Αμανατίδης: “Χαρά και ευθύνη στο Μακεδονικό – Υποχρέωση για επαγγελματισμό σε όλα”

 




Για τον προβιβασμό στη Σούπερ Λιγκ 2 μίλησε ο προπονητής του Μακεδονικού, Γιώργος Αμανατίδης. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του, σύμφωνα με τη δημοσίευση από την ιστοσελίδα των “πράσινων”:

Ο Γιώργος Αμανατίδης διατηρεί τα κλειδιά του Μακεδονικού στο μεγάλο βήμα της ομάδας προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μετά από τρεις δεκαετίες. Είναι ο άνθρωπος που καλείται να ξεκινήσει τις σελίδες ενός ακόμη σπουδαίου κεφαλαίου στην ιστορία των «πρασίνων», έχοντας προηγουμένως γράψει και τις τελευταίες λέξεις στο πιο πρόσφατο κομμάτι αυτού του «χρυσού» βιβλίου: πρωτάθλημα στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής και άνοδος στην Betsson Super League 2.

Η διοίκηση του συλλόγου έδωσε απερίφραστα ψήφο εμπιστοσύνης στον 48χρονο προπονητή και φυσικά στους συνεργάτες του, με τους οποίους επανέφεραν τον Μακεδονικό πέρυσι στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο Γιώργος Αμανατίδης θα είναι, λοιπόν, για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον πάγκο του Μακεδονικού και περιγράφει συναισθήματα και σκέψεις μιλώντας στο makedonikos.gr.

Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα για την ανανέωση;

«Έχω συναισθήματα χαράς, γιατί θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πέρυσι και τελείωσε με επιτυχία, μετά από πολύ κόπο όλων, της διοίκησης, του επιτελείου, των παικτών, του κόσμου, όλου του οργανισμού του Μακεδονικού και των ανθρώπων του. Συναισθήματα χαράς, λοιπόν, αλλά συγχρόνως και ευθύνης. Είναι ιστορική στιγμή για εμάς – μετά από 32 χρόνια να “βγει” η ομάδα στην Super League 2 – οπότε έχουμε μια μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση να είμαστε σοβαροί σε όλα, να τα κοιτάμε όλα με επαγγελματισμό και ευθύνη. Να μην κάνουμε λάθη και φέρουμε την ομάδα σε δύσκολη κατάσταση. Χαρά και ευθύνη, λοιπόν».


Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθείς σε πάγκο ομάδας σε επαγγελματική κατηγορία. Αισθάνεσαι άβολα ή κάποια πίεση; Ή, αντίθετα, θεωρείς ότι πρέπει να δίνεται επιτέλους χωρος και σε νεότερους, φρέσκους Έλληνες προπονητές να καταθέτουν τα διαπιστευτήρια τους;

«Ως προπονητής, ναι είναι η πρώτη μου φορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αλλά ως Τεχνικός Διευθυντής είχα εργαστεί στη Β Εθνική το 2012, σε συνεργασία με τον Αλέκο Βοσνιάδη στην Αναγέννηση Επανομής. Οπότε έχω μια εικόνα για το πώς πρέπει να λειτουργήσει το κλαμπ, τότε χειριζόμουν όλα τα αντίστοιχα θέματα. Έχω, λοιπόν, λίγη εμπειρία από την δεύτερη κατηγορία. Πάντως, σίγουρα θα πρέπει να δίνεται χώρος σε νεότερους προπονητές να δείχνουν και αυτοί αν αξίζουν, να δείχνουν τη δουλειά τους και να κρίνονται γι’ αυτήν. Η δική μας ομάδα το έπραξε. Έτσι πρέπει. Να δίνεται χώρος ώστε ο κάθε προπονητής να δείχνει τι μπορεί να καταφέρει. Εξάλλου, ο καθρέφτης όλων είναι το γήπεδο, εκεί δείχνουμε τη δουλειά μας και εκεί πρέπει να γίνεται η αξιολόγηση του καθενός».

Θα έχεις μαζί σου το ίδιο ακριβώς επιτελείο, πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

«Είναι σημαντικό για κάθε προπονητή να έχει ένα επιτελείο που να το εμπιστεύεται. Με τον Βαγγέλη [Κόντο], είναι ευρέως γνωστό, είμαστε σχεδόν έξι χρόνια μαζί. Με τον Νούλη [Σιαμίδη] είχαμε συνεργαστεί και πιο παλιά και ξανασυναντηθήκαμε πέρυσι. Με τον Δημήτρη [Γκούντα] ξεκίνησε πέρυσι η συνεργασία μας και ήταν άψογη. Για έναν προπονητή είναι πολύ σηματικό να υπάρχει εμπιστοσύνη και να λειτουργούν τα πράγματα όπως αυτός τα θέλει. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, σίγουρα θα βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Και, φυσικά, θα πρέπει να οργανωθούμε κι εμείς ακόμη περισσότερο σε αυτό το επίπεδο – αναφορικά με τα θέματα της προπόνησης αλλά και γενικότερα στο οργανωτικό κομμάτι».


Που μπαίνει ο πήχης για τη νέα σεζόν;

«Θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική. Αυτό το είχα πει και πέρυσι πριν την έναρξη της σεζόν, ότι δηλαδή αυτό που θα κάνουμε ως ομάδα είναι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό θα γίνει και φέτος. Μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη. Αυτός είναι ο στόχος. Κάθε Κυριακή να παίρνουμε το παιχνίδι μας. Θα δουλέψουμε σκληρά στην προπόνηση για να το πετύχουμε αυτό. Νομίζω πως στο τέλος της χρονιάς, αν όλα λειτουργήσουν ομαλά και με ηρεμία, θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας, να πλασαριστούμε ψηλά στις βαθμολογικές θέσεις».






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική