Ποσειδώνας Μηχανιώνας| Σε τροχιά σωτηρίας με 8 πρωτοεμφανιζόμενους και 4 ατυχίες



Ανθεκτικός στις αντιξοότητες δείχνει ο… Θεός της θάλασσας και «καρφώνει» με την τρίαινά του, με τελικό προορισμό τη σωτηρία. 

Η πρόσφατη νίκη του Ποσειδώνα Μηχανιώνας με ανατροπή επί του σταθερά πρωτοπόρου Αλμωπού Αριδαίας (3-2) μαρτυρά τα χαρίσματα, τις αρετές και τις δυνατότητες των «ψαράδων», για μια επιτυχία που είχε και ευεργετικές προεκτάσεις όχι μόνο σε βαθμολογία, αλλά και ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. 

Το +5 από τη σωτηρία βεβαίως μόνο εφησυχασμό δε φέρνει στο συγκρότημα του Γιώργου Αμανατίδη (θέλει να το διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού και ει δυνατόν να το διευρύνει), που καλείται να εξαπολύσει την τελική αντεπίθεση, αρχής γενομένης από το νέο «τελικό» την Κυριακή, εντός με την Αναγέννηση Γιαννιτσών. 

Ο Ποσειδώνας θα παραταχθεί με νέο πρόσωπο τον Βασαϊτη, που γυρνά από τιμωρία και ξανά απόντα τον τραυματία Χατζηστογιάννη. 
Αποτέλεσμα εικόνας για Αμανατίδης Ποσειδώνας

Στα μεγάλα κέρδη για τους «κυανόλευκους» είναι το «χτίσιμο» κορμού και για του χρόνου, με πολλούς νεαρούς στην πρώτη γραμμή, με ενεργό ρόλο. 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στον βασικό «σκελετό» υπάρχουν 8… ρούκις, δηλαδή πρωτοεμφανιζόμενοι στην κατηγορία, που τραβούν κουπί ισότιμα και δεν αποτελούν «μπαλώματα» ή προϊόντα ροτέισον. 

Αυτοί είναι οι Τραχανάς (από Κεραυνό Αγγελοχωρίου), Γιαννούσης (από Μαραθώνα), Ιωακειμίδης (από Ποσειδώνα Καλαμαριάς), Κακουλίδης (από Κ19 Ξάνθης), Χατζηστογιάννης (από Κ19 Ηρακλή), Αζούδης (Ποσειδώνα Καλαμαριάς), που ήρθαν στη Μηχανιώνα το καλοκαίρι, αλλά και οι Σταυρίδης (γκολκίπερ) και Δεληζάνος, που ήταν και πέρυσι στον Ποσειδώνα, αλλά σε επίπεδο τοπικού (κάνουν πρεμιέρα σε εθνικές κατηγορίες φέτος). 


Παιδιά που «ψήνονται» σε υψηλότερο επίπεδο και ανταποκρίνονται περίφημα. Επίσης, πρέπει να καταγραφεί το ρεσιτάλ κακοδαιμονίας, με τρεις σοβαρούς τραυματισμούς, των Μπιμπισίδη, Αναγνώστη και πλέον του δεξιού μπακ, Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, που ήρθε από τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου και υπέστη ρήξη χιαστού πρόσφατα, χάνοντας και εκείνος τη χρονιά. 

Στην κατηγορία "ατυχίες" παραμένει σταθερά ο Ηλίας Ιγνατίδης, που υπέστη ρήξη χιαστού πέρυσι τον Απρίλιο στον Άρη Παλαιοχωρίου και ήρθε με την προοπτική να βοηθήσει από το φθινόπωρο, κάτι που δεν έχει γίνει, αφού παραμένει ανέτοιμος και δεν υπολογίζεται. 

Από τις «βοήθειες» του Γενάρη, ήρθαν μόνο ο έμπειρος Ξόμπλιος και ο νεαρός Ιορδανίδης, με τον πρώτο να είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση, στα τρία ματς που έπαιξε και παρότι δεν βρήκε δίχτυα ακόμα, αφού είναι εξαιρετικά χρήσιμος για τον Αμανατίδη (στην κεντρική φωτο, από Μαρία Αρχοντοπούλου).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική