικό που μας ανέβασε κατηγορίες και επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Για το ρόστερ δε σκεφτόμαστε αλλαγές. Θεωρείται επαρκές, σε δυναμική αλλά και αρκετά μεγάλο. Άλλωστε, το μόνο που προέχει τώρα είναι να παίξουμε ξανά και σίγουρα όχι οι μεταγραφές».


Για τα φαβορί στο 2ο όμιλο και αν… προλαβαίνει να ολοκληρωθεί η σεζόν έγκαιρα: «Είναι πολύ μικρό το δείγμα των 4 αγώνων. Δε ξέρω καλά τις ομάδες, δε τις είδαμε. Θα πρέπει να δούμε πρώτα κάθε ομάδα, δε μπορώ να πω λοιπόν για φαβορί. Όσο για το αν προλαβαίνουμε, πρέπει να δούμε πρώτα αν και πότε θα ξεκινήσουμε, αφού δεν μπήκαμε καν στο γήπεδο για ομαδικές προπονήσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν εξαρτάται από εμάς. Άλλοι αποφασίζουν και οι ομάδες… ακολουθούν. Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση. Το δεδομένο είναι ότι ενδεχόμενο εμβόλιμων αγωνιστικών τις Τετάρτες θα ήταν πολύ δύσκολο, σε υλοποίηση και εφαρμογή. Αρκετοί παίκτες έχουν άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα».



Για την ανάγκη σχεδίου και για το «come back» των φιλάθλων στην κερκίδα: «Ο κόσμος λείπει από τα γήπεδα και καλό θα ήταν να μην αργήσει η επάνοδός του. Μακάρι να γυρίσουμε στην περιβόητη κανονικότητα όλοι και σε κάθε τομέα, το ταχύτερο δυνατό αλλά με ασφάλεια. Θα ήταν καλό να γυρίσει στην κερκίδα και ο κόσμος, έστω και αρχικά πιο διστακτικά, σε μικρότερο ποσοστό. Πάντως, θα ήθελα πρωτίστως να ευχηθώ σε όλους υγεία και καλή χρονιά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική