Καραβελίδης: «Δεν ήταν φαβορί ο Σοχός, αλλά… καθίσαμε καλά στην κορυφή, ως τον τίτλο!»



Για την ιστορική άνοδο του Εθνικού Σοχού στη Γ΄ Εθνική, για πρώτη φορά στα χρονικά, μίλησε στον soccerpractor ο φύλακας-άγγελος των «κυανόλευκων», ο έμπειρος γκολκίπερ, Μάκης Καραβελίδης. 
O 30χρονος τερματοφύλακας, που ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα του Γιάννη Παγώνη και είχε σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία, έχει αγωνιστεί ακόμα σε Αναγέννηση Επανομής (Β΄ Εθνική), Απόλλωνα Αρναίας (βασικός και αρχηγός στη Γ΄ Εθνική), Τρίγλια (πανηγύρισε Κύπελλο Χαλκιδικής), Μακεδονικό (κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο), Εθνικό Μαλγάρων, Μελιτέα και Ιάσονα Αυγής, ενώ ανέφερε αρχικά: 
«Η άνοδος κρίθηκε στη διάρκεια που είχαμε στο πρωτάθλημα. Με τις συνεχόμενες νίκες και την ψυχολογία που παίρναμε με τα τρίποντα, ξεπερνώντας το κακό ξεκίνημα, με δυο ήττες αρχικά. Αυτό ίσως μας «ταρακούνησε» αρκετά, μετά κάναμε σερί 15 νικών, με μια ισοπαλία. Σίγουρα στην αρχή εμείς δεν ήμασταν το φαβορί. Δεν μας υπολόγιζαν πολλοί. Στόχος μας αρχικά ήταν να μπούμε στα πλέι οφ. Ωστόσο, μετά… καθίσαμε για τα καλά στην κορυφή και όλοι πιστεύαμε ότι θα βγούμε πρωταθλητές, όπως και έγινε. Πολλά παιχνίδια ήταν σταθμός και ορόσημο σε αυτή τη διαδρομή, είχαν μεγάλο διακύβευμα και σημαντική αξία σε κάθε τρίποντο. Θα ξεχώριζα το διπλό με τον ΠΑΟΝΕ, στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, που κερδίσαμε με πέναλτι στο 95΄ και μας έδωσε αυτό το… μαξιλαράκι των τριών βαθμών».
Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, περιλαμβάνονται οι Makis Karavelidis, Τάσος Στεφανίδης και Giwrgos Kwnstantagas, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Για να συνεχίσει ο Καραβελίδης, για το «κλειδί» της επιτυχίας: «Το ατού μας στον Σοχό ήταν το οικογενειακό κλίμα που είχαμε όλοι μαζί, παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και ο φροντιστής, που ήταν η ψυχή της ομάδας. Όλοι μαζί βάλαμε το λιθαράκι μας, για να ανέβουμε κατηγορία και να παίξουμε πρώτη φορά στα σαλόνια της Γ΄ Εθνικής. Είχαμε έναν προπονητή γνώστη στην κατηγορία, ο κ. Παγώνης δεν μας άφηνε ποτέ να χαλαρώσουμε, ούτε όταν ήμασταν πρώτοι με μεγάλη διαφορά. Ήξερε καλά την ψυχολογία και τον χαρακτήρα του καθενός. Μας εμψύχωνε συνέχεια, ενώ η διοίκηση ήταν πολύ καλή, κοντά μας από την πρώτη στιγμή. Είχαμε πάντα ο,τι χρειαζόμασταν και σίγουρα πιστεύω ότι τους κάναμε πολύ χαρούμενους και περήφανους».
«ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ»
Η εικόνα ίσως περιέχει: πιθανό κείμενο που λέει "ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΟΧΟΥ"
Όσο για τον ίδιο; «Είμαι πολύ χαρούμενος για το επίτευγμα της ομάδας, αλλά και για εμένα, γιατί θέλω πάντα να πρωταγωνιστώ και να κάνω πρωταθλητισμό, όλα αυτά τα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο. Δεν το βάζω κάτω, ώσπου να το πετυχαίνω στο τέλος κάθε χρονιάς! Δόξα τω Θεώ, τα καταφέρνω πολύ καλά και είμαι χαρούμενος και ευγνώμων για τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι με θέλουν διοίκηση και προπονητής και του χρόνου, αν και δεν έχει μιλήσει κανένας από τους παίκτες του ρόστερ για ανανέωση, απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζω. Μόνο ο προπονητής έχει συμφωνήσει για να παραμείνει και εκτιμώ ότι λογικά ως το τέλος του μήνα θα έχουν διευθετηθεί αρκετά ζητήματα. Οπότε, για εμένα τον πρώτο και κύριο λόγο θεωρώ ότι τον έχει ο Σοχός».
Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, περιλαμβάνεται ο Makis Karavelidis, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Αρχηγός της Αρναίας στη Γ΄, κόντρα σε αντιπάλους όπως Καβάλα και Άρης

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Μερικές από τις μπλούζες της επιτυχίας

«ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗ Γ΄»
Σε ερώτηση για το αν χρειάζονται πολλές αλλαγές, ενόψει Γ΄ Εθνικής, αλλά και το μήνυμα στον κόσμο, ο Μάκης Καραβελίδης ανέφερε: «Ελπίζω του χρόνου πρώτα απ’ όλα να παιχτεί μπάλα, σε νορμάλ συνθήκες, με υγεία, μετά από όλο αυτό που περνάμε. Να γυρίσουμε όλοι σε αυτό που αγαπάμε και να πάνε όλα καλύτερα μετά την πανδημία, για να χαμογελάμε. Μακάρι να είναι δίπλα μας και ο κόσμος, να στηρίξει περισσότερο τον Εθνικό, στη νέα περιπέτεια της Γ΄ Εθνικής. Εννοείται ότι είναι διαφορετική κατηγορία από την Α1, θέλει μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά και παίκτες-κλειδιά, «μηχανάκια», που να… καταπίνουν χιλιόμετρα ως τη λήξη των αγώνων. Άλλες απαιτήσεις και χρειάζονται σίγουρα προσθήκες. Πιστεύω ότι θα γίνουν σωστές και μεθοδικές κινήσεις και μεταγραφές, όπως έγινε και φέτος. Διοίκηση και προπονητής θα κάνουν το καλύτερο, ώστε ο Σοχός να πρωταγωνιστεί σε κάθε κατηγορία που βρίσκεται!».
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Ομαδικές διακρίσεις με Μακεδονικό και Τρίγλια για τον έμπειρο γκολκίπερ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Eμπειρία ως αντίπαλος μέσα σε ιστορικές έδρες, όπως της Δόξας Δράμας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα
Κάπτεν και απέναντι σε Δόξα Δράμας, Καστοριά και Αναγέννηση Γιαννιτσών

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, ποτό, νύχτα, γένι και εσωτερικός χώρος
Επιτυχίες και στα δοκάρια του Απόλλωνα Αρναίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική