Ιορδανίδης: “Να τελειώσουμε τη σεζόν όπως αρμόζει στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας”

 





Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο γενικός αρχηγός του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Παντελής Ιορδανίδης, που ταυτόχρονα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στη διοίκηση, αλλά και... δελτίο στην ομάδα, όπου ανήκει και ως τερματοφύλακας (έπαιξε και αγώνες πέρυσι, παλιότερα και σε Μακεδονικό, Καμπανιακό, Απόλλωνα Καλαμαριάς και Κύμινα), μετέχοντας στην τριάδα με Συλλέκτη και Τζουβάρα. Ο Ιορδανίδης αναφέρθηκε στον “τελικό” της Τετάρτης με τον ΟΦΑΜ, τις τρεις τελευταίες στροφές και αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα, δίνοντας το σύνθημα για την εξασφάλιση της παραμονής από τους “ψαράδες”. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την έξοδο της Τετάρτης με τον ΟΦ Αγίου Ματθαίου στην Κέρκυρα: “Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι-κλειδί. Παρόλο που ο ΟΦΑΜ είναι με το ένα πόδι εκτός κατηγορίας για την επόμενη χρονιά, είναι πολύ αξιόλογη ομάδα. Κόντρα στο Μακεδονικό έδειξε οτι είναι ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια και το ίδιο περιμένουμε να κάνει και με εμάς. Σε ένα γήπεδο το οποίο είναι μικρό, είναι πλαστικό, θα υπάρξουν αντιξοότητες για την ομάδα μας, θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής. Παρόλα αυτά υπάρχει η πεποίθηση και η σιγουριά από όλους, οτι στο τέλος θα τα καταφέρουμε”.



Για το οτι τρία ματς πριν τη λήξη ο Ποσειδώνας είναι ένα πόντο κάτω από τη γραμμή υποβιβασμού, αλλά έχει την ευκαιρία να περάσει ξανά στην προνομιούχο 7άδα, αν κερδίσει στην Κέρκυρα, αφού η Θύελλα Σαρακηνών παίζει με τα Τρίκαλα Ημαθίας, που συγκατοικούν ένα βαθμό ψηλότερα, εντός ορίου παραμονής: “Έτσι και αλλιώς, και τώρα παρότι είμαστε 1 βαθμό κάτω από τη ζώνη, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Με τρεις νίκες, ενδεχομένως και με δυο νίκες και μια ισοπαλία σε τρία παιχνίδια, θα καταφέρουμε να σώσουμε την κατηγορία. Ανεξάρτητα από τους αντιπάλους μας, είμαστε κύριοι των εαυτών μας. Πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας δουλειά, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να κερδίσουμε τα δικά μας παιχνίδια και ο,τι είναι να έρθει, ας έρθει. Είναι σημαντικό να εξαρτάται η τύχη σου από εσένα”.


Για το που κρίνεται εντέλει η σωτηρία για την ομάδα της Μηχανιώνας: “Και στα δυο τελευταία παιχνίδια που η ομάδα έχασε δεν ήταν κακή. Έχουμε συγκεκριμένη τακτική, αλλάξαμε φιλοσοφία. Πάντα με την αλλαγή προπονητή υπάρχει μια αναταραχή. Κάποιες φορές για το καλύτερο, άλλες φορές δεν πετυχαίνουν τόσο πολύ εξαρχής. Ξεκινήσαμε καλά, ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα θέλεις και να τα παλέψεις μέχρι το τελευταίο λεπτό, είναι σίγουρο. Στο σημείο που φτάσαμε, είναι καλές οι τακτικές, αλλά αυτός που το θέλει περισσότερο, θα το κατακτήσει κιόλας”.

Για το αν το πρόγραμμα, με τα Γιαννιτσά εντός και την ΑΕΠ Κοζάνης εκτός, θεωρείται καλύτερο, συγκριτικά με άλλους ανταγωνιστές για τη μάχη της σωτηρίας: “Το καλύτερο και το χειρότερο είναι σχετικό. Από την εμπειρία μου ως παίκτης και τώρα και ως παράγοντας, αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο δύσκολα. Όταν μια ομάδα παίζει χωρίς άγχος και οι παίκτες αγωνίζονται για να το ευχαριστηθούν, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει ζημιά, σε σχέση με μια ομάδα που έχει την πίεση για να κερδίσει. Το να παίζεις με ομάδες που υποβιβάζονται είναι σημαντικό, ίσως να μην έχουν τόσο μεγάλο κίνητρο. Από την άλλη, δε γνωρίζω κάποιον αθλητή που ξεκινά να πάει σε κάποιον αγώνα για να χάσει. Οπότε, υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στα δυο, είναι και το πού θα πετύχει η μέρα τις δυο ομάδες. Να σημειώσω πως η ομάδα μας είναι πολύ καλή. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει εμείς, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ακόμα και με την Κοζάνη, με τις απουσίες που είχαμε, στο τέλος καταφέραμε να σκοράρουμε. Βέβαια, δε μέτρησε το γκολ, ως οφσάιντ. Η ομάδα ήταν εκεί, δεν έχασε με... κατεβασμένα χέρια. Αποβλήθηκε ο Κουτσικοβαγγέλης, σε μια λίγο περίεργη φάση. Υπήρχαν παράπονα για τη διαιτησία και για το γκολ στο τέλος. Παρόλα αυτά, όπως είδατε από το βίντεο δε μπορεί κανείς να το κρίνει, από εκεί που είναι. Θα βοηθούσε το... VAR, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει (σ.σ. γέλια)! Η τύχη είναι ξεκάθαρα στα δικά μας χέρια, όπως προείπα, θα παλέψουμε για να σώσουμε την κατηγορία. Το αξίζει η ομάδα, οι παίκτες που έχουμε είναι πολύ αξιόλογοι. Δεν αξίζουν να πέσει κατηγορία η ομάδα”.



Για το γεγονός οτι πέρυσι ο Ποσειδώνας στέφθηκε πρωταθλητής στον όμιλο και έπαιξε στα μπαράζ ανόδου, αν και η φετινή ομάδα έχει αλλάξει ριζικά: “Ο στόχος είναι σχετικός. Είμαστε μια κατηγορία πάνω. Πέρυσι η Γ΄ Εθνική ήταν ουσιαστικά τέταρτη κατηγορία, το επίπεδο έχει ανέβει σε σχέση με πέρυσι. Οπότε, για μια ομάδα που αλλάζει εντελώς, που ξεκινά με άλλο προπονητή, 4 παίκτες μόνο που έμειναν από πέρυσι, αλλαγή σε πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι μεγάλο το νούμερο. Είναι μια διαδικασία φυσιολογική στο ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να την ξεπεράσεις κιόλας. Υπήρχε περίοδος προσαρμογής, μια χρονιά που πρέπει να την τελειώσουμε όπως μας αρμόζει. Να σωθούμε και του χρόνου να πατήσουμε πάνω σε ο,τι χτίσαμε φέτος, ως θεμέλιο, για να πορευτούμε καλύτερα”.



Για το αν έχει ο Ποσειδώνας προβάδισμα για να σωθεί, έναντι ανταγωνιστών: “Ναι, έτσι είναι, αλλά μένει να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέφτης. Μπορεί όλα να κριθούν στις λεπτομέρειες, ακόμα και σε μια απόφαση του διαιτητή. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών για όλους. Μπορεί να έχουμε παράπονα, αλλά και ένας διαιτητής μπορεί να κάνει λάθος, και αυτοί είναι άνθρωποι. Πρώτα είναι η θέληση σε τέτοιες λεπτές ισορροπίες και στο τέλος θέλεις και λίγο τύχη ίσως, αν ας πούμε βρεθείς σε κάποια ισοβαθμία, για να είσαι αυτός που θα κρατηθεί στην κατηγορία”.

Για την αλλαγή στον πάγκο, όπου άρχισε ο Δημήτρης Κάλφας και συνεχίζει ο Άγγελος Ζαζόπουλος:Eίναι ένας καινούριος προπονητής, με διαφορετική φιλοσοφία από τον προηγούμενο. Ίσως ήταν περιορισμένος ο χρόνος, υπήρχαν μαζεμένα παιχνίδια, έγινε και προς το τέλος αυτή η αλλαγή. Παρόλα αυτά, στο τέλος ευελπιστούμε οτι θα έχουμε πάρει τη σωστή απόφαση και θα μας ωφελήσει αυτή η αλλαγή. Ο στόχος είναι να σωθεί η ομάδα και εάν επιτευχθεί, σημαίνει οτι έγιναν όλα σωστά. Αν όχι, δε θέλουμε καν να το σκεφτόμαστε!”.

Για την ενίσχυση του ρόστερ το Γενάρη, με διεύρυνση του δυναμικού και αριθμητικά, αφού οι προσθήκες έπιασαν διψήφιο αριθμό: “Αυτό είναι δεδομένο, οι προσθήκες έγιναν με αυτό το γνώμονα και τη λογική οτι οι παίκτες θα χρειαστούν. Στον πρώτο γύρο είχαμε αρκετούς τραυματισμούς σε παίκτες κομβικούς, όπως ο Δημητρακόπουλος, ο οποίος έλειψε αρκετά και ήταν παίκτης-βαρόμετρο και πέρυσι. Και οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και οι μικροί που έχουμε, είναι αξιόλογοι παίκτες και παίρνουν όλοι τις ευκαιρίες τους από τον προπονητή. Όταν υπάρχουν αγώνες σε τόσο μικρό διάστημα, καταλαβαίνετε οτι 22-23 παίκτες είναι απαραίτητοι, για να μπορέσεις να τα φέρεις εις πέρας. Καλό είναι να είμαστε στη Γ΄ Εθνική, αλλά ας μη ξεχνάμε οτι οι παίκτες είναι ερασιτέχνες. Τα προγράμματα δε μπορούν να βγαίνουν Τετάρτη-Κυριακή για ανθρώπους που δουλεύουν και πρέπει να πηγαίνουν στην προπόνηση και να ταξιδεύουν. Καταλαβαίνετε οτι όταν κάποιος δουλεύει, πρέπει να ρυθμίσει θέματα, να πάει στη δουλειά του, να τα ρυθμίσει με την οικογένειά του. Δεν είναι τόσο εύκολο, όπως έγιναν οι ορισμοί. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουν, αυτοί που βγάζουν τα προγράμματα. Μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Αν 1-2 ομάδες έχουν επαγγελματίες σε εισαγωγικά, είναι κάτι άλλο. Η πλειοψηφία των ομάδων, όπως και εμείς, έχει παίκτες με άλλες υποχρεώσεις. Αυτό κάποιος πρέπει να το σέβεται και όχι να προσπαθεί να τους ξεζουμίσει, και αθλητικά και ψυχολογικά”.

Για τους άλλους τερματοφύλακες του γκρουπ, το βασικό Συλλέκτη που γύρισε το Γενάρη από τη Δόξα Δράμας (πήρε πρωτάθλημα πέρυσι, παλιότερα Κ19 ΠΑΟΚ και Καλλικράτεια) και τον Τζουβάρα, τους οποίους προπονεί ο καταξιωμένος γυμναστής γκολκίπερ, Νίκος Γρηγοριάδης: “Καταρχάς, ο κ. Γρηγοριάδης, όπως και ο τεχνικός Άγγελος Ζαζόπουλος, είναι ένας προπονητής-επένδυση για την ομάδα. Εγώ ως τερματοφύλακας ήθελα πολύ να γίνει. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά σε αυτές τις νεαρές ηλικίες να έχουν ανθρώπους σα τον κ. Γρηγοριάδη, που είναι κοντά τους και μπορεί να τους εξελίξει. Έχει παραστάσεις και γνώσεις για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά να προοδεύσουν. Από εκεί και πέρα, για τους τερματοφύλακες, είναι δυο εξαιρετικοί χαρακτήρες πρώτα, που είναι το πιο σημαντικό. Ο Βαγγέλης είναι ένας πραγματικά επαγγελματίας, στο 100%, από πέρυσι που τον είχα συμπαίκτη και φέτος που τον ζω. Παιδιά σαν και αυτόν είναι από αυτά που πρέπει να προοδεύουν και να τους δίνονται ευκαιρίες για να δοκιμάσουν σε παραπάνω κατηγορίες, όπως έγινε με τη Δόξα Δράμας αρχικά. Και ο Γιώργος Τζουβάρας είναι νέος, ένα χρόνο μικρότερος από το Βαγγέλη. Έχει παραστάσεις, έπαιξε πέρυσι στην ομάδα του που ήταν στη Γ΄ Εθνική (σ.σ. Αρτάκη). Είναι επίσης εξαιρετικός τερματοφύλακας, έχει τα φόντα αν δουλέψει να καταφέρει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο”.

Για ένα μήνυμα στον κόσμο: “Ο κόσμος όπως και πέρυσι θέλουμε να είναι δίπλα μας. Ήταν μια χρονιά μεταβατική, με τα καλά και τα άσχημα. Είναι δεδομένο οτι δε μπορεί μια ομάδα κάθε χρόνο να πηγαίνει για πρωταθλητισμό. Οπότε πρέπει να στηρίξει την ομάδα και την προσπάθεια, και στο επόμενο παιχνίδι με τα Γιαννιτσά. Τον θέλουμε δίπλα μας, για να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Με μια νίκη με τον ΟΦΑΜ, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για εμάς. Είναι καθήκον και για τον κόσμο της Μηχανιώνας, να μας στηρίξει, για αν πετύχουμε όλοι μαζί το στόχο που έχουμε θέσει”.

*Στα αγωνιστικά, ο Άγγελος Ζαζόπουλος ποντάρει στην επάνοδο των Ξανθόπουλου και Φούσκα, ενώ απόντες θα είναι οι Κουτσικοβαγγέλης (τιμωρημένος) και Δεληγιαννίδης (τραυματίας).





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική