Καδόπουλος: “Καλές πιθανότητες πλέον η Χανιώτη για Γ΄ Εθνική – Ατού ηρεμία & εμπειρία”

 



Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο προπονητής της Χανιώτης, Γιώργος Καδόπουλος, για το διπλό στην Επανομή που αυξάνει τις πιθανότητες ανόδου στη Γ΄ Εθνική, την έξοδο της Τετάρτης στην έδρα του Αστέρα Τριποτάμου (φαβορί και κοντά στην άνοδο στον 1ο όμιλο με “3Χ3” ο νταμπλούχος Ημαθίας) και γενικά την αξιοπρόσεκτη σεζόν για τους πρωταθλητές Χαλκιδικής, που γράφουν ιστορία και βρίσκονται πρώτη φορά στα χρονικά τόσο κοντά στις εθνικές κατηγορίες. 



Ο Καδόπουλος μίλησε για τα ατού των “τσακαλιών”, το σύστημα ανόδου που στερεί τη δυνατότητα να παίξουν στην παραπάνω κατηγορία περισσότεροι απο τους μισούς πρωταθλητές, αλλά και τον Άρη, του οποίου αποτελεί παλαίμαχο. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του έμπειρου τεχνικού:

Για το διπλό στην Επανομή, που αποτέλεσε την πρώτη νίκη και με 5 βαθμούς τα “τσακάλια” προς το παρόν, την 4η αγωνιστική, βρίσκονται σε θέση ανόδου: “Βρισκόμαστε ατυχώς στη μέση ακόμα, τα παιχνίδια που μένουν είναι τα πιο σημαντικά. Έχει σημασία οτι έχουμε σταθερότητα, είμαστε μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα και αποκτήσαμε καλές πιθανότητες ενδεχομένως για να πάρουμε την άνοδο. Η Επανομή κάνοντας το διπλό στην έδρα του Εθνικού Γιαννιτσών στην πρεμιέρα πήρε ένα προβάδισμα έναντι των άλλων ομάδων. Ήταν πολύ καθοριστική αυτή η νίκη μας, μπήκαμε με ίδιες πιθανότητες σε διεκδίκηση θέσης ανόδου. Θεωρώ οτι αμυντικά ήμασταν καλοί. Σε αντίθεση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, όπου σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήμασταν κακοί. Αυτό ήταν το πιο βασικό κομμάτι που παίχτηκε. Ήταν σημαντικό αυτό το διπλό, αλλά και οι αντίπαλοι είναι καλοί. Ο Σβορώνος είναι μια εξαιρετική ομάδα και θεωρώ οτι δεν αποτελεί πλεονέκτημα, αλλά θέλω να πιστεύω οτι μπορούμε πλέον, κρατάμε την τύχη στα πόδια μας. Υπάρχει δρόμος”.



Για το αν είναι μειονέκτημα οτι η ομάδα παίζει στην Τρίγλια και όχι στη Χανιώτη: “Όχι, για εμάς είναι πολύ καλύτερα, γιατί είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο στην Τρίγλια. Σε όλη την πορεία φέτος δεν έχουμε επικαλεστεί την έδρα, να ζητήσουμε κάτι. Είμαστε μια ομάδα που παίζει με γνώμονα το καλό ποδόσφαιρο. Δεν επικαλούμαστε την έδρα. Δεν είναι παράπονο. Στο μέτρο του δυνατού, είναι κοντά μας ο κόσμος, αλλά είναι πολύ ήσυχος, δε θα φωνάξει. Ήμασταν στην Επανομή, υπήρχε φωνή, η Αναγέννηση έχει μια δυνατή έδρα πάντα. Ήρθε σε εμάς η Κρηστώνη, εκτός έδρας με θορυβώδες κοινό. Θεωρώ οτι σε εμάς είναι σε δεύτερη μοίρα αυτό. Όλο το χρόνο εμείς εδώ είχαμε πιο πολλές απώλειες εντός παρά εκτός”.



Για το τι μετρά στην τελική ευθεία και εντέλει πού κρίνεται η άνοδος στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές: “Το κομμάτι που θα κρίνει την άνοδο θα είναι η σταθερότητα, αναφορικά με εμάς. Για τις άλλες δυο θέσεις θεωρώ φαβορί τον Σβορώνο, μετά τον Τριπόταμο, που πιστεύω οτι έχει τελειώσει την υπόθεση πρόκρισης. Θα υπάρχουν διεκδικήσεις, αλλά θεωρώ οτι οι ομάδες έχουν δείξει το χαρακτήρα τους, το ποιοι είναι. Ο Τριπόταμος δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί”.



Για την έξοδο της Τετάρτης, στο Μακροχώρι Ημαθίας με τον Αστέρα Τριποτάμου, που έχει το “3/3” και είναι στην κορυφή του ομίλου: “Είναι δύσκολο παιχνίδι, είναι ματς που δε το υπολογίζαμε. Στην Ελλάδα σκεφτόμαστε με τις πιθανότητες, δεν είμαστε στην Αγγλία. Αν έρθει κάποιο αποτέλεσμα, ευχής έργον θα είναι να έρθει. Χωρίς άγχος και ο,τι βγει. Τώρα πλέον έχουμε μια μεγαλύτερη ηρεμία, το αποτέλεσμα στην Επανομή είναι πολύ σημαντικό. Αν χάναμε, η Αναγέννηση θα ήταν ακλόνητο φαβορί”.



Για το αν ξεπροβάλλει μπροστά τους μια ιστορική ευκαιρία για υπέρβαση και Γ΄ Εθνική, στην ούτως ή άλλως πιο πετυχημένη σεζόν, με παρθενικό πρωτάθλημα και πρώτη παρουσία σε τελικό Χαλκιδικής: “Έχει βαρύτητα για τους ανθρώπους της Χανιώτης, αλλά η προσπάθεια είναι στο μέγιστο βαθμό και σχετικά δεν υπάρχει άγχος. Από την αρχή της χρονιάς εμείς δε ξεκινήσαμε για πρωτάθλημα. Το Δεκέμβριο αναδιπλωθήκαμε. Κάναμε κάποιες προσθήκες, για να δώσουμε βάθος στην ομάδα, αν συμβεί αυτή η πιθανότητα και αυτό μας βοήθησε. Για παράδειγμα, στην Επανομή, που είναι μια εξαιρετική ομάδα, θεωρώ οτι είχαμε περισσότερες λύσεις από τον πάγκο. Η Επανομή ξέμεινε από αλλαγές, από λύσεις, είχε παιδιά που δεν έπαιξαν πολλά παιχνίδια. Ενώ εμείς κάναμε τριπλή αλλαγή και η ομάδα ωφελήθηκε, παρά έχασε δυναμική. Το οτι αποκτήσαμε βάθος, μας έδωσε κάποια πράγματα, είναι μαραθώνιος το πρωτάθλημα. Και δράττομαι της ευκαιρίας να πω οτι είναι πολύ τραγικό οι ομάδες που βγαίνουν πρωταθλήτριες να αναγκάζονται σε τέτοια μπαράζ και με πιθανότητες κάτω των 50% να βγουν. Γιατί οι 7 πρωταθλητές, 4 θα αποκλειστούν για την επόμενη κατηγορία. Είναι σημαντικό, ο πρωταθλητής βγαίνει από πολλά παιχνίδια και δεν μπορεί να μην καρπούται το μέγιστο, να παίζει πάλι στην ίδια κατηγορία. Είναι τραγικό για τις ομάδες. Συνεχίζουμε να έχουμε κάποια φαινόμενα, δείχνουν να ξεχνούν το τι έχει συμβεί στις κατηγορίες και τώρα αναδιπλώθηκαν και σε περίοδο οικονομικής κρίσης θέλουν να κάνουν πάλι 4 τους ομίλους. Πως θα γίνουν 4 οι όμιλοι. Ξεχάσανε πόσες ομάδες τα παρατούσαν, γιατί υπήρχαν πολλά έξοδα, απαιτήσεις και ταξίδια, αν γίνουν λίγοι όμιλοι; Δεν ευοδώθηκε αυτό το μοντέλο”.



Για το αν με βάση την εμπειρία του από εθνικές κατηγορίες (Γ΄ και Δ΄ Εθνική, με ΠΑΟΝΕ, Νίκη Πολυγύρου, Πυρσό Γρεβενών, Μουδανιά κ.α.), θεωρεί οτι η Χανιώτη πρέπει να αλλάξει πολλά για να σταθεί στη Γ΄ Εθνική, ή υπάρχουν οι στέρεες βάσεις με λίγες διαφοροποιήσεις να ανταποκριθεί και στις αυξημένες απαιτήσεις της παραπάνω κατηγορίας: “Η Χανιώτη θα έχει όπλο τον ενθουσιασμό και ένα δεύτερο μεγάλο όπλο οτι δε θα έχει να χάσει κάτι. Θα πάει σε αυτή την κατηγορία συντεταγμένα. Χωρίς να κάνει μεγάλες επενδύσεις, χωρίς να έχει μεγάλους στόχους, με ένα στόχο να καταταγεί στη σωτηρία. Όμως πρέπει να μας νοιάζει και λίγο η επόμενη μέρα, γιατί η ομάδα σαν πρωταθλήτρια δεν πρέπει να καταρρεύσει, είτε δε πετύχει το στόχο του να σωθεί. Αλλά αυτό είναι και προϊόν άλλης μέρας. Θεωρώ οτι είναι τρία παιχνίδια και πρέπει να κατεβάσουμε τη μπάλα χαμηλά. Οι ομάδες όλες απέδειξαν οτι είναι ικανές να κάνουν ζημιά. Η Μελίτη στέρησε δυο πόντους από τον Εθνικό Γιαννιτσών, απ΄ ότι είδατε, τους έχουν βγάλει εκτός προγράμματος. Kαι εμείς παίζουμε στη Μελίτη και η Επανομή παίζει στη Μελίτη”.



Για το αν είναι καταλύτης η εμπειρία του ρόστερ, με 5-10 παίκτες που έχουν παίξει και Γ΄ Εθνική (ο Βελλίνης και στη Β΄) και “τράβηξαν” την ομάδα στα δύσκολα, συν τις μεταγραφές του χειμώνα, μαζί με την παρουσία του ίδιου, που έχει παραστάσεις ψηλότερα και σε καθεστώτα πρωταθλητισμού: “Έτσι είναι, είχαμε τρεις έμπειρους παίκτες. Τον Βελλίνη, όσο μπόρεσε να βοηθήσει, γιατί είχε θέματα και με την εργασία του. Ο Λευκαρίτης σήκωσε πολύ μεγάλο βάρος όλη τη χρονιά, βοήθησε, με το σκοράρισμα, την οργάνωση και τον επαγγελματισμό του. Τα νέα παιδιά σήκωσαν μεγάλο βάρος. Ήταν μια ευχάριστη χρονιά, όπως και να 'χει. Δε μας διακατέχει άγχος. Θα είναι πολύ ευτυχής συγκυρία, αν πετύχουμε και την άνοδο”.



Για ένα σχόλιο για τον Άρη, του οποίου αποτελεί παλαίμαχο, τον υποστηρίζει και τον παρακολουθεί από κοντά: “Σίγουρα ο Άρης ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά η σταθερότητα και η διάρκεια που δεν είχε όλο το χρόνο, έκανε μια μεγάλη... κοιλιά, του στέρησαν και το Κύπελλο. Θεωρώ οτι ήταν ένας θεσμός που ο κόσμος του Άρη που διψά για τίτλο τον ήθελε και το δικαιούταν αγωνιστικά. Αν έφτανε εκεί, δε θα έφευγε το Κύπελλο από την ομάδα. Αλλά θεωρώ, όπως... μαγειρέψεις, αυτό θα φας κιόλας. Έγιναν λάθη, όχι τόσο το καλοκαίρι, όσο στη συνέχεια. Ο Άρης αντιμετώπισε πολύ διστακτικά κάποια παιχνίδια, αποποιήθηκε το ρόλο του πρωταγωνιστή. Θυμάμαι παιχνίδια, πρεμιέρα με τον ΟΦΗ αποδεκατισμένο στο Χαριλάου να είναι κακός. Θυμάμαι με τη Λαμία να έχει να σκοράρει 180 λεπτά. Βέβαια, μέσα στη Λαμία έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς ο Άρης, αλλά πολλές φορές η μπάλα σε τιμωρεί. Και φτάσαμε με μια κεφαλιά μοναδική, ούτε καν επίθεση της Λαμίας, να δεχτούμε το γκολ και να αποκλειστούμε, χάνοντας και δυο πέναλτι. Όμως, να μην τιμάμε την τύχη. Η σύμπτωση είναι πάντα με τον αδύνατο, με την έκπληξη, εσύ πρέπει πάντα να φροντίζεις για όλα αυτά. Θεωρώ οτι αποκαταστάθηκε η τάξη και το συναίσθημα του Αρειανού, που ήρθε κοντά στην ομάδα, θεωρώ οτι του χρόνου θα είναι μια καλή χρονιά για εμάς”.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική