Στοϊλας: “Ο Πανδραμαϊκός έχει βάσεις και συνέχεια, θέλει το βήμα παραπάνω”

 




Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο νέος προπονητής του Πανδραμαϊκού, ο Πέτρος Στοϊλας. 

Ο Σερραίος τεχνικός, που έχει δουλέψει σε Πανσερραϊκό (δυο θητείες, σε Β΄ Εθνική και Φούτμπολ Λιγκ), Ερμιονίδα (ως πρώτος κόουτς σε αμφότερες), Διαγόρα Ρόδου (μέχρι πρότινος), Λεβαδειακό, Τρίκαλα, Σπάρτη, Κέρκυρα (στα τεχνικά επιτελεία τους), αλλά και δυο φορές στο τιμ της συμπολίτισσας Δόξας Δράμας, έδωσε το σύνθημα για πρωταθλητισμό, με ξεκάθαρη βλέψη για κάτι καλύτερο από την περσινή δεύτερη θέση. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από τη νέα αυτή συνεργασία: ”Με κέρδισε το οτι είδα μια ομάδα οργανωμένη, με όραμα και φιλοδοξία. Έβγαινε από τα λόγια του κ. Καϊρη, του προέδρου, που δε σταματά εδώ, θέλει να δει τον Πανδραμαϊκό ακόμα πιο μεγάλο. Μιλάμε για μια ομάδα που οι πιο μεγάλοι την ξέρουν και να παίζει σε πιο μεγάλες κατηγορίες, να αναδεικνύει μεγάλους παίκτες. Είναι ίσως από τις λίγες ομάδες που διαθέτουν και προπονητικό κέντρο και είναι πολύ σημαντικό για τη δουλειά των προπονητών. Ήταν αυτά που με έκαναν να το κοιτάξω πολύ σοβαρά και εντέλει να συμφωνήσουμε γρήγορα στο να συνεργαστούμε”.


Για το στόχο που τίθεται από κοινού με τη διοίκηση του Πανδραμαϊκού: “Το ποδόσφαιρο είναι κάθε μέρα ο μικρός στόχος που βάζεις. Ο στόχος είναι ο πρωταθλητισμός για φέτος. Όπως ξέρετε τα τελευταία 4 χρόνια, που παίζει στη Γ΄ Εθνική, η ομάδα είναι πάντα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Πέρυσι ο Πανδραμαϊκός ήταν δεύτερος και φέτος θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Οπότε στόχος είναι ο πρωταθλητισμός. Νομίζω οτι αυτό είναι που αρμόζει στον Πανδραμαϊκό, όταν μιλάμε για αυτή την κατηγορία. Βέβαια αλλάζουν τα δεδομένα φέτος, οι ομάδες θα είναι 18. Μιλάμε για ένα μαραθώνιο, δε θα είναι ένα μικρό πρωτάθλημα όπως ήταν φέτος. Θα είναι 34 αγώνες, θα έχουμε δύσκολους, ιστορικούς και σεβαστούς αντιπάλους απέναντί μας, αλλά νομίζω οτι η ομάδα είναι έτσι δομημένη τα τελευταία χρόνια, τόσο αγωνιστικα, όσο και διοικητικά, που νομίζω οτι με σκληρή δουλειά θα ανταπεξέλθει”.


Για τον πήχη που είναι ψηλά, τις μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες, παρά τον ανταγωνισμό με ιστορικούς αντιπάλους, αλλά και την αναπόφευκτη σύγκριση με την περσινή δεύτερη θέση: “Προς Θεού, η περσινή δεύτερη θέση δεν είναι σε καμία περίπτωση αποτυχία. Για αυτό είπα οτι η ομάδα είναι δομημένη αγωνιστικά έτσι από τον προηγούμενο προπονητή κ. Καζεπίδη. Ήταν μια θέση, φαντάζομαι για όλους, πολύ καλή. Απλά όταν θες κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση, η επόμενη είναι η πρώτη θέση. Θα έχουμε αντιπάλους ιστορικούς συλλόγους, αλλά σε ότι έχει σχέση με το μπάτζετ, τη φανέλα και όλα αυτά, νομίζω οτι δε θα μειονεκτούμε σε κάτι από αυτούς. Πάνω απ΄ όλα, στο ποδόσφαιρο έχει αποδειχτεί οτι όλα φαίνονται στο γήπεδο. Θεωρώ οτι σε ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών θα αναδειχτεί εντέλει η ομάδα με τη διάρκεια, οπότε θα είναι η καλύτερη ομάδα και ελπίζω αυτή να είναι η δική μας. Είναι θέμα επιλογών. Μέλημά μου με τη διοίκηση και τους συνεργάτες μου είναι να επιλέξουμε τους σωστούς ποδοσφαιριστές και γενικά οτιδήποτε περιβάλλει την ομάδα, ώστε όλοι μαζί να δουλέψουμε για το στόχο, που θα είναι ο πρωταθλητισμός. Ξέρουμε οτι μπορεί να ακούγεται λίγο πιεστικό, να βάζουμε περισσότερο άγχος, αλλά θεωρώ οτι μόνο έτσι μπορείς να καταφέρεις κάτι στο ποδόσφαιρο. Για αυτό θέλουμε να το βάλουμε από τώρα. Απλά δεν θέλω να μπει ως αυτοσκοπός με την έννοια, ή πρώτοι ή... πεθαίνουμε! Η ομάδα έχει βάσεις, το απέδειξε τα τελευταία χρόνια, που βγαίνει δεύτερη-τρίτη, έχει συνέχεια. Απλά φέτος θεωρούμε οτι ήρθε η στιγμή να κάνουμε το βήμα παραπάνω, κάτι που για διάφορες συγκυρίες δε το καταφέραμε τις προηγούμενες χρονιές. Είτε λόγω πανδημίας που η ομάδα ήταν αν θυμάμαι πρώτη, είτε που στον όμιλο ήταν ο Πανσερραϊκός και τα είχε καταφέρει, είτε φέτος που δεν τα κατάφερε έστω για λίγο με τον Αγροτικό Αστέρα. Νομίζουμε οτι ήταν συνέχεια στην... πηγή η ομάδα, έτσι η διοίκηση αποφάσισε να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και να βάλουμε δυναμική, να πετύχουμε κάτι καλύτερο”.



Για το αν είναι καλό σημάδι οτι ο προκάτοχός του, Μπάμπης Καζεπίδης, έμεινε 5 χρόνια, με τη διοίκηση να δείχνει οτι στηρίζει έμπρακτα τον προπονητή:Είναι πολύ σημαντικό καταρχάς για τη διοίκηση και την ίδια την ομάδα και κατά δεύτερον για τον προπονητή. Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα Γ΄ Εθνικής και κυρίως με τη δυναμική του Πανδραμαϊκού να κρατήσει έναν προπονητή 5 χρόνια. Αυτό βέβαια δείχνει οτι και ο προπονητής έκανε καλή δουλειά, αλλά και η διοίκηση τον στήριξε, γιατί πάντα θα υπάρχουν δύσκολες στιγμές. Εγώ είμαι της άποψης οτι ένας προπονητής πρέπει να είναι έτοιμος πραγματικά να δουλέψει σε μια ομάδα μια μέρα ή... δέκα χρόνια! Εγώ λοιπόν είμαι έτοιμος να δουλέψω 10 χρόνια, αλλά ακόμα και αύριο να φύγω, θα έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό. Για αυτό είπα οτι οι στόχοι θα είναι καθημερινοί, από προπονητικό στόχο, μέχρι τη νίκη της Κυριακής, με μακροπρόθεσμο το Μάιο να έχουμε καταφέρει αυτό που επιθυμούμε όλοι”.



Για την πρόβλεψη ανανεώσεων και μεταγραφών στο ρόστερ και τη νέα φιλοσοφία που θα επιχειρήσουν να υιοθετηθεί: “Είναι φρέσκια η συμφωνία, σιγά σιγά τα βάζουμε κάτω. Είναι σημαντικό μια ομάδα που έχει βγει δεύτερη να κρατήσει ένα κομμάτι του βασικού κορμού. Δε μπορούμε να μιλάμε μονομερώς, μπορεί κάποιος παίκτης να θέλει ή να μη θέλει για κάποιους δικούς τους λόγους. Δική μας πρόθεση είναι να κρατήσουμε το βασικό κομμάτι και να δούμε τι ήταν αυτό που έλειπε, ώστε να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω. Σιγά σιγά θα συζητήσουμε και με κάποιους μεταγραφικούς στόχους, έτσι ώστε με το καλό να ξεκινήσει η προετοιμασία και να έχουμε ένα ρόστερ, αν όχι 100% γεμάτο, να είναι κατά μεγάλο ποσοστό έτοιμο”.


Για το αν συνιστά ατού το γεγονός οτι κατάγεται από τις γειτονικές Σέρρες και ξέρει την περιοχή ποδοσφαιρικά, αλλά και την τριβή που έχει με τη Δράμα, από τις δυο θητείες του στο τεχνικό τιμ της Δόξας: Είναι σημαντικό, η προσαρμογή είναι μια λέξη σημαντική στο ποδόσφαιρο. Δεν ισχύει μόνο για τους ποδοσφαιριστές, ισχύει και για εμάς τους προπονητές. Σίγουρα η προσαρμογή μου ήταν άμεση στη Δράμα, σε γνώριμο περιβάλλον, με γνώριμα πρόσωπα. Είναι σημαντικό οτι πέρασα από την άλλη ομάδα της πόλης, οπότε γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις, όπως και τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου μας. Οπότε αυτό δίνει ένα... κλικ περισσότερης γνώσης για το τι θα περιμένω στο πρωτάθλημα και από τους αντιπάλους και από τους παίκτες που θα αποκτήσουμε”.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική

Κεραυνός Αγγελοχωρίου| Δεν “κατεβαίνει” στο Κύπελλο με Κρύα Βρύση σήμερα, οιωνός οριστικού φινάλε