Μακεδονικός| Το ρεκόρ του γκολκίπερ Γρηγοριάδη και το στίγμα Δοϊρανλή



Για τα φετινά επιτεύγματα του Δημήτρη Γρηγοριάδη κάτω από τα δοκάρια του Μακεδονικού έκανε ειδική μνεία η επίσημη ιστοσελίδα των «πράσινων». 

Αναλυτικά η αναφορά για τα ρεκόρ του Γρηγοριάδη, που ήρθε το καλοκαίρι από τον Ηρακλή:

 «Οι αμυντικές επιδόσεις του Μακεδονικού δεν έχουν περάσει απαρατήρητες στη φετινή σεζόν, αφού είναι πραγματικά εντυπωσιακές.
Οι «πράσινοι» έχουν δεχτεί μόλις 5 γκολ στις 14 αναμετρήσεις που έδωσαν φέτος (16 με τις άνευ αγώνος νίκες κόντρα σε ΑΟ Σειρήνα και Άρη Παλαιοχωρίου), διανύοντας μάλιστα στην αρχή της σεζόν ένα διάστημα 648 αγωνιστικών λεπτών δίχως να δεχτεί τέρμα!
Φορώντας τα… γάντια του από τη δεύτερη αγωνιστική και έπειτα, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη του παραπάνω ρεκόρ, δεχόμενος για πρώτη φορά γκολ από τον ΠΑΣ Φλώρινα, επτά αναμετρήσεις μετά!
Μάλιστα, η χρησιμότητα του Γρηγοριάδη γινόταν με τον καιρό όλο και πιο εμφανής, αφού οι εμφανίσεις και οι αποκρούσεις του στα τοπικά ντέρμπι κόντρα σε Θερμαϊκό και Αγροτικό Αστέρα ήταν σπουδαίας σημασίας στο δρόμο για τη «λευκή» ισοπαλία στη Θέρμη και το διπλό στον Εύοσμο αντίστοιχα, δίχως την παραβίαση της δικής του εστίας.
Αποκορύφωμα, όλων, βέβαια, ήταν η εμφάνιση του κόντρα στον ΑΣ Γιαννιτσά (φώτο πάνω), όπου οι συνθήκες για τον Μακεδονικό δυσκόλεψαν ήδη από το πρώτο ημίχρονο με τον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη και την αποβολή του Χατζηκωνσταντίνου. Ο Γρηγοριάδης είπε και πάλι «στοπ» στους Γιαννιτσιώτες και κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του με τρομερές αποκρούσεις, για να ολοκληρώσει τη χρονιά με ακόμη ένα clean sheet, στην Αγκαθιά (0-0).
Κλείνοντας το μισό της σεζόν, πλέον, ο 23χρονος τερματοφύλακας μετρά 13 εμφανίσεις και 10 αγώνες δίχως να δεχτεί γκολ, διατηρεί δηλαδή ανέπαφη την εστία του στο 77% των αναμετρήσεων στις οποίες αγωνίζεται!
Φυσικά, μεγάλο μερίδιο στο εντυπωσιακό παραπάνω στατιστικό φέρει η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ανδρέα Παντζιαρά, που θωρακίζει την περιοχή της και απομακρύνει τον κίνδυνο στις περισσότερες περιπτώσεις, υπερασπιζόμενη επιτυχώς τα μετόπισθεν.
Ενδεικτικά, ανάμεσα στους αμυντικούς ποδοσφαιριστές, το 10/13 είναι ένα στατιστικό που ανήκει εξίσου στον Γιάννη Ανδρέου, ενώ Παναγιώτης Τσιαμπάζης μετρά 9/13, ο Σάκης Σάββας 10/14 και ο Μάριος Χατζηκωνσταντίνου 6/11».


ΔΟΪΡΑΝΛΗΣ: "ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΟΜΑΙ"

Ο 17χρονος Γιάννης Δοϊρανλής, γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών του Μακεδονικού, καθιερώθηκε φέτος στο κέντρο των «πράσινων» και μίλησε στην ιστοσελίδα της ομάδας για τη σεζόν… συστάσεων σε ανδρικές ομάδες και εθνικές κατηγορίες.


Αναλυτικά η συνέντευξη Δοϊρανλή στο makedonikos.gr:

«Από την πρώτη κι όλας περίοδο της έλευσης του στην Ακαδημία του Μακεδονικού ξεχώριζε. Η ευελιξία του σώματος του σε συνδυασμό με την ευστροφία του μυαλού του έκαναν τον Γιάννη Δοϊρανλή έναν από τους πιο έτοιμους παίκτες των τμημάτων υποδομών ώστε να κάνει το βήμα για την πρώτη ομάδα.
Δίχως να περάσει καθόλου από τις θυγατρικές του συλλόγου (Κ20 και Μακεδονικό Αγίου Βασιλείου), ο 17χρονος σήμερα Γιάννης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ανδρέα Παντζιαρά, σπάζοντας το φράγμα των 1.000 λεπτών (!) συμμετοχής (1.009) και αγωνιζόμενος και στις 14 αναμετρήσεις της πρώτης ομάδας.

Αλλά τις υποχρεώσεις του με το σύλλογο, ο έφηβος μέσος τις συνδυάζει με τις αντίστοιχες σχολικές, αφού διανύει χρονιά… πανελληνίων. Ακολουθώντας τις αρχές και τις αξίες του Μακεδονικού, ωστόσο, ο «Δόι» παραμένει τυπικός και επιμελής σε όλα τα «μέτωπα»/
Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2019, ο Γιάννης παραχώρησε στο makedonikos.gr την παρακάτω συνέντευξη:

Πρώτη χρονιά στο ανδρικό ποδόσφαιρο και διανύεις μια σεζόν γεμάτη από συμμετοχές στη Γ Εθνική. Πως νιώθεις;

«Νιώθω πάρα πολύ καλά. Χαίρομαι που η ομάδα με εμπιστεύεται και μου δίνει βασικό ρόλο. Πιστεύω πως ανήκω στον πυρήνα της, έχω πάρει όλες τις συμμετοχές και νιώθω καλά με τον εαυτό μου, βελτιώνομαι συνεχώς».

Τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει από το πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό;

«Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, βέβαια, πέραν από τρεις-τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή, όπως ο Αλμωπός, τα Γιαννιτσά, ο Θερμαϊκός και η Καλλικράτεια. Ωστόσο, είναι σίγουρα δύσκολο για εμένα, γιατί είναι η πρώτη μου χρονιά σε ένα αντρικό πρωτάθλημα. Πιστεύω, όμως, πως ανταποκρίνομαι θετικά».

Που πιστεύεις θα τερματίσει ο Μακεδονικός; Μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη;

«Πιστεύω πως η ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη δυάδα. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν κρίνεται αποκλειστικά από εμάς, αλλά και από τον αντίπαλο, κυρίως τον Αλμωπό».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον προπονητή Ανδρέα Παντζιαρά και τον βοηθό του, Γιάννη Καμπουρίδη;

«Η συνεργασια μου μαζί τους είναι πάρα πολύ καλή. Με βοηθούν συνεχώς, μου δίνουν οδηγίες και μέσα και έξω από το γήπεδο. Με βοηθούν στις προπονήσεις, μάλιστα μένω συχνά μετά το τέλος μιας προπόνησης με τον βοηθό, τον κ. Γιάννη, ο οποίος με συμβουλεύει για το παιχνίδι μου».

Συμβουλεύεσαι τους εμπειρότερους, σε βοηθούν; Παίκτες όπως ο Τσουκάνης, ο Καράμπελας και ο Σάββας;

«Σίγουρα και οι τρεις τους με βοηθούν πολύ. Είναι πιο έμπειροι, έχουν περισσότερες παραστάσεις, προσπαθώ να καταλαβαίνω όσα μου ζητούν και να τα εφαρμόζω στο γήπεδο. Είναι πολύ συνεργάσιμοι όλοι τους».

Υπάρχει καλύτερος παρτενέρ από τον Γιώργο Πολυζωίδη;

«(σ.σ. γέλια) Προς το παρόν όχι. Είμαστε δεμένοι, είναι ένα πολύ καλό παιδί και συνεργαζόμαστε πολύ καλά και στον αγωνιστικό χώρο».

Πώς διαχειρίζεσαι το συνδυασμό προπονήσεων, ταξιδιών στη Μακεδονία για εκτός έδρας αναμετρήσεις και σχολικού και φροντιστηριακού προγράμματος;

«Είναι δύσκολο. Μερικές φορές παίρνω στα μεγάλα ταξίδια να διαβάσω (σ.σ. γέλια). Προσπαθώ να είμαι τυπικός σε όλα. Πρωταρχικός μου στόχος, βέβαια, είναι να παίξω ποδόσφαιρο».

Ο αρχηγός της ομάδας, Παναγιώτης Τσιαμπάζης, είχε πει οτι «η καθιέρωση δεν αποκτάται με μία σεζόν ή με μερικά παιχνίδια». Τι πιστεύεις χρειάζεται να κάνεις για να βελτιωθείς και να καθιερωθείς στο Μακεδονικό;

«Χρειάζεται σίγουρα να ακούω τις συμβουλές των μεγαλύτερων και εμπειρότερων, είτε μιλάμε για τους προπονητές μου είτε για τους συμπαίκτες. Να πάρω, επίσης, περισσότερες εμπειρίες παίζοντας στους αγώνες και να βελτιώνομαι μέσα από τις προπονήσεις, ώστε να φτάσω τελικά στην καθιέρωση».

Υπάρχουν κι άλλα παιδιά στις Ακαδημίες που θα μπορέσουν στο μέλλον να ακολουθήσουν το δικό σου παράδειγμα;

«Ναι σίγουρα. Υπάρχουν πολύ ταλαντούχα παιδιά και στην Κ20 και στον Μακεδονικό Αγίου Βασιλείου. Τυχαία παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω είναι ο Παναγιώτης Τούλας, ο Χάρης Μπενάκης και ο Βαλάντης Τσαλκιτζής. Θα διακριθούν μόνο μέσα από δουλειά και ακούγοντας όσους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική