Καζάνας: “Η νέα αρχή και ο στόχος στο Θερμαϊκό Θέρμης – Καλή παρουσία οι μικροί του Άρη”

 





Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο νέος προπονητής του Θερμαϊκού Θέρμης, Κώστας Καζάνας. 

Ο 38χρονος τεχνικός, που θα εργαστεί πρώτη φορά σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής (παλιότερα σε Παύλο Μελά, Κιλκισιακό, ακαδημίες ΠΑΟΚ και εσχάτως τμήματα υποδομής του Άρη) αναφέρθηκε στη νέα αρχή των “πράσινων”, με μπροστάρη τον Δημήτρη Αναστασιάδη, τους στόχους, τη φιλοσοφία και τις προτεραιότητες στην ομάδα της Θέρμης, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στους νεαρούς του Άρη που “θάμπωσαν” στο πρώτο μέρος του νικηφόρου φιλικού με τη Γάνδη (1-0 στην Αυστρία) και πέρασαν στο πρόσφατο παρελθόν από την προπονητική... κατεργασία του ίδιου, στην Κ19 των “κιτρινόμαυρων”. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις Καζάνα:

Για τους νεαρούς του Άρη, που έθελξαν απέναντι στους έμπειρους Βέλγους στο Σοχάου το πρώτο 45λεπτο, όπως οι Χρυσόπουλος, Χατζηιωάννου, Παναγίδης (κέρδισε και πέναλτι), Τανούλης, Σγουρός, Μαρμαρίδης και Ασλανίδης (οι δυο τελευταίοι έχουν επαγγελματικά συμβόλαια): “Είχανε πολύ καλή παρουσία. Υπάρχουν παίκτες που έχουν ποιότητα και μπορούν να τα καταφέρουν σε υψηλό επίπεδο, αρκεί να πάρουν και τις ευκαιρίες τους. Είδα το παιχνίδι, οι παίκτες έδειξαν κάποια πράγματα από την ποιότητά τους. Νομίζω οτι έχουν να δείξουν πολλά περισσότερα αν πάρουν το χρόνο και αν υπάρχει πίστη σε αυτούς από την ομάδα. Αυτό που είδατε εσείς είναι μόνο ένα ημίχρονο, αλλά είναι αποτέλεσμα δουλειάς 4 χρόνων, που καρποφόρησε. Είχαμε δημιουργήσει μια κατάσταση εντελώς διαφοροποιημένη, όταν ξεκινήσαμε το εγχείρημα της ακαδημίας. Ιδιαίτερα μεθοδολογικά, με λίγα παιδιά που είχαν μείνει στην ακαδημία, κάποιες προσθήκες παικτών που κόπηκαν από άλλες ομάδες, ή παίκτες από ερασιτεχνικά σωματεία της Θεσσαλονίκης κυρίως. Χωρίς δυνατότητα να προσθέσουμε παιδιά από άλλους νομούς, λόγω του οτι η ομάδα είναι από τις λίγες που δεν δίνει τη δυνατότητα σε παίκτες, γιατί δεν έχουμε ξενώνες. Στο υψηλό επίπεδο νομίζω οτι είναι απαραίτητο να έχεις ξενώνες, για να μπορείς να προσελκύεις παίκτες από άλλους νομούς. Πέρα από αυτό, δουλέψαμε πολύ με αυτά τα παιδιά και εκτός από αυτά τα 7 υπάρχουν πολλά περισσότερα, που είτε ήρθαν και έχουν φύγει, είτε έρχονται από κάπου. Νομίζω οτι υπάρχει πολλή ποιότητα αλλά θα έλεγα και ποσότητα στις ακαδημίες. Αν συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο, ιδιαίτερα μεθοδολογικά, αλλά και ποιοτικά, νομίζω οτι οι ακαδημίες θα καταφέρουν να έχουν αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια”.


Για το αν μπορούν οι συγκεκριμένοι νεαροί του Άρη, που έπαιξαν με τη Γάνδη, να γίνουν μέρος του κορμού και ισότιμα μέλη του ρόστερ, διεκδικώντας σταδιακά λεπτά συμμετοχής παρά το δεδομένο ανταγωνισμό με πιο έμπειρους: “Θεωρητικά οι παίκτες αυτή τη στιγμή έδειξαν με την εικόνα τους οτι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ήδη υπάρχοντες επαγγελματίες. Φυσικά αυτό χρειάζεται τεράστια δουλειά, για να μπορείς να κρατήσεις και να μείνεις σε αυτό το επίπεδο. Ένας βασικός παράγοντας νομίζω οτι είναι οι δεύτερες ομάδες που θα πρέπει να δημιουργήσουν οι ΠΑΕ, κάποιες ήδη έχουν ξεκινήσει. Μιας και μιλάμε για τον Άρη, νομίζω οτι είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας δεύτερης ομάδας, που θα αγωνίζεται είτε στη Β΄, είτε στη Γ΄ Εθνική, ώστε οι παίκτες να μπορούν να παίρνουν αγωνιστικό χρόνο από ανδρικό ποδόσφαιρο, γιατί είναι τεράστιες οι διαφορές στο αντρικό με το παιδικό ποδόσφαιρο. Ξεκάθαρα μέχρι την Κ19 είναι παιδικό το ποδόσφαιρο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι Β΄ ομάδες, για να μπορέσουν να έχουν τα παιδιά μια ομαλή μετάβαση στο ανδρικό ποδόσφαιρο. Για να έρθουν πιο έτοιμοι και να είναι πιο σίγουροι ιδιαίτερα για τον εαυτό τους”.


Για την Κ19 του Άρη, από την οποία αποχωρεί και αν επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα για τη συνέχεια: “Για όλη την ακαδημία, δεν έχει να κάνει μόνο με την Κ19. Ελπίζω να συνεχίσει την πολύ καλή δουλειά που κάνει και να δούμε αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια, δηλαδή να έχουμε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, από τα σπλάχνα της ομάδας”.


Για μια υπενθύμιση για τους παίκτες που ανέδειξε τα προηγούμενα χρόνια, σε Άρη και παλιότερα τον ΠΑΟΚ: “Οι παίκτες του Άρη, από τότε που ανέβηκε η ομάδα στην Α΄ Εθνική, όλοι όσοι προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα, έχουν περάσει από τα χέρια μου. Δεν υπάρχει παίκτης που είναι στην πρώτη ομάδα αυτή τη στιγμή, πέρασε, ή έγινε επαγγελματίας και δεν προπονήθηκε από εμένα. Για τον ΠΑΟΚ, ο Χάρης ο Τσιγγάρας και ο Μιχαηλίδης είναι παίκτες που τους είχα. Αλλά νομίζω οτι το μεγαλύτερο παράδειγμα ποδοσφαιριστή από ακαδημία είναι ο Χρήστος Τζόλης, του ΠΑΟΚ. Από τα πέντε χρόνια που ήμουν στην ακαδημία, τα τέσσερα ήταν μαζί μου”.


Για τη νέα σελίδα στην προπονητική καριέρα του, τον Θερμαϊκό Θέρμης: “Ελπίζουμε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό που προσπαθεί να κάνει η ομάδα φέτος. Είναι μια νέα αρχή, και οργανωτικά και λειτουργικά, αλλά ιδιαίτερα αγωνιστικά. Από τη στιγμή που υπάρχει η εγγύηση που είναι βασική προϋπόθεση και την προσφέρει αυτή τη στιγμή σε όλα τα επίπεδα ο κ. Αναστασιάδης - να προσθέσουμε και την πολύτιμη συνεισφορά του κ. Λάζαρου Παπαδόπουλου, που θα είναι συνδετικός κρίκος διοίκησης και παικτών - νομίζω οτι το μείγμα θα είναι πολύ καλό, για να δούμε τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Γιατί σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να δούμε αποτελέσματα”.


Για τις πρώτες εντυπώσεις στην ομάδα της Θέρμης και τι τον κέρδισε: “Η μεγάλη διάθεση και το πάθος για την καινούρια πρόκληση, γιατί όλοι στο σύλλογο θεωρούμε οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ανταποκριθούμε. Νομίζω οτι η προσπάθεια θα βασιστεί σε τεχνογνωσία, συγκέντρωση και πίστη στο πλάνο. Και θεωρώ οτι στο τέλος θα δούμε κάτι καλό να βγαίνει μέσα σε όλο αυτό. Οπότε είναι όλες αυτές οι προϋποθέσεις που μας έδωσαν το κίνητρο για να ακολουθήσουμε το πλάνο του κ. Αναστασιάδη”.


Για τους στόχους που οριοθετούνται: “Ο στόχος είναι αυτός βασικά, η οργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Μετά, ο αγωνιστικός στόχος θα τεθεί βάσει των μεταγραφών που θα γίνουν, βάσει της διοικητικής φιλοσοφίας, οπότε θα χρειαστούμε λίγο χρόνο για να το βρούμε αυτό”.


Για το ποια φιλοσοφία θα υιοθετηθεί από τον ίδιο και την ομάδα για μεταγραφές και νέο ρόστερ: “Σίγουρα η φιλοσοφία μου είναι να δουλεύουμε με νεαρούς παίκτες, εξελίξιμους και να τους κάνουμε καλύτερους. Σε αυτή την κατηγορία η φιλοσοφία πρέπει να είναι μεικτή και μιλάω για όλες τις ομάδες, όχι για τον Θερμαϊκό ιδιαίτερα. Πρέπει να βασιστούν και στους μικρούς, αλλά και στους έμπειρους παίκτες, για να μπορέσουν να έχουν ένα αποτέλεσμα. Η κατηγορία χρειάζεται και την εμπειρία, εκτός από τα νιάτα και αυτό που μπορεί να σου δώσει ο νεαρός παίκτης. Οπότε νομίζω οτι και για εμάς, αυτός ο μεικτός τρόπος θα είναι που θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα, δηλαδή να έχουμε καλούς μικρούς, εξελίξιμους παίκτες, μαζί με έμπειρους, οι οποίοι ξέρουν την κατηγορία και μπορούν να δώσουν αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα άμεσα”.


Για το ποιο περίπου ποσοστό του ρόστερ θα επιδιώξουν να ανανεώσουν: ”Υπάρχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο ρόστερ, παρότι η ομάδα σώθηκε την τελευταία στιγμή την προηγούμενη χρονιά. Νομίζω οτι υπάρχει ποιότητα, υπάρχει διάθεση από τους παίκτες και θεωρώ οτι η ομάδα θα βασιστεί στον περσινό κορμό. Δε νομίζω οτι υπάρχει διάθεση να αλλάξουμε όλους τους παίκτες. Σίγουρα θα χρειαστεί να προσθέσουμε παίκτες και θα το κάνουμε, αλλά χωρίς να πούμε οτι οι παίκτες της ομάδας δε μας κάνουν. Οπότε υπάρχει διάθεση να κρατήσουμε παίκτες από την περσινή χρονιά, αλλά και να κάνουμε και κάποιες προσθήκες”.


Για ένα μήνυμα που θα έστελνε στον κόσμο της Θέρμης: “Σίγουρα θέλουμε να σταθεί δίπλα μας, να μας βοηθήσει. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος οτι θα τα δώσουμε όλα για να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της δυναμικής του Θερμαϊκού Θέρμης”.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική