Απόλλων Πόντου| “Βλέπει” σωτηρία για τα καλά, 2-1 τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα



Αποφασιστικό άλμα για την παραμονή στη Φούτμπολ Λιγκ έκανε ο Απόλλων Πόντου, που σε εξ' αναβολής παιχνίδι την Τετάρτη “άλωσε” την Ηγουμενίτσα, με 2-1 επί του Θεσπρωτού.

 Έτσι, οι “κοκκινόμαυροι” πλήρωσαν με το... ίδιο νόμισμα τους Ηπειρώτες, για την εντός έδρας ήττα του πρώτου γύρου και τους έπιασαν στην κατάταξη, στους 11 βαθμούς, πέντε στροφές πριν το φινάλε. 

Βέβαια, οι δυο ομάδες έχουν έξι παιχνίδια να δώσουν, από ένα “χρωστούμενο”, η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα στην έδρα της πρωτοπόρου Καβάλας και οι Πόντιοι με τον Ολυμπιακό Βόλου (αναμένονται οι αποφάσεις για την τύχη του). 

Η ουσία είναι οτι ο Απόλλων σε μια κρίσιμη καμπή και λίγο καιρό μετά το διπλό στην Καβάλα αναζωπύρωσε τις πιθανότητες σωτηρίας. 

Όπως κόντρα στους Καβαλιώτες (έπιασε δυο πέναλτι τότε), έτσι και στη Θεσπρωτία, καταλυτική ήταν η παρέμβαση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Δημήτρη Πολίτη, που στο 74΄ απέκρουσε πέναλτι του Πατσέκο, αποτρέποντας το 2-2 και ενώ από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Παναγιώτου (υπέπεσε στο πέναλτι για χέρι). 

Νωρίτερα, ο Απόλλων έκανε το 0-1 με τον Αμαραντίδη στο 45+ και το 1-2 με τον Δεινόπαπα στο 50΄, ενώ ενδιάμεσα το “πλατανόφυλλο” είχε ισοφαρίσει πολύ προσωρινά, σε 1-1 με τον Πατσέκο στο 47'.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Βέροια 28 17-2

  2. Καβάλα 28 24-9

  3. Πανσερραϊκός 28 17-6

  4. Πιερικός 20 14-14

  5. Ολυμπιακός Βόλου 16 11-13

  6. Τρίγλια 15 8-11

  7. Αλμωπός Αριδαίας 14 13-14

  8. Θεσπρωτός 11 8-14

  9. Απόλλων Πόντου 11 9-17

  10. ΑΕΠ Κοζάνης 4 4-25


*Oι Καβάλα, Απόλλων Πόντου, Ολυμπιακός Βόλου και Θεσπρωτός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ- 30/5

Πιερικός-Απόλλων Πόντου

ΑΕΠ Κοζάνης-Θεσπρωτός

Ολυμπιακός Βόλου-Αλμωπός Αριδαίας

Καβάλα-Τρίγλια

Βέροια-Πανσερραϊκός



ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

7 ΓΚΟΛ: Μάνιος (Αλμωπός Αριδαίας), Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός Βόλου).

6 ΓΚΟΛ: Λουκίνας (Βέροια), Πράντο (Πανσερραϊκός).

5 ΓΚΟΛ: Κόκκορης (Καβάλα), Πόζογλου, Πασάς (Βέροια).

4 ΓΚΟΛ: Κολλάς, Αδαμάκης (Καβάλα), Καλογέρης (Απόλλων Πόντου).

3 ΓΚΟΛ: Βαλαβανόπουλος, Γαβριηλίδης (Καβάλα), Γεωργιάδης (Πανσερραϊκός), Κυβελίδης, Δεμηρτζόγλου (Πιερικός), Λουσέρο (Αλμωπός Αριδαίας).

2 ΓΚΟΛ: Ορφανίδης, Στίκας (Καβάλα), Παναγιώτου, Δεινόπαπας (Απόλλων Πόντου), Παπαδόπουλος (Πιερικός), Ποζατζίδης, Τότσκα (Τρίγλια), Χαντζάρας (Αλμωπός Αριδαίας), Φράνκο Σέα (ΑΕΠ Κοζάνης), Σαραντίδης, Κοντοές, Πατσέκο (Θεσπρωτός).

1 ΓΚΟΛ: Καραγιάννης (Βέροια), Ολαϊτάν, Μέσι, Μαρκιόνι, Γκούρτσας, Κόντσι, Ψάλτης, Θεοδωρίδης (Πανσερραϊκός), Χαρτσιάς, Μακρής, Γκατζολάρι, Μπουόλι, Μπαβέλης (Πιερικός), Αμαραντίδης (Απόλλων Πόντου), Μπίκας, Γώγος (Θεσπρωτός), Βουκελάτος, Γιαννίτσης, Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς (Ολυμπιακός Βόλου), Τρομπούκης, Βοριαζίδης (ΑΕΠ Κοζάνης), Ζγκούρι, Δόρης, Μπρίτο, Αγγ. Παπαστεριανός (Τρίγλια), Γκέσιος (Αλμωπός Αριδαίας).


φωτο αρχείου από Τρίγλια ΠΟΤ (Μαρία Αρχοντοπούλου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική