Αμανατίδης: “Περιμένω να αντιδράσει ο Μακεδονικός, έχουμε προσωπικότητα”

 


Στην επίσημη ιστοσελίδα του Μακεδονικού μίλησε ο τεχνικός των “πράσινων”, Γιώργος Αμανατίδης, για τη φετινή προσπάθεια, την πρώτη ήττα στους Σαρακηνούς, αλλά και το ντέρμπι που έπεται το Σάββατο, στην Ευκαρπία απέναντι στον επίσης πρώτο και ισόβαθμο Εδεσσαϊκό.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Ξεκινώντας με τέσσερις νίκες στο φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ο Μακεδονικός του Γιώργου Αμανατίδη, του Βαγγέλη Κόντου και του Δημήτρη Γκούντα, καθώς επίσης και του προπονητή των τερματοφυλάκων, Νούλη Σιαμίδη, προκάλεσε αίσθηση. Η επίδοση, φυσικά, αποτέλεσε ρεκόρ πιο επιτυχημένης έναρξης σε σεζόν στη Γ’ Εθνική για το σύλλογο, που έδειξε τις προθέσεις του να πρωταγωνιστήσει.

Η ήττα (1-0) από τη Θύελλα Σαρακηνών στην πέμπτη αγωνιστική δεν προσγείωσε ακριβώς τους «πρασίνους», απλώς τους υπενθύμισε ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα εύκολα και ρόδινα. Έτοιμοι να αντιδράσουν και να καλύψουν το έδαφος από το στραβοπάτημα στην Πέλλα, οι Νεαπολίτες προετοιμάζονται για το πρώτο βαθμολογικό ντέρμπι της σεζόν, κόντρα στον Εδεσσαϊκό με τον οποίο ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Γιώργος Αμανατίδης μίλησε στο makedonikos.gr για όλα τα θέματα και τις εντυπώσεις από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, επισημαίνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την άποψη του ότι η εξέλιξη και η έκβαση κάθε παιχνιδιού εξαρτάται απόλυτα από την απόδοση τον Μακεδονικό, που «δεν έχει να φοβάται καμία ομάδα».

Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις μετά το πρώτο μικρό δείγμα που έχουμε για τη σεζόν; Τόσο αναφορικά με την ομάδα όσο και με τον όμιλο γενικότερα.

«Όσον αφορά στις πρώτες σκέψεις για την ομάδα, θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά. Για το τελευταίο παιχνίδι, σίγουρα δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί, χάσαμε ένα πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο πιέσαμε, γενικά δεν ήμασταν και ως team και ποδοσφαιριστές – που το συζητήσαμε μετά – δεν είχαμε σωστή εμφάνιση ομάδος. Συμβαίνουν αυτά, αλλά το αφήνουμε πίσω μας και κοιτάμε μπροστά, δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι τώρα με τον Εδεσσαϊκό, ένα ντέρμπι με δύο πρωτοπόρες ομάδες. Ήδη ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό μας. Θεωρώ ότι θα γίνει καλό παιχνίδι με ποιοτικές ομάδες. Έχουμε δει τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Έχουμε μια πολύ ποιοτική ομάδα και αυτό που λέω πάντα είναι ότι όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα είμαστε εμείς. Δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα, αν βγάλουμε την ποιότητα και τις δυνατότητες μας. Έχουμε μια ομάδα δυνατή, γυμνασμένη και με προσωπικότητα. Επιμένω και λέω ότι από εμάς εξαρτάται το πώς θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι και το ξέρουν τα παιδιά αυτό».

Με τις τρεις συνεχόμενες νίκες στην αρχή της σεζόν, έθεσες με τους συνεργάτες σου ένα νέο ρεκόρ για τον Μακεδονικό, όσον αφορά στο πιο επιτυχημένο ξεκίνημα του στη Γ’ Εθνική. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό το επίτευγμα; Είναι μια πρώτη δικαίωση της δουλειάς σας;

«Δεν αισθανόμαστε κάπως. Η αλήθεια είναι ότι μας στεναχώρησε η ήττα. Θέλαμε όλο αυτό να έχει συνέχεια γιατί έχουμε τις δυνατότητες να το συνεχίσουμε αυτό. Δεν υπάρχει καμία δικαίωση για το team και τους ποδοσφαιριστές, θέλουμε να νικάμε κάθε παιχνίδι, να μη χάνουμε. Το είπαμε και το καλοκαίρι, αν θυμάσαι και την συζήτηση μας τότε, σου είχα πει ότι θα κάνουμε μια ομάδα ανταγωνιστική, με νοοτροπία νικητή στον αγωνιστικό χώρο, που θα την ενδιαφέρει να δίνει το 100% για να παίρνει τα ματς. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας. Δεν υπάρχει δικαίωση, λοιπόν, μας στεναχωρεί μόνο ότι χάσαμε στους Σαρακηνούς».


Παρότι άλλαξε όλη η τετράδα της άμυνας, οι αμυντικοί χαφ αλλά και ο τερματοφύλακας, έχουν όλοι προσαρμοστεί και αποδίδουν με μεγάλη συνέπεια στην αμυντική λειτουργία. Που οφείλεται αυτό;

«Στην πολλή δουλειά που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και που συνεχίζουμε να κάνουμε. Ανά πάσα στιγμή, όποιο παιδί μπει μέσα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Προσωπικά δεν αγχώνομαι αν θα λείπει κάποιος, δε σκέφτομαι πώς θα το αντιμετωπίσουμε και τι θα κάνουμε. Ξέρω ότι όποιος μπει μέσα ξέρει τι θα κάνει και θα δώσει το 100%, γιατί υπάρχει ένας ομαδικός κοινός στόχος. Αυτή είναι και η βάση που έχουμε ως ομάδα, ξέρουν τα παιδιά τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι η πολλή δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το κομμάτι λοιπόν. Σίγουρα, υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμα, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Η ομάδα θα είναι έτοιμη – όπως είχα πει – μετά την έβδομη αγωνιστική. Εκεί θα πούμε ότι είμαστε πια 100% έτοιμοι. Τώρα δεν είμαστε, αλλά σύντομα θα είμαστε».

Επηρεάζει τη σκέψη και τον τρόπο δουλειάς σας η ήττα στους Σαρακηνούς;

«Όχι, δεν έχουν μπει δεύτερες σκέψεις στο μυαλό μας. Σίγουρα μας προβλημάτισε η ήττα αλλά έχει να κάνει με την προσέγγιση του παιχνιδιού περισσότερο, η οποία αφορά το team περισσότερο παρά τους ποδοσφαιριστές. Έχω μάθει να είμαι ειλικρινής και εμένα προσωπικά με προβλημάτισε το πώς προσεγγίσαμε εμείς το παιχνίδι, δηλαδή για τις γηπεδικές συνθήκες κλπ, που ήταν σημαντικό στοιχείο για εμάς, το πώς θα πάμε να παίξουμε. Ήταν η δική μας προσέγγιση λοιπόν παρά των παιδιών, που στο δεύτερο ημίχρονο είχαν εντελώς διαφορετική εικόνα, το είδαμε διαφορετικά το παιχνίδι και ήμασταν πολύ καλοί, τόσο που θα μπορούσαμε όχι μόνο να ισοφαρίσουμε αλλά και να πάρουμε το παιχνίδι».

Για το προαίσθημα του ενόψει του αγώνα με τον Εδεσσαϊκό:

«Θα ξαναπώ το ίδιο: εξαρτάται το πώς θα είμαστε εμείς στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά έχουν καταλάβει, θα υπάρξει μια αντίδραση εκ μέρους τους. Ίσως εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και έχουμε περάσει και ως ποδοσφαιριστές και ως προπονητές από τον χώρο, ξέρουμε ότι μετά από μια ήττα μια ποιοτική ομάδα βγάζει αντίδραση. Αυτό περιμένω. Αντίδραση. Πάντα καλοπροαίρετη φυσικά. Θεωρώ ότι θα δώσουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο τα παιδιά για να κερδίσουμε το παιχνίδι».





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική