Μ. Ευθυμιάδης: “Χτίσιμο ισχυρής και αξιόπιστης Δόξας Δράμας - Σωστά και έγκαιρα ο σχεδιασμός”

 




Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο νέος γενικός αρχηγός της Δόξας Δράμας, ο Μάκης Ευθυμιάδης. 

Ο τέως διαιτητής Α΄ Εθνικής (8 χρόνια), που έχει διατελέσει και διεθνής ρέφερι (2 χρόνια), αλλά και παρατηρητής διαιτησίας, αναφέρθηκε στο ρόλο του, στο στόχο των “Μαυραετών”, στην περσινή αγχωτική σεζόν, πριν εμπλακεί ο ίδιος, τις επιχειρούμενες αλλαγές και αναβαθμίσεις στο ρόστερ, αλλά και εν γένει στη διαιτησία, όπως και στη δική του διαδρομή στο χώρο. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: “

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στη Δόξα: “Από φέτος ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, για το χτίσιμο μιας νέας, δυνατής, ισχυρής και αξιόπιστης ομάδας. Ώστε από φέτος να βάλουμε τις βάσεις για να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε για την ομάδα της πόλης μας. Το οποίο της αξίζει, βάσει του ονόματός της και της πορείας που είχε όλα τα τα προηγούμενα χρόνια και βέβαια αναφέρομαι κάποια χρόνια πίσω.


Για το γεγονός οτι οι “Μαυραετοί” εξασφάλισαν τη σωτηρία πέρυσι την τελευταία αγωνιστική, με αρκετό άγχος: “Ήταν δύσκολη χρονιά, την παρακολούθησα και εγώ, άσχετα αν δεν ήμουν ακόμα εντός της ομάδας. Παρά τη δυσκολία, την τελευταία αγωνιστική, σώθηκε η ομάδα και γλιτώσαμε από τα χειρότερα, έστω και δύσκολα. Η περσινή δύσκολη χρονιά έχει γίνει πάθημα σε όλους, εμάς πλέον και εμένα μέσα, έχει γίνει μάθημα. Παίρνουμε τα μαθήματά μας, για να αποφύγουμε κάτι ανάλογο στο μέλλον. Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει με τα σχέδιά μας και τον προγραμματισμό μας για τη νέα χρονιά. Απλά το έχουμε ως σημείο αναφοράς”.



Για τη φετινή χρονιά, που ξεκινά τη Δευτέρα, με την πρώτη προπόνηση της Δόξας: “Ξεκίνησε θεωρώ πολύ σωστά και έγκαιρα ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της ομάδας. Παίρνοντας πολύ νωρίς τον προπονητή και το τεχνικό τιμ και από κοινού με τη διοίκηση σχεδιάσαμε τα πλάνα μας. Έτσι ώστε με τους ποδοσφαιριστές που είχαμε και τις προσθήκες που κάναμε μέχρι τώρα - και πιθανόν κάποιες ακόμα στο επόμενο χρονικό διάστημα - θεωρώ οτι θα φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, που θα διεκδικήσει ό,τι της αξίζει”.



Για το ρόλο του ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα και αν είναι ευχαριστημένος από τα όσα συνάντησε σε οργάνωση και λειτουργία μέχρι στιγμής: “Ο ρόλος ο δικός μου είναι ένα κομμάτι που υπάρχει σε όλες τις ομάδες, σε όλες τις χώρες και όλες τις κατηγορίες, ο συνδετικός κρίκος με διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα. Υπάρχουν σε αυτό τον χώρο πρώην ποδοσφαιριστές, έμπειροι, ακόμα τα τελευταία χρόνια και πολλοί διαιτητές, επίσης ικανοί και έμπειροι στο χώρο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Και εγώ αφού πήρα την απόφαση να σταματήσω και να κλείσω τον κύκλο μου στο χώρο της διαιτησίας και αφού ήρθε η πρόταση από την ομάδα της πόλης μου και τον πρόεδρο της Δόξας, αποφάσισα και εγώ να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, από έναν άλλο χώρο. Με την ομάδα που όλοι εμείς οι Δραμινοί και όχι μόνο, αγαπάμε. Η συνεργασία μου ως τώρα, με τη διοίκηση, τον πρόεδρο και το νέο μας προπονητή, είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα. Φαίνεται και από τις πολύ καλές κινήσεις και έγκαιρες, που κάνουμε και προγραμματίζουμε, για το στόχο της ομάδας”.



Για την εξελισσόμενη και επιχειρούμενη ποιοτική αναβάθμιση στο δυναμικό, δεδομένου οτι ο βασικός “κορμός” έμεινε, ενώ έμπειροι και ποιοτικοί (και μάλιστα αρκετοί πολυθεσίτες) ήρθαν στις μεταγραφές να ενισχύσουν τις επιλογές του Κυριάκου Κετσιεμενίδη και το αν οι προσθήκες που έγιναν τους καλύπτουν: “Κρατήθηκε ο βασικός κορμός από την περσινή ομάδα. Ο οποίος συμμετείχε από τον Ιανουάριο και τη νέα διοίκηση, μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος και παρότι η Δόξα σώθηκε την τελευταία αγωνιστική, δεν είχε ήττα! Που σημαίνει οτι έγινε μεγάλη και καλή προσπάθεια, που σημαίνει οτι τα παιδιά που απαρτίζαν την ομάδα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Υπάρχουν αξιόλογα και ικανά παιδιά, που επάξια μπορούν να σταθούν στη Δόξα. Σε αυτά τα παιδιά τα περσινά, φέτος προστέθηκαν και κάποια άλλα, που τα γνωρίζετε, δε μπαίνουμε σε ονοματολογία, ίσως ξεχάσουμε κάποιους. Είναι γνώστες της κατηγορίας και κοντά σε αυτούς τους έμπειρους, περσινούς και φετινούς, έχουμε και παιδιά της πόλης μας. Τα οποία μαζί με τους έμπειρους θα καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα καλό σύνολο, από τα νέα μας παιδιά και τα έμπειρα. Θεωρώ οτι κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις και αν χρειαστεί είναι πιθανό να κάνουμε και άλλες, για να φτιάξουμε μια δυνατή και αξιόλογη ομάδα, ώστε σε ένα χρονικό διάστημα, που αυτή τη στιγμή δε μπορεί να προσδιοριστεί, να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα αυτή”.



Για την “πρώτη” της Δευτέρας και αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στήριξης απευθυνόμενος προς τον κόσμο: “Τη Δευτέρα στις 5 έχουμε την πρώτη συνάντηση, γνωριμίας θα έλεγα, μεταξύ όλων, διοίκησης, τεχνικού τιμ, εμού του ιδίου, καθώς και των ποδοσφαιριστών, νέων και παλαιοτέρων. Για τον κόσμο της Δράμας και δη της Δόξας, θέλω να στείλω το μήνυμα οτι καταλαβαίνω την αγωνία και την απογοήτευση, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά λάθη. Παρά το γεγονός οτι μπήκαν στην ομάδα άνθρωποι που την αγάπησαν και την αγαπούν, αυτό δεν ήταν ικανό να αποφευχθούν τα λάθη και να καταφέρουμε κάτι καλό για την ομάδα. Πρέπει όλοι να σταθούμε κοντά στην ομάδα, δείχνοντας την αγάπη μας σε αυτή, αυτές τις δύσκολες στιγμές, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί αυτό που επιθυμούμε. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το να δούμε τη Δόξα στην αμέσως επόμενη κατηγορία το επόμενο χρονικό διάστημα”.



Για το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, με άνοδο χωρίς μπαράζ, παραπάνω αντιπάλους, αγωνιστικές και ταξίδια, αλλά και το ποιους ανταγωνιστές υπολογίζει παραπάνω στην προσπάθεια διάκρισης: “Τα προηγούμενα χρόνια και από το ρόλο μου ως διαιτητής και παρατηρητής, είδα πολλά παιχνίδια της κατηγορίας αυτής, στους δυο πρώτους ομίλους, από ομάδες της Αλεξανδρούπολης, ως τη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς. Θεωρώ οτι το επίπεδο είναι αρκετά καλό, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες και φυσικά με το γνωστό οικονομικό πρόβλημα, φέτος θα είναι μια διαφορετική χρονιά. Θα συμπτυχθεί το πρωτάθλημα ως προς τους ομίλους, θα είναι 4, που σημαίνει περισσότερες ομάδες, μεγαλύτερα ταξίδια. Πιθανό να είναι δυσκολότερες οι συνθήκες των αγώνων και ίσως η δυναμική των ομάδων που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ονόματα ομάδων με ιστορική διαδρομή στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως Καβάλα, Καστοριά, Πιερικός. Πιθανόν και άλλες ομάδες. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη δυναμική των ομάδων αυτών, αλλά σε κάθε περίπτωση, το όνομά τους και μόνο προσδίδει ένα άλλο κύρος στην κατηγορία αυτή. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα αρκετά πράγματα για την κατηγορία μας. Αναμένονται ανακοινώσεις για τις ομάδες και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, που ίσως φέρουν προσθαφαιρέσεις στην κατηγορία. Για αυτό δεν είμαστε σε θέση να δούμε όποια δυναμική μπορεί να αναπτυχθεί από τις ομάδες που θα συμμετέχουν στην κατηγορία αυτή”.



Για τη διαιτησία του σήμερα, το επίπεδο, τις διαφορές με την εποχή του, το VAR, τους ξένους και εισαγόμενους διαιτητές από ΕΠΟ και ΚΕΔ, το τότε και το τώρα: “Διαχρονικά, από τα χρόνια τα δικά μου, που αγωνιζόμουν εγώ και ήταν αρκετά χρόνια στην Α΄ Εθνική, συμμετέχοντας σε παιχνίδια με άλλους συναδέλφους μου, ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, μέχρι και σήμερα, τα βασικά χαρακτηριστικά δεν έχουν αλλάξει. Υπήρχαν τότε, υπάρχουν και μέχρι σήμερα, ικανοί και αξιόλογοι διαιτητές. Υπήρχε και τότε, υπάρχει και τώρα καχυποψία των Ελλήνων παραγόντων. Η έλευση ξένων διαιτητών και παραγόντων διαιτησίας έχει αλλοιώσει την παρουσία των Ελλήνων παραγόντων και διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό ως διαιτητή και άνθρωπο του ποδοσφαίρου, με βρίσκει αντίθετο. Θεωρώ οτι και διαιτητές έχουμε αξιόλογους και ικανούς, που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δυσκολιών των ελληνικών αγώνων, καθώς επίσης έχουμε και πάρα πολλούς ανθρώπους και ικανούς, διαιτητικούς παράγοντες, που για πολλά χρόνια είχαν αξιόλογη παρουσία, ως διαιτητές και παράγοντες, που μπορούν να διοικήσουν το χώρο της διαιτησίας στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, για άλλους λόγους, δε τους εμπιστευόμαστε και φέρνουμε ξένους, αρχιδιαιτητές και διαιτητές, με ό,τι συνεπάγεται για το χώρο της ελληνικής διαιτησίας”.



Για το τι κρατά από τη διαδρομή του στη διαιτησία, τι μνημονεύει, ίσως φιλίες που έμειναν ή κάποιους αγώνες: Έχω κρατήσει τα πάντα, όσον αφορά την πορεία μου στο χώρο της διαιτησίας. Από τα χρόνια που ξεκίνησα από Γ΄, Δ΄ Εθνική, το σύντομο πέρασμά μου από τη Β΄ Εθνική. Και φυσικά την παρουσία μου στην Α΄ Εθνική, σε 8 σεζόν και τα 2 χρόνια που ήμουν διεθνής διαιτητής. Πάρα πολλές οι όμορφες στιγμές. Με πάρα πολλά ταξίδια, πολλές γνωριμίες, με φίλους, συναδέλφους και παράγοντες του ποδοσφαίρου. Φυσικά και υπήρχαν και δύσκολες στιγμές, όπως συμβαίνει και στη ζωή, στην καθημερινότητά μας. Εκτός από ευχάριστες στιγμές, αντιμετωπίζουμε και δύσκολες και δυσάρεστες στιγμές. Έτσι και στη διαιτησία, είχα και άσχημες στιγμές, που είχαν να κάνουν με συμπεριφορές. Αυτά είναι που έναν άνθρωπο τον φτιάχνουν πιο δυνατό. Έτσι και εγώ, θεωρώ οτι μέσα από τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισα, βγήκα δυνατότερος άνθρωπος, γενικά στη ζωή μου”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική