Πετράκης: «Αναγέννηση της Δόξας, με members club, αυτάρκεια, ανεξαρτησία και σύγχρονο γήπεδο»

 


 Έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης σε όλα τα «μέτωπα» και άνοιξε τα χαρτιά του ο Απόστολος Πετράκης, που θα έχει εξωθεσμικό αλλά σημαίνοντα ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων της Δόξας Δράμας παραγοντικά, δίνοντας ειδήσεις και το απόλυτο προσωπικό του στίγμα. 

Ο Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας, σε εκδήλωση παρουσίασης στο ξενοδοχείο «ΚΟΥΡΟΣ» της Δράμας, άνοιξε τα χαρτιά του για το τριετές πλάνο στους «Μαυραετούς» και ανέλυσε το σκεπτικό και τις βασικές επιδιώξεις του.

Δείτε τα βασικά σημεία σε απόδοση του soccerpractor, μέσα από το live streaming της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Ο Απόστολος Πετράκης ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων:

 «Μου δίνει χαρά η παρουσία σας εδώ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πρέπει να ισορροπήσω το συναίσθημα με την επιχείρηση. Αν υπερισχύσει το πρώτο, δε θα λειτουργήσει το δεύτερο. Σεβόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας, θέλουμε να εκπροσωπήσουμε τα ιδανικά τους με τον καλύτερο τρόπο. Όπως έχουμε αναφέρει, υπάρχει πλάνο τριετίας. Επιθυμία μας είναι η αναγέννηση της Δόξας και στόχος η βελτίωση και η άνοδος.

Πρώτος στόχος είναι να αποκτήσουμε το σύγχρονο γήπεδο που αξίζουμε. Μέσα από την ανακατασκευή του, να είναι φιλικό στο θεατή, για να φιλοξενήσει αγώνες μεγαλύτερης κατηγορίας. Έγιναν επαφές, όλοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και βρίσκονται εδώ. Ψάχνουμε πρόγραμμα χρηματοδότησης για να αποκτήσει η ομάδα την έδρα που της αρμόζει.Τα πρόσωπα θα αλλάζουν, αλλά αυτό το έργο θα μείνει για χρόνια. Απαιτούμε αυτό που δικαιούμαστε, χωρίς εκπτώσεις».

«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

Συνεχίζοντας, ο Κρητικός παράγοντας ανέφερε:

«Θέλουμε οικονομική εξυγίανση, αναλάβαμε τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Ρυθμίζονται οφειλές, που δεν είναι πολύ μεγάλες. Πρέπει η Δόξα να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας. Η ΠΑΕ είναι το «παιδί» και η «μαμά» ο Ερασιτέχνης. Έχουμε συνεχή επικοινωνία και επαφή. Δημιουργήθηκε κλίμα εμπιστοσύνης. Είμαστε στο ίδιο καράβι. Η ισχύς εν τη ενώσει, για όλο το οικοδόμημα, όχι μόνο για την πρώτη ομάδα. Θέλουμε αναβάθμιση των ακαδημιών και στην πρώτη ομάδα να υπάρχουν γηγενείς παίκτες και δίκτυο ανεύρεσης παικτών. Θα γίνει τμήμα σκάουτινγκ, με Δραμινό που εμπιστεύομαι. Έπαιξα συμπαίκτης στα νιάτα μου μαζί του».

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ»

Ακολούθως, ο Απόστολος Πετράκης πρόσθεσε: «Θα αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια της ομάδας και την ανεξαρτησία από οποιοδήποτε ισχυρό παράγοντα του ποδοσφαίρου. Έχουμε παθιασμένους φιλάθλους και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες, αλλά μόνο επί ίσοις όροις και για τη βελτίωσή μας».

«ΕΥΛΟΓΙΑ ΟΙ 12 ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ»

Δεν μπορούσε ο νέος ισχυρός άνδρας της Δόξας να μην κάνει αναφορά και στους φιλάθλους: «Έχουμε πολύ κόσμο, οργανωμένους και μη. Η δυναμική δεν είναι μόνο οργάνωση και επιτυχίες, θέλουμε και την αγάπη των φιλάθλων. Η Δόξα έχει την ευλογία να παίζει με 12 παίκτες, εφόσον το επιτρέπει ο κορωνοϊός. Η φωλιά των Μαυραετών, η «ΘΥΡΑ 4», ήταν εκεί, δίπλα για δεκαετίες, κομμάτι της ιστορίας μας. Πρέπει να γίνει ειδική μνεία. Τους χρειαζόμαστε και θέλουμε τις καλύτερες δυνατές παροχές σε αυτούς στο γήπεδο. Δε περισσεύει κανείς».

«ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΥΤΟΠΙΚΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΩΣ ΣΤΟΧΟΣ»

Όσο για τους στόχους, άμεσα και μακροπρόθεσμα;

«Ήρθαμε την τελευταία στιγμή, ο χρόνος είναι ασφυκτικός. Φέτος καλούμαστε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα και να είμαστε στην πρώτη εξάδα. Θα ήταν ουτοπικό να τάξουμε τώρα άνοδο, ειδικά χωρίς το γήπεδο που επιθυμούμε. Η Δόξα θα παίξει μόνο στη Δράμα Σούπερ Λιγκ 1, στα δικά μου χέρια. Δε θέλω να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος. Θέλουμε να βγάζει υγεία σε όλα τα επίπεδα και να πρωταγωνιστούμε. Σε βάθος τριετίας θα είναι στόχος η άνοδος. Οι ομάδες χτίζονται σταδιακά, θέλει επιμονή και υπομονή. Διαθέτουμε όλα τα χαρακτηριστικά για να πετύχουμε».


«ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ MEMBERS CLUB»

Ακολούθως, ο Απόστολος Πετράκης έκανε και την αποκάλυψη για το δικό του προσωπικό όραμα, απόλυτης αναβάθμισης, εκσυγχρονισμού και άμεσης σύνδεσης με την πόλη:

«Ένα προσωπικό μου στοίχημα ερχόμενος εδώ είναι η δημιουργία members club, για να γυρίσει σελίδα η Δόξα. Να μπει σε νέα εποχή, στα πρότυπα μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού. Με εγγραφή μελών, με ετήσια συνδρομή, έναντι 50 ευρώ, με πολλά προνόμια. «Δόξα Δράμας members club» θα είναι η κάρτα και στα κινητά τηλέφωνα θα υπάρχει ενημέρωση για προσφορές, συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και νέα της ομάδας. Με τη φόρμα εγγραφής που θα συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος, θα αποκτά ποσοστά έκπτωσης. Αρχικά, σε διαρκείας και προϊόντα της μπουτίκ, η έκπτωση θα είναι της τάξης του 20%. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα. Θα εξαντλήσουμε τη συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις, την αγορά της Δράμας. Δεν θα επιδιώξουμε άνοιγμα εκτός Δράμας, μόνο αν δεν υπάρξει η ανταπόκριση που επιδιώκουμε. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαία σχέση, που θα βγάζει άπαντες κερδισμένους. Η ομάδα από συνδρομές και διαφημίσεις, οι εταιρείες θα αυξάνει τον τζίρο μέσω των προσφορών. Θα υπάρχει καθημερινή επικοινωνία και ενημέρωση των μελών. Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι τα μέλη, θα εξοικονομούν χρήματα από τον ετήσιο προϋπολογισμό τους. Σε πέντε χρόνια, θέλουμε μια μεγάλη καινοτομία, να ψηφίζει το members club για τη διοίκηση, όπως σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, για παράδειγμα της Ισπανίας. Αυτό θα γίνει σταδιακά, θα μπουν κάποια μέλη αρχικά και σε πέντε χρόνια η διοίκηση θα προκύπτει έτσι εξ’ ολοκλήρου. Με ψηφοφορία μελών.

 Με τις κινήσεις που γίνονται και προγραμματίζουμε, θα γίνει αυτοχρηματοδοτούμενη η Δόξα και με εκσυγχρονισμένο γήπεδο. Θα επιλέξει ο κόσμος αν εμείς ή άλλοι είναι ικανότεροι για τη διοίκηση. Δεν ήρθαμε φυσικά για να φύγουμε. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα ενεργά μέλη όλη την πενταετία, για να διασφαλίσουμε ότι θα αποφασίζουν για το μέλλον της Δόξας μόνο όσοι την αγαπούν και αγωνιούν καθημερινά. Θα υπάρχει εκπροσώπηση της ομάδας στην κοινωνία και μέσω του members club συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Η Δόξα χρωστά πολλά στις τοπικές επιχειρήσεις, κατά καιρούς και την επιβίωσή της. Είναι απαραίτητη η στήριξη και τώρα, για την επιτυχία του πλάνου μας. Όλοι μαζί να πάμε τη Δόξα εκεί που ονειρευόμαστε και της αξίζει να είναι».

«ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ»


Ο Απόστολος Πετράκης έκανε αναφορά και στις κάρτες διαρκείας: «Από την Τετάρτη θα είναι διαθέσιμα στα γραφεία, ελπίζω να αγκαλιαστεί έμπρακτα η προσπάθεια. Υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες και πολλά έξοδα. Ήμουν στην Αθήνα αυτές τις μέρες και στις συζητήσεις που είχαν προκύπτει ότι θα επιτραπεί ποσοστό φιλάθλων της τάξης των 20%-30% επί του συνόλου χωρητικότητας των γηπέδων. Αν αλλάξει κάτι και απαγορευτεί η προσέλευση φιλάθλων φέτος, οι κάτοχοι θα έχουν τρεις επιλογές: 1. Να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. 2. Να εξασφαλίσουν μεγάλη έκπτωση για την επόμενη σεζόν. 3. Να αφήσουν τα χρήματα ως προσφορά έμπρακτης στήριξης στη Δόξα».

«ΒΡΕΘΗΚΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΥΡΟ»

Ο Κρητικός επιχειρηματίας έκανε αναφορά και στους Γιάννη Μπύρο, Ηλία Χατζηελευθερίου και Νίκο Πίτσογλου:

«Η Δόξα οφείλει πολλά στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, τον κ. Μπύρο. Τον συνάντησα δυο φορές και κατάλαβα ότι αγάπησε και αγαπά τη Δόξα. Γι’ αυτό άλλωστε ξόδεψε τόσα χρήματα. Την πήρε από ερασιτεχνικές κατηγορίες και την άφησε στα επαγγελματικά «σαλόνια». Έδειξε την αγάπη του μοιράζοντας τις μετοχές στο λαό της Δόξας και της Δράμας, διασφαλίζοντας το μέλλον της ομάδας. Η κριτική του καφενείου είναι εύκολη, λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα. Επίσης, στα δύσκολα ο κ. Ηλίας Χατζηελευθερίου ανέλαβε μεγάλες ευθύνες, για την επιβίωση της ομάδας. Έγιναν λάθη, αλλά όχι με κακή πρόθεση, όπως λάθη θα κάνω και εγώ. Η αχαριστία δεν εκφράζει ούτε εμένα, ούτε και τη Δόξα. Ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Χατζηελευθερίου για την καθημερινή συνεργασία, όπως και τον κ. Νίκο Πίτσογλου, έναν πιστό στρατιώτη της Δόξας. Μαζί του αποκτήσαμε ιδιαίτερο δέσιμο, με συμβουλεύει καθημερινά, τον ευχαριστώ, όπως και τα άλλα μέλη της διοίκησης».

«ΣΥΝΤΟΜΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»

Για να προσθέσει ο Απόστολος Πετράκης: «Θέλουμε υγιή οικονομικά δεδομένα και ισορροπία, για να πετύχουμε στο τριετές πλάνο μας και στο πενταετές που αφορά στο members club. Δεν πρέπει να σηκώνει όλο το βάρος μόνο ένας άνθρωπος. Έχει σύντομη ημερομηνία λήξης αυτό το μοντέλο και συχνά αποτυχαίνει. Βλέπουμε μετά ομάδες να αργούν να σηκώσουν κεφάλι και να βρίσκουν το δρόμο τους με δυσκολία. Είναι συγκεκριμένη η φιλοσοφία μας. Τον πρώτο χρόνο χρηματοδοτούμε εμείς, αλλά σε βάθος χρόνου η Δόξα πρέπει να μη στηρίζεται σε κανέναν. Να είναι αυτάρκης και να μη κινδυνεύει από τίποτα. Χτίζουμε τη Δόξα με σκοπό την άνοδο εντός τριετίας, αφού δεν είναι η θέση μας στη Β΄ Εθνική. Φυσική μας θέση είναι η Super League 1 και ακόμα και εκεί να πρωταγωνιστούμε. Θέλουμε να παρέχουμε το καλύτερο δυνατό «προϊόν» στον κόσμο, έχουμε όραμα, γνώση και τις κατάλληλες επαφές στο χώρο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Όσες μεταγραφές γίνονται εκτός νομού, πρέπει να κάνουν τη διαφορά. Αν στελεχώνεται η Δόξα από Δραμινούς, θα έχει πολλαπλά οφέλη. Αυξημένα κίνητρα στους νέους παίκτες, που θα ονειρεύονται την ομάδα της πόλης τους, θα είναι η βασική τους φιλοδοξία. Θα μειωθεί το μπάτζετ και θα προσελκύσουμε παραπάνω κόσμο. Όταν παρέχεις παίκτες στο ποδόσφαιρο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποιοι θα κάνουν βήματα εξέλιξης και θα έχεις οικονομικά κέρδη. Όπως στο χωριό του Παπασταθόπουλου στην Καλαμάτα, με ποσοστά μεταπώλησης, τροφεία κλπ. Θέλουμε κοντά μας τους παλαιμάχους, για «πάντρεμα» του παρελθόντος με το παρόν, ώστε να υπάρξει μέλλον. Μόνος γνώμονας είναι το συμφέρον της Δόξας, ώστε να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Δε θα γίνουμε υποχείριο κανενός, θα ήταν προσβολή για την ιστορία μας, τον κόσμο μας και την προσωπικότητά μας. Βασικότερο συστατικό της επιτυχίας μας θα είναι η συμπαράσταση του κόσμου».

«ΣΠΑΝΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΟΥ»

Ξεχωριστή αναφορά από τον Απόστολο Πετράκη έγινε στους λόγους που διάλεξε να ασχοληθεί με τη Δόξα: «Είναι ιστορική ομάδα, με πολύ κόσμο, που δε συναντάς εύκολα στην Ελλάδα. Σπάνια δυναμική, από τις ομάδες που μπορούν να υποστηρίξουν το σχέδιο του members club. Πιστεύω ότι δεν μπορούν να το κάνουν άλλοι στη Β΄ Εθνική, παρά μόνο 5-6 στην Α΄. Έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής. Αυτό το άθλημα θέλει κόσμο, δεν μπορούσα να παίζω σε άδεια γήπεδα, αρκεί φυσικά να μην απαγορευτεί. Η Δράμα είναι «ποδοσφαιρομάνα», το είπα ξανά. Μπορεί το μπάτζετ να μην ξεφεύγει, με επιλογές γηγενών παικτών, αλλά και από γειτονικούς νομούς. Ο βασικός λόγος όμως που είμαι στη Δράμα είναι προσωπικός. Ήρθα σαν αντίπαλος στο παρελθόν και εντυπωσιάστηκα από την αγάπη και το πάθος της τοπικής κοινωνίας για τη Δόξα. Μου αποτυπώθηκε και κάθε φορά που έφευγα έλεγα μακάρι να με αξιώσει ο Θεός και μια μέρα να αναλάβω τις τύχες αυτής της ομάδας. Λάθη βεβαίως και θα κάνω, αλλά θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για να πετύχω τις δεσμεύσεις μου. Στην Κρήτη τον κρατάμε το λόγο μας».

ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Όσο για τις νέες φανέλες, που παραπέμπουν στο ένδοξο παρελθόν (έγινε ηλεκτρονική παρουσίαση των βασικών επιλογών); «Ήταν μια ιδέα του τεχνικού διευθυντή, Γιάννη Ξανθόπουλου, που μου άρεσε. Δείχνει ότι αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια ομάδα με λαμπρή ιστορία και τη σεβόμαστε έμπρακτα. Διαθέτουμε εμπειρία, γνώση του ποδοσφαίρου και σχετική οικονομική επιφάνεια, αλλά το βασικό είναι ότι έχουμε αγνές προθέσεις, μεράκι και αγάπη. Όλοι έχουμε πάθη στη ζωή, το δικό μου είναι το ποδόσφαιρο».

«ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

Καταλήγοντας, ο Ρεθυμνιώτης παράγοντας τόνισε: «Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ομάδα, κόσμος, διοίκηση. Αλυσίδα που είναι απαραίτητοι όλοι οι κρίκοι. Απώτερος στόχος είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος, αλλά εξαρτάται αι από εξωγενείς παράγοντες. Μπορούμε να προστατέψουμε και να θωρακίσουμε τη Δόξα. Η Δόξα για εμάς είναι ευκαιρία και θα δουλέψουμε σκληρά για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ


Ο νέος διευθυντής επικοινωνίας των «Μαυραετών», ο Γιάννης Μαυρόπουλος, που συντόνισε την εκδήλωση, προανήγγειλε γιορτή αντάξια της Δόξας, για τα 100 χρόνια «ζωής», που συμπληρώθηκαν πριν μια διετία. «Αυτή η επέτειος δεν γιορτάστηκε όπως έπρεπε. Θα επιδιώξουμε μια γιορτή, μακάρι και με 20 χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο».

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ»



Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν τοπικοί φορείς, μεταξύ άλλων όπως ο Δήμαρχος, Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσης Καγιάογλου, εκπρόσωπος της ΕΠΣ Δράμας, ο βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, στελέχη του Ερασιτέχνη, ενώ αρκετοί βρέθηκαν και στο βήμα, τη στιγμή που διαβάστηκαν και επιστολές.






Ομιλία χαιρετισμού και ευχών είχε και ο Πάτερ-Γεράσιμος, που έστειλε μήνυμα στήριξης, συνεχάρη τον Απόστολο Πετράκη για την επιλογή τριών φανελών από το παρελθόν, ενώ μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Παύλου.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΜΣΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στα σημαντικά της βραδιάς, ήταν η δέσμευση του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου για αποπεράτωση του προσδοκώμενου έργου στο γήπεδο της Δόξας, για το σκέπαστρο και όχι μόνο: «Η Δόξα είναι σύμβολο και η πρώτη μου ιδιότητα είναι του άδολου Δραμινού φιλάθλου. Η δεύτερη είναι του παλιού παίκτη της Δόξας, από μικρός, όπως όλοι που ονειρεύονται να φορέσουν αυτή τη φανέλα. Μακάρι να ενεργοποιήσουμε όπως παλιά τα ερασιτεχνικά ταλέντα. Η τρίτη μου ιδιότητα και την άφησα τελευταία είναι αυτή του Δημάρχου. Οι βλέψεις είναι υψηλές όπως ακούω, αρχικά για την εξάδα και μετά αφού λύσουμε κάποια θέματα, με τη βοήθεια των αρχών, ναι, να προχωρήσουμε στο μεγάλο στόχο μας. Θα είμαι κοντά σε ότι χρειαστείτε. Με τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς συμβούλους προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να στηρίξουμε την προσπάθειά σας στο θέμα του σκεπάστρου και του γηπέδου. Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να βρούμε οι φορείς τη λύση σε αυτό το θέμα, με τη βοήθειά σας, ώστε να το ξεπεράσουμε. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Είναι γνωστή στα πέρατα, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και εκτός συνόρων. Ο κόσμος θα είναι δίπλα σας, αρωγός, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που αποφασίσατε να επενδύσετε στη Δόξα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική