Τόνι Γκονζάλες: “Ο ΠΑΟΚ, η Κρηστώνη και το ποδόσφαιρο στο Κιλκίς”

 




Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο Ισπανός, Τόνι Γκονζάλες, παλαίμαχος του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής του ΠΑΟΚ Κρηστώνης, κάνοντας αναφορά στον τίτλο που κατέκτησε στο τοπικό του Κιλκίς, την προσπάθεια ανόδου στη Γ΄ Εθνική μέσω των μπαράζ πρωταθλητών, το πώς βλέπει φέτος τον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά και τις αναμνήσεις από την παρουσία του στην Τούμπα (2006-2008, με 36 συμμετοχές και 2 γκολ). Ο Γκονζάλες βρίσκεται για 3η χρονιά στον πάγκο της Κρηστώνης, έχοντας ρόλο και στις ακαδημίες, ενώ ο βετεράνος μέσος του ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί στην καριέρα του και σε Δόξα Δράμας (αγαπήθηκε από το κοινό έχοντας άνοδο στην Α΄ Εθνική, με θητεία από το 2009 ως το 2011, 53 συμμετοχές και 3 γκολ), Λάρισα, Καλλονή και Ιωνικό, όπως και σε Μαγιόρκα, Μούρθια και Οβιέδο στην πατρίδα του. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Ισπανού, που διαμένει μόνιμα στο Κιλκίς τα τελευταία χρόνια:

Για το πρωτάθλημα που κατέκτησε στο τοπικό Κιλκίς με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης: “Πήγαμε στην παράταση στο μπαράζ το δικό μας με τον Απόλλωνα Ευρωπού και καθυστερήσαμε λίγο. Μετά συνδεθήκαμε όλοι και είδαμε το ματς του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκης. Είμαστε ένα μικρό χωριό, κάνουμε μια προσπάθεια. Βγήκαμε πρωταθλητές εδώ, με ιστορικούς και δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Κιλκισιακός, το Πολύκαστρο και η Γουμένισσα. Το καταφέραμε. Ξεκινά ένα ταξίδι ακόμα, που θα είναι πιο διασκεδαστικό. Στόχος στο πρώτο ταξίδι ήταν να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, πήραμε το πρωτάθλημα. Επίσης, στόχος ήταν να πάρουμε και το Κύπελλο, φτάσαμε στον τελικό, αλλά χάσαμε 3-1 από την Αναγέννηση Πλαγιάς. Είναι η πρώτη χρονιά που μας άφησαν να ολοκληρώσουμε, λόγω δυστυχώς της δύσκολης θέσης με covid και πανδημία. Την ολοκληρώνουμε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά δεν είμαι πάντα ευχαριστημένος, έτσι έμαθα από το σπίτι μου, μου μένει η πίκρα του Κυπέλλου. Τώρα ξεκινάμε τα μπαράζ με πολλά όνειρα”.

Για το αν θεωρεί οτι έχει καλές πιθανότητες για ένα από τα τρία εισιτήρια ανόδου στη Γ΄ Εθνική η Κρηστώνη, με αντιπάλους τους Αστέρα Τριποτάμου, Χανιώτη, Εθνικό Γιαννιτσών, Σβορώνο, Αναγέννηση Επανομής και Μελίτη Φλώρινας, για να αποτελέσει το μοναδικό εκπρόσωπο του Κιλκίς στις εθνικές κατηγορίες, μετά τον υποβιβασμό της Αναγέννησης Πλαγιάς: “Έχουμε όσες πιθανότητες έχουν και οι άλλες ομάδες που συμμετέχουν. Δεν έχω εικόνα από τις άλλες ομάδες, δεν είχα την ευκαιρία. Είδα μόνο τον Τριπόταμο, ένα παιχνίδι στην έδρα της Αγκαθιάς. Είδα εκεί και δυο παλιούς συμπαίκτες μου, το Σωτήρη Μπαλάφα, που παίξαμε μαζί στον ΠΑΟΚ και τον Αντώνη Γιόνδη, που παίξαμε μαζί στον Ιωνικό και την Καλλονή. Και να μη φτάσουμε εκεί που θέλουμε, από εδώ και πέρα ό,τι έρχεται είναι ευχάριστο. Είναι στόχος και η Γ΄ Εθνική, γιατί όχι. Είναι ένα όνειρο που ζει ένα χωριό με 1.200 κατοίκους. Ξέρουμε τι ρόστερ υπάρχουν σε άλλες ομάδες, όπως ο Τριπόταμος, με τριπλάσια ή τετραπλάσια από το δικό μας. Όπως βλέπουμε σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ, το ρόστερ δε λέει τίποτα. Αν το ρόστερ μιλούσε θα τα έπαιρνε η Παρί Σεν Ζερμέν όλα, δε θα χρειαζόταν να κατέβει η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ και η Ρεάλ, οπότε αυτό είναι υπέρ μας. Θα τα δώσουμε όλα. Πιστεύω ότι μπορούμε να γεμίσουμε το γήπεδο, όπως κάναμε με τον Απόλλωνα Ευρωπού. Όλοι είπανε οτι δεν είχαν ξαναδεί τόσο κόσμο σε ερασιτεχνικό γήπεδο στο Κιλκίς. Περιμένουμε την υποστήριξη του χωριού και όλο το Κιλκίς να είναι στο πλάι μας, με το δικό του τρόπο, να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική”.


Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, την πρόκριση με τον Ολυμπιακό και τον επερχόμενο τελικό με τον Παναθηναϊκό: “Ήταν πολύ σημαντικό, είχε μείνει ένας στόχος, όπως το να πάει ο ΠΑΟΚ στον τελικό και να κατακτήσει το Κύπελλο. Στα πλέι οφ είναι δύσκολο να πλησιάσει τον Ολυμπιακό, είναι αδύνατο. Θα παλέψει για τη δεύτερη θέση εκεί, αλλά είναι ευχάριστο να πάρει το Κύπελλο μέσα στην Αθήνα. Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που έδειξε οτι είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά αν ο ΠΑΟΚ κάνει αυτό που έκανε στα τελευταία παιχνίδια και στο Καραϊσκάκη, πιστεύω θα το πάρουμε εύκολα. Το αξίζει ο λαός του ΠΑΟΚ και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι”.




Για το αν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ στον τελικό, όπου απέκτησε εμπειρία σε κατακτήσεις του τροπαίου τα τελευταία χρόνια: “Οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται. Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σε πολλούς τελικούς και το έχει καταφέρει, όπως το καταφέρνει συνήθως η Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ένα υπέρ μας και πιστεύω οτι θα το καταφέρουμε και φέτος”.

Για την καλή πορεία του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ, ως τους “8” και τις κόντρες με τη Μαρσέιγ: “Βλέπουμε οτι όπως και να λέγεται η διοργάνωση, όσο προχωράς, έχεις μεγαθήρια απέναντί σου, είτε σε Τσάμπιονς Λιγκ, είτε σε Γιουρόπα Λιγκ, είτε στο Κόνφερενς. Η Μαρσέιγ είναι ένα σωματείο που, αν δεν υπήρχε η Παρί στη Γαλλία, με τα λεφτά και το ρόστερ που έχει, πιστεύω θα ήταν πρωταθλήτρια. Όλα είναι θετικά στον ΠΑΟΚ και για το μέλλον. Και να μη ξεχνάμε τους βαθμούς, ήταν η ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και έφερε βαθμούς, ώστε αύριο-μεθαύριο η χώρα να έχει πιο πολλές ομάδες που θα συμμετέχουν στην Ευρώπη”.



Για το αν πηγαίνει στο γήπεδο και αν τον έχει εντυπωσιάσει κάποιος παίκτης του φετινού ΠΑΟΚ: “Πριν τον covid πήγαινα, ειδικά στα ντέρμπι, τώρα η αλήθεια είναι οτι δεν ξαναπήγα. Στον τελικό θα πάω, αν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης στα μπαράζ, προτεραιότητα έχει η ομάδα του χωριού. Δεν ξεχώρισα κάποιον παίκτη, πιστεύω οτι ο Λουτσέσκου κάνει άψογη δουλειά, στη διαχείριση των παικτών και ξέρει τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Ό,τι και να ξεχωρίζεις, αν δε λειτουργείς ως ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έχει σημασία”.


Για το τι θυμάται από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ και αν κρατά επαφές με συμπαίκτες του από την τότε “φουρνιά”: ”'Όχι, επαφές δεν κράτησα. Επειδή στο ποδόσφαιρο μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας και καριέρας, κρατάς επαφές με 2-3 άτομα. Είχα επαφή με τον Τοχούρογλου, αλλά έφυγε στην Αυστραλία. Από εκεί και πέρα, βρισκόμαστε όταν έρχεται, γιατί έχω και εγώ κουμπαριά στη Δράμα. Από το πέρασμά μου στο Δικέφαλο του Βορρά κρατώ το γκολ μου με τον Ολυμπιακό, στο δίλεπτο, στο ντέρμπι. Είναι απίστευτο συναίσθημα, να βάζεις γκολ στην Τούμπα και περισσότερο όταν έχεις μπροστά τον Ολυμπιακό, με τον Καστίγιο, τον Ριβάλντο, τον Τζόρτζεβιτς. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν εκείνη την εποχή όπως τώρα με τον Σαββίδη, που είναι όλα τέλεια. Υπήρχαν δυσκολίες, αλλά εμείς προσπαθούσαμε με το δικό μας τρόπο. Οι... σαρδέλες όπως έλεγε ο κ. Σάντος, προσπαθούσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τον κόσμο”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική