Ιντζίδης: “Σε πολύ καλή θέση ο Απόλλων Πόντου – Μερικά ματς πίσω, κάποιοι έλεγαν οτι είναι δύσκολο”

 






Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο Χρήστος Ιντζίδης, ο έμπειρος στόπερ του Απόλλωνα Πόντου, που ντύθηκε το Γενάρη στα κοκκινόμαυρα και συμβάλλει στην “αναγέννηση” των Ποντίων, με βαθμολογική και αγωνιστική αντεπίθεση. 

Με αύξηση επιλογών στο κέντρο άμυνας, δίπλα σε Πάτι και Καλογέρη και μπροστά από την εστία του Πίτκα (από τα μυστικά της πορείας δεδομένα και ο συγκεκριμένος “κορμός”, με ομοιογένεια, συνοχή και αγωνιστική σταθερότητα).

Οι “ροσονέρι” είναι πια στο +8 από τον υποβιβασμό, μετά τις επιτυχίες με Ολυμπιακό Βόλου και Πανσερραϊκό και πριν το τοπικό ντέρμπι της Κυριακής, με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. 

Ο Απόλλων έχει το νέο έτος 18 βαθμούς σε 15 ματς (4 νίκες, 6 ισοπαλίες, 5 ήττες), με τον Ιντζίδη να δίνει το σύνθημα για ανάλογη συνέχεια, ώστε να “κλειδώσει” σύντομα και τυπικά η σωτηρία, για ένα φινάλε με ασφάλεια, ηρεμία και χωρίς καρδιοχτύπια. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του 29χρονου υψηλόσωμου στόπερ, που έχει θητεία και σε ΠΑΟΚ, Άρη, Βέροια, Πλατανιά, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό Βόλου, Αιγινιακό, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειο, Καλαμάτα, Κύπρο, Λιθουανία και Ρουμανία.

Για το γεγονός οτι ο Απόλλων “έτρεξε” ντεμαράζ, που τον έφερε στο +8, σε θέση ισχύος έναντι ανταγωνιστών του: “Θεωρώ οτι η χρονιά ξεκίνησε λίγο αργά και με όχι τόσο γεμάτο ρόστερ. Τον Γενάρη έγιναν κινήσεις, ήρθαν και άλλα παιδιά, όπως και εγώ και βοήθησαν πολύ την ομάδα για τη συγκομιδή. Θεωρώ οτι είμαστε σε πολύ καλή θέση, αν δείτε τα παιχνίδια και τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά έχει ακόμα δρόμο. Στα επόμενα 2-3 παιχνίδια θέλουμε να κλειδώσει ο στόχος, για να είμαστε πιο ήσυχοι”.



Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή και τα αμέσως επόμενα, για το στόχο μιας άνετης και έγκαιρης εξασφάλισης στις 7 τελευταίες στροφές, χωρίς άγχος και έξτρα πίεση: “Είναι πολύ καλό παιχνίδι με τον Ηρακλή, θεωρώ οτι και οι δυο ομάδες προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Στα επόμενα 7 παιχνίδια στόχος είναι να κυνηγήσουμε τις νίκες σε όλα τα ματς. Με την απόσταση που έχουμε από τη ζώνη, θεωρώ οτι με 5, βαριά 7 βαθμούς, θα είμαστε καλυμμένοι και πολύ άνετα, για να έχουμε μεγάλη διαφορά”



Για το αν είναι κίνητρο η μικρή απόσταση από την πρώτη εξάδα και αν αποτελεί δέλεαρ ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη: “Το σημαντικό είναι να πετύχουμε το ταχύτερο δυνατό το στόχο της παραμονής. Αν δείτε κάποια παιχνίδια πίσω, κάποιοι έλεγαν οτι είναι δύσκολο. Βλέποντας τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα, έχουμε αφήσει ευχαριστημένο τον κόσμο και τους εαυτούς μας με τους βαθμούς. Αρχικά να επιτευχθεί ο στόχος και μετά ο,τι καλύτερο”.



Για τη σημασία νικών διπλής αξίας στην Ευκαρπία, με ομάδες με ίδιο στόχο, όπως με Ολυμπιακό Βόλου, Τρίκαλα, Πανσερραϊκό, παιχνίδια που “υπολογίζονται” από τους περισσότερους ως αναγκαία στη βαθμοθηρία, αλλά δεν είναι δεδομένο πολλές φορές και οτι θα εφαρμοστεί στην πράξη το πλάνο συγκομιδής: “Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό οτι κερδίσαμε ομάδες που ήταν κοντά μας στη βαθμολογία και τις αφήσαμε αρκετά κάτω. Για θέμα εγωισμού και ψυχολογίας ήταν και αυτά με ομάδες που κυνηγούσαν την άνοδο, με Λάρισα και Καρδίτσα και εκεί η ομάδα πήρε ψυχολογία (σ.σ. δυο ισοπαλίες) και πήγε στα επόμενα παιχνίδια, με Τρίκαλα και Ολυμπιακό Βόλο και πήρε τα τρίποντα”.


Για τον αξιόλογο βασικό “κορμό”, με παίκτες έμπειρους στην κατηγορία (αλλά και στην Α΄ Εθνική) και ποιοτικούς ξένους, που κάνουν πράγματι τη διαφορά (αντίθετα με το τι ισχύει σε άλλες ομάδες με παίκτες εκτός συνόρων), τόσο με κάποιους που έπαιξαν ξανά στην Ελλάδα (Ρούνεϊ, Ενομό, Σουντουρά), όπως και με... πρωτοεμφανιζόμενους, από χώρες όπως Γαλλία, Καμερούν, Γκαμπόν κ.α: “Έχουν βοηθήσει όλα τα παιδιά, αν δείτε τα τελευταία αποτελέσματα, η ομάδα έχει κάνει σαν πρωταθλητισμό από το Γενάρη και μετά. Για αυτό άλλωστε θεωρώ οτι ήταν επιλογές του προπονητή αυτοί οι παίκτες για να έρθουν και να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής”.


Για το αν μετρά το πρόγραμμα ως το τέλος και θεωρεί θέμα χρόνου και διαχείρισης του αβαντάζ για την οριστική εξασφάλιση: “Το πρόγραμμα ήταν βατό για εμάς. Βλέπουμε κάθε εβδομάδα να έχει αγώνες Τετάρτη-Κυριακή, είχαμε λίγο χρόνο ξεκούρασης. Έπρεπε να τα βλέπουμε ξεχωριστά, όχι να διαλέγεις. Σε κάθε αγωνιστική αλλάζουν οι θέσεις. Ειδικά για τις ομάδες που είναι χαμηλά, που ήμασταν εμείς πριν 3-4 αγωνιστικές, είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να βλέπεις κάθε παιχνίδι σα να είναι το τελευταίο”.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηρακλής| Η πρώτη σύσκεψη της επιτροπής γηπέδου

Πιερικός| Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ο Νίκος Θεοδοσιάδης

Μακεδονικός| Φιλική επικράτηση στην Επανομή, 6-0 με Αναγέννηση