Δόξα Δράμας| Εκδικάστηκε η “υπόθεση Αλεξανδρούπολη” - Σε 7-10 μέρες η απόφαση

 



Στην αίθουσα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ εκδικάστηκε όπως αναμενόταν την Πέμπτη η ένσταση της Δόξας Δράμας, που έχει έννομο συμφέρον (τους χωρίζει μόνο ένας πόντος στη βαθμολογία, με τις δυο ομάδες να έχουν από τρία ματς ως το τέλος), για την υπόθεση της Αλεξανδρούπολης, που κέρδισε 2-1 την Κυριακή στο Κιλκίς την Αναγέννηση Πλαγιάς, με μόνο ένα παίκτη Κ21 (αντί για τουλάχιστον 5 στην αποστολή, που προβλέπει η επικαιροποιημένη φετινή προκήρυξη πρωταθλήματος), όπως καταγγέλλουν οι “Μαυραετοί”. 

Σε περίπτωση δικαίωσης των Δραμινών, οι Εβρίτες αναμένεται να “χάσουν” 6 βαθμούς (από 26 υποχωρούν στους 20), τους τρεις που κέρδισαν στο συγκεκριμένο ματς, αφαίρεση τριών ακόμα, συνοδεία πιθανότατα χρηματικού προστίμου.

 Οι δυο πλευρές πήραν προθεσμία για υπομνήματα ως την Τετάρτη και το πιθανότερο είναι να εκδοθεί απόφαση σε 7 με 10 μέρες. 

Ο χρόνος που μεσολαβεί θεωρείται καλός οιωνός για τη Δόξα, με την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης, προκειμένου η Αλεξανδρούπολη, που παίζει “τελικό” την Τετάρτη με το Νέστο Χρυσούπολη εντός, να φανερώσει τις προθέσεις της, είτε δηλώνοντας μίνιμουμ πέντε μικρούς στο φύλλο αγώνα για την αποστολή, που θα θεωρηθεί τρόπον τινά παραδοχή σφάλματός της, είτε αν δε το κάνει θα δώσει δικαίωμα για νέα ένσταση από άλλη ομάδα, ενδεχομένως από το Νέστο. 

 Άρα μάλλον θα βρεθεί σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. 


Το “αγκάθι” για τους Θρακιώτες, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την πλευρά της Δόξας, φέρεται να είναι οτι αποδείχτηκε οτι έχουν στη δύναμή τους ως ερασιτεχνικό σωματείο πολλούς νεαρούς παίκτες, από 14 ως 21 ετών, που θα μπορούσαν να δηλωθούν σε κάθε παιχνίδι 5 εξ' αυτών, με έκδοση κάρτας υγείας αυθημερόν και άμεση διαθεσιμότητα για κάθε παίκτη να αγωνιστεί, δεδομένου οτι έχει δελτίο. 



Αξίζει να σημειωθεί οτι δεν υπάρχει προηγούμενο - δεδικασμένο σε ανάλογη υπόθεση, αφού είναι ρύθμιση που προστέθηκε φέτος στην προκήρυξη, ενώ ο “ηττημένος” σε πρώτο βαθμό θα έχει δικαίωμα έφεσης επί της αρχικής απόφασης.

Η νομική γραμμή της Δόξας (δια του Χάρη Γρηγορίου) προσπάθησε να στοιχειοθετήσει οτι αποτελεί αλλοίωση πρωταθλήματος η κίνηση της Αλεξανδρούπολης, με την έννοια οτι έχει γίνει ξανά, ενώ αν δικαιωθούν οι ακρίτες ουσιαστικά ανοίγει ο... ασκός του Αιόλου, με έμμεση κατάργηση του νέου αυτού μέτρου, αφού και να μη τηρείται προφανώς δε θα υπάρχουν συνέπειες και κυρώσεις για τις ομάδες στο εξής. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική