Μενικάλι: «Νέα δεδομένα για μένα στα αποδυτήρια της Τρίγλιας»




Για την αλλαγή ρόλου του, με απόσυρση από την ενεργό δράση στα 25 του (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση και σε επαγγελματικό επίπεδο) και την αξιοποίησή του σε ρόλο γενικού αρχηγού στην Τρίγλια, μίλησε στον soccerpractor ο Ιταλός Λορέντζο Μενικάλι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του, σε άπταιστα ελληνικά:

Για το χρονικό του πρόωρου τερματισμού της ποδοσφαιρικής καριέρας του: «Ουσιαστικά σταμάτησα τον Νοέμβριο, όταν έπαθα ζημιά σε παιχνίδι με την Ιεράπετρα. Με ρήξη αχίλλειου τένοντα ήταν δύσκολη κατάσταση. Δε το εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Ως τον Φεβρουάριο δεν περπατούσα! Είναι δύσκολο να συνέλθεις. Ευτυχώς πλέον το πόδι μου είναι πλέον καλά, αλλά για την ώρα δεν είμαι έτοιμος να παίξω ξανά. Ίσως γίνει στο μέλλον, αλλά όχι σε επαγγελματικό επίπεδο. Θα το δω στην πορεία, ίσως πιο χαλαρά».


Για την παρουσία του στη χώρα μας και τα ελληνικά που έμαθε γρήγορα: «Έκανα μαθήματα, ξέρω να μιλάω, να γράφω και να διαβάζω. Είμαι 6 χρόνια εδώ. Έπαιξα κατά σειρά σε Αρναία, Αγιονέρι, Καμπανιακό, Αιγινιακό, Κέρκυρα και Τρίγλια».

Για το νέο ρόλο του στην Τρίγλια και το πώς προέκυψε η πρόταση και αν τη δέχτηκε αμέσως, ή μπήκε σε… δίλημμα: «Νομίζω ήταν μια αρχική ιδέα του προπονητή, Κώστα Γεωργιάδη, με τον οποίο έχω εξαιρετικές σχέσεις και σε δεύτερο βαθμό και με στελέχη της διοίκησης. Θα είναι η τρίτη χρονιά μου εδώ. Σε νέο ρόλο πλέον μέσα στα αποδυτήρια, αλλάζουν τα δεδομένα για εμένα, δεν θα είμαι παίκτης. Είναι η πρώτη σεζόν με καθήκοντα γενικού αρχηγού. Είναι μεγάλη αλλαγή, στην… άλλη πλευρά των αποδυτηρίων. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα. Όταν μου έγινε η πρόταση, το σκέφτηκα όχι πολύ, λίγο κυρίως γιατί όπως προείπα είναι μια στροφή που πρέπει να συνηθίσω, καινούρια καθημερινότητα, διαφορετικές υποχρεώσεις. Πιστεύω ότι θα μου αρέσει. Πάλι θα προσφέρω στην ομάδα και στο ποδόσφαιρο, ψυχολογικά και γενικότερα».

Για το ατού της Τρίγλιας και το «δέσιμο» που έχει μαζί της: «Είναι μια ομάδα οικογένεια, με «χημεία», ομοιογένεια, δέσιμο. Αυτό είναι το μυστικό της ομάδας, που νιώθω ως δεύτερο σπίτι μου. Δέθηκα παραπάνω από τις άλλες ομάδες που έπαιξα, ίσως μαζί με την Αρναία. Σαν την Τρίγλια και μάλλον τη… Χαλκιδική, δεν έχει, όπως λέει και η έκφραση (σ.σ. γέλια)! Διαθέτουμε αξιόλογο σταφ, με τους Κώστα Γεωργιάδη, Πασχάλη Έλκα και Δημήτρη Μικική».

Για το νέο ξεκίνημα του ΠΟΤ, τις αλλαγές του ρόστερ και τις μεταγραφές που εκκρεμούν: «Δεν είμαστε έτοιμοι. Δουλεύουμε. Θα γίνουν και άλλες προσθήκες. Έφυγαν αρκετοί παίκτες και δεν είμαστε πολλοί στο ρόστερ. Γίνονται κινήσεις και είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τα βήματα προόδου της ομάδας στο επαγγελματικό στερέωμα: «Όλα δείχνουν στρωμένα την τελευταία διετία. Γίνονται βήματα μπροστά, για την καθιέρωση της ομάδας και σε επαγγελματικό επίπεδο, σε άλλη κλίμακα. Νομίζω ότι έχουμε καλό «όνομα» στην ποδοσφαιρική αγορά, στον χώρο. Με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, σε σχέση με την πλειοψηφία των ομάδων. Παρότι εκπροσωπούμε ένα μικρό μέρος, έχουμε οργάνωση και λειτουργία σε καλά επίπεδα. Βεβαίως, είμαστε ομάδα που απευθύνεται σε όλη τη Χαλκιδική».

Για τον κόσμο που δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο, λόγω των συνθηκών: «Μακάρι να βολέψει και να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο, το ταχύτερο δυνατό. Χωρίς φιλάθλους είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους. Δεν είμαστε τόσο μαθημένοι. Για κάθε χώρα και για κάθε κατηγορία».

Για την αβεβαιότητα για την κατηγορία συμμετοχής και την ασάφεια για το αν γίνει η αναδιάρθρωση κατηγοριών και με ποια μορφή: «Είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς. Μας αγγίζει, όπως όλες τις ομάδες και επηρεάζει το σχεδιασμό μας, σε ρόστερ και μπάτζετ. Ελπίζω να μη χαθεί άλλος χρόνος και να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο. Όπου και να παίξει, η Τρίγλια θα είναι έτοιμη και ανταγωνιστική. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, σε κάθε ομάδα, με υγεία και χωρίς ατυχίες και τραυματισμούς».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική