Τσακιρίδης: “Καλύτερο υλικό η Κοζάνη, πιο δύσκολο πρόγραμμα ο Μακεδονικός, αλλά εξαρτάται από εκείνον”

 




Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της FC Κοζάνης, Πιτ Τσακιρίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των “ερυθρόλευκων” και του ΠΑΣ Γιάννινα, που ηγείται του ποδοσφαιρικού τμήματος από πέρυσι και έχει επωμιστεί αρκετά καθήκοντα και αρμοδιότητες. 

Ο Πιτ Τσακιρίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του να “κλέψει” τον τίτλο από τον Μακεδονικό, σε περίπτωση που δεν κάνει το απόλυτο στα δυο τελευταία ματς σε έξι μέρες, αλλά τόνισε οτι εξαρτάται από τους “πράσινους”, παρότι κατά τη γνώμη του έχουν θεωρητικά πιο δύσκολο πρόγραμμα. 

Ο τεχνικός διευθυντής της Κοζάνης αναφέρθηκε στο κακό ξεκίνημα, διατύπωσε την πεποίθηση οτι η ομάδα του θα πήγαινε καλύτερα από τον Μακεδονικό στα μπαράζ ανόδου, χαρακτήρισε καλύτερο το υλικό των “ερυθρόλευκων”, ενώ ξεκαθάρισε οτι και σε περίπτωση αρνητικής τροπής, η προσπάθεια για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2 θα κορυφωθεί στο μέλλον, δεδομένου οτι υπάρχει αξιοζήλευτη οργάνωση, όλες οι προϋποθέσεις και πολύ επαγγελματικά πρότυπα. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:


Για τα “καρδιοχτύπια” των δυο τελευταίων αγωνιστικών, για τη στέψη του νέου πρωταθλητή: “Η βαθμολογία είναι όπως γνωρίζουμε όλοι με τον Μακεδονικό δυο πρώτους μπροστά. Έγινε συναρπαστικό πρωτάθλημα, δυνατό, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Είναι πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα όταν είναι να κάνεις πρωταθλητισμό. Ξεκινήσαμε μια τεράστια προσπάθεια από πέρυσι να συνεφέρουμε την ομάδα, γιατί υπήρχε μια απραξία πολλών ετών. Βρέθηκαν δυο οικογένειες, των κυρίων Πετρόχειλου και Κεντεποζίδη, μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές πήραν την απόφαση να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται εδώ στην Κοζάνη. Ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο από πέρυσι. Καταφέραμε και κρατήσαμε την ομάδα στην κατηγορία και φέτος είχαμε υψηλούς στόχους. Ωστόσο, ίσως στην αρχή παρασυρθήκαμε και από τα καλά αποτελέσματα στο Κύπελλο και χάσαμε πολύτιμο έδαφος στις 5-6 πρώτες αγωνιστικές. Βέβαια, καταφέραμε και αμβλύναμε τη διαφορά, τη μικρύναμε από το Μακεδονικό και φτάσαμε στους δυο βαθμούς. Τώρα όλα παίζονται. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε τις δυο νίκες, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Καληράχη την Κυριακή και μετά τη Θύελλα Σαρακηνών και περιμένουμε αν στραβοπατήσει κάπου ο Μακεδονικός να στεφθούμε εμείς πρωταθλητές. Βέβαια είναι λίγο δύσκολο, εξαρτάται καθαρά από τον Μακεδονικό. Εμείς κατά γενική ομολογία παρουσιάσαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Έχουμε το καλύτερο υλικό, η άποψή μου είναι αυτή, αλλά και από ότι μας λένε οι περισσότερες ομάδες. Θέλω να πιστεύω οτι η μοίρα του ποδοσφαίρου θα δικαιώσει την Κοζάνη, η οποία όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για κάτι καλύτερο και αξίζει αυτή η προσπάθεια να καρποφορήσει”.



Για το πρόγραμμα των δυο ομάδων, αυτά τα 90λεπτα της... κρίσης:Ο Μακεδονικός φαινομενικά έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα. Παίζει με την ΑΕ Ποντίων που είναι από τις πιο δυνατές ομάδες. Έχει αποδείξει με τη συμπεριφορά της, όπως και στα μεταξύ μας παιχνίδια, οτι δε χαρίζεται σε κανέναν και πολύ καλά κάνουνε. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και ανάλογα με το τι θα συμβεί την Κυριακή, υπάρχει ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων, είναι πιθανό και το παιχνίδι με τη Λευκίμμη να είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον Μακεδονικό, στο τέλος εκτός έδρας. Τώρα η Λευκίμμη παίζει στα Τρίκαλα Ημαθίας. Υπάρχει περίπτωση στο τέλος να υπάρξουν και ισοβαθμίες. Είναι απρόβλεπτο, δε μπορείς να προδικάσεις τίποτα. Εμείς έχουμε 4 βαθμούς στα μεταξύ μας και ο Μακεδονικός 1. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα είναι η Κοζάνη πρώτη”.


Για το αν κοστίζει τελικά το κακό ξεκίνημα: “Δε θέλω να ρίχνω ευθύνες αριστερά και δεξιά. Όλα αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, έχω παίξει τόσα χρόνια. Θέλω να πιστεύω οτι αν το ξεκίνημά μας ήταν καλύτερο, δε θα συζητούσαμε τώρα για το ποιος θα είναι πρώτος. Δυστυχώς δώσαμε το δικαίωμα στο Μακεδονικό να ελπίζει. Τι να κάνουμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο,τι και να γίνει, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. Ελπίζω να δικαιωθεί η προσπάθεια, γιατί πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα ζήλευαν το πως λειτουργεί η Κοζάνη. Λειτουργούμε καθαρά επαγγελματικά, μετά από πολλά χρόνια η Κοζάνη δεν έχει γηπεδικό πρόβλημα. Ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας είναι καθαρά επαγγελματικός. Έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα σε αυτό τον τομέα. Πιστεύω οτι ομάδες που λειτουργούν έτσι, κάποια στιγμή θα δικαιωθούν. Ελπίζω αυτή τη στιγμή να έρθει γρήγορα για εμάς”.



Για το αν υπάρξει επιμονή και πείσμα στο εγγύς μέλλον για νέα πορεία πρωταθλητισμού σε παρόμοιο “μοντέλο”, σε περίπτωση που η φετινή προσπάθεια για υπέρβαση δεν ευοδωθεί: “ Αυτό είναι και η επένδυση και το κέρδος σε μια ομάδα, ο τρόπος λειτουργίας. Το να κοιτάς πρόσκαιρα να κάνεις κάτι, δεν έχει κανένα όφελος. Κάποια στιγμή θα έρθει και η απογοήτευση. Όταν όμως είσαι οργανωμένος, το αποτέλεσμα μόνιμα θα είναι καλό”.


Για το κλειδί της αντεπίθεσης, αφού σταδιακά καλύφθηκε μεγάλη απόσταση βαθμολογικά από την κορυφή: “Είχαμε μια αλλαγή προπονητή, μετά την πρώτη αγωνιστική. Όμως και ο προηγούμενος προπονητής (σ.σ. Γιάννης Κερλίδης) έβαλε τη σφραγίδα του και αυτός, ειδικά πέρυσι, που καταφέραμε μέσα από ένα δύσκολο πρόγραμμα και κρατήσαμε την ομάδα. Αν θυμηθείτε, που ήταν η ομάδα όταν την πήραμε τον Μάρτιο και καταφέραμε να τη φέρουμε στην 4άδα-5άδα. Με την έλευση του προπονητή κ. Παπαβασιλείου, ανέβηκε ένα επίπεδο η ομάδα, ως προς την επαγγελματική της λειτουργία και σιγά σιγά η δουλειά καρποφόρησε. Είχαμε ένα σερί 10 αγωνιστικών, με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, με αποτέλεσμα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος που λέγαμε στην αρχή”.



Για τα συναισθήματα και τις διαφορές των δυο “μονομάχων” της κορυφής: “Τώρα μένουν οι δυο αγωνιστικές, για να δούμε τι θα προκύψει. Ο Μακεδονικός είναι πρώτος, εξαρτάται από αυτόν. Και εμείς αν ήμασταν στη θέση του Μακεδονικού, θα ήμασταν περισσότερο αισιόδοξοι. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Νομίζω οτι όπως έχω δει τον Μακεδονικό, είναι εφικτό να μη κάνει δυο νίκες, με αυτές τις δυο ομάδες που παίζει. Σίγουρα είναι το φαβορί, βέβαια παίζει με μια ομάδα που δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα της. Αν δείτε τα αποτελέσματα, με τις ομάδες που είχαν μεγάλο κίνητρο, δυσκολεύεται πάρα πολύ. Πιστεύω ακράδαντα, είμαι σίγουρος οτι στους αγώνες μπαράζ η Κοζάνη θα πάει πολύ καλύτερα απ' ότι ο Μακεδονικός. Δε λέω οτι είναι εύκολο για να περάσουμε. Λέω οτι θα έχουμε πολύ καλύτερη συγκομιδή, από ότι θα έχει ο Μακεδονικός. Έχουμε το πλεονέκτημα εμείς οτι υπάρχει ο ενθουσιασμός. Ο Μακεδονικός εδώ και πολλά χρόνια ήδη βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία στη Γ΄ Εθνική. Έχουμε και τη θέληση των φιλάθλων, που είναι πολύ κοντά στην ομάδα, έχει γυρίσει στο γήπεδο. Ξέρετε καλά οτι η Κοζάνη μαζεύει τον περισσότερο κόσμο. Έγινε ένα καλό πρωτάθλημα, υπήρχαν 3-4 ομάδες αρκετά δυνατές. Ελπίζουμε στο τέλος να δικαιωθεί ο καλύτερος”.

φωτο από FC Kozani




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική