Γ΄ Εθνική| Κερδίζει έδαφος η διακοπή-άμεσα οι ανακοινώσεις



Σε οριστικό «λουκέτο» και διακοπή δράσης για φέτος οδηγείται η Γ΄ Εθνική, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με το liganews.gr, κάτι που θα συμπαρασύρει σε τέτοια περίπτωση και τα πρωταθλήματα τοπικών ενώσεων.

Η ΕΠΟ συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης αύριο Τετάρτη (29/4) για την τελική της απόφαση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, αναφορικά με το μέλλον της κατηγορίας. 

Πάντως, το σενάριο που δείχνει να υπερισχύει όσο αναφορά την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία (ερώτημα αν είναι Σούπερ Λιγκ 2 ή Φούτμπολ Λιγκ), αλλά και τον υποβιβασμό είναι: 

Οι πρωτοπόροι των 8 ομίλων (άσχετα αν στέφθηκαν ήδη πρωταθλητές ή απλά είναι πρωτοπόροι προ διακοπής) να ανέβουν στην πιο πάνω κατηγορία*, ενώ ενδέχεται να υποβιβαστούν οι ομάδες που απέχουν από την ζώνη παραμονής με πέντε ή περισσότερους βαθμούς.

Βεβαίως, για τον υποβιβασμό υπάρχουν και άλλα «ρεύματα», όπως του υποβιβασμού μόνο όσων ομάδων είχαν πέσει ήδη μαθηματικά πριν τη διακοπή της πανδημίας («παίζει» δυνατά, σύμφωνα με πηγές του soccerpractor**), είτε αυτό του υποβιβασμού μιας ομάδας λιγότερης από κάθε όμιλο, είτε ακόμα του υποβιβασμού μόνο τριών ομάδων από καθένα από τα οκτώ γκρουπ.

Πάντως, σε εκκρεμότητα είναι και το θέμα των Κυπέλλων τοπικών Ενώσεων και δεν αποκλείεται να υπάρξει κατ’ εξαίρεση δραστηριότητα, εννοείται κεκλεισμένων των θυρών.

Όλα ακόμα παραμένουν σε θεωρητικό επίπεδο και εικασίες και υπάρχει αγωνία για τις ανακοινώσεις.

*Οι τέσσερις πρωταθλητές των ομίλων είναι Πιερικός, Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας και Ρόδος και οι άλλοι τέσσερις πρωτοπόροι (που πιθανό να επωφεληθούν, παρότι μαθηματικά δεν είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο προ διακοπής) οι Πόντιοι Κοζάνης, Καλλιθέα, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή.

**Σε τέτοια περίπτωση δεν υποβιβάζονται Καλλικράτεια, Νίκη Αγκαθιάς (2ος όμιλος), Δίας Δίου (3ος όμιλος), από τις ομάδες της Μακεδονίας που ήταν εντός ζώνης υποβιβασμού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική