Τσιτενίδης: “Στόχος του Καμπανιακού οι πρώτες θέσεις, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς”

 



Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο νέος τεχνικός διευθυντής του Καμπανιακού, Ανέστης Τσιτενίδης, που έχει προσφέρει πολλά τόσο στον Αγροτικό Αστέρα (με τον οποίο συνδέθηκε ως παίκτης, προπονητής και σε πόστα), αλλά και τον ΠΑΟ Κουφαλίων (προπονητής σε ιστορικές ανόδους και παρουσία στη Γ΄ Εθνική). 

Κάνοντας αναφορά στις προσθήκες που έγιναν στην ομάδα της Χαλάστρας και στο όραμα πρωταθλητισμού, παρά το περιβάλλον ανταγωνισμού με ιστορικούς αντιπάλους. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τις μεταγραφές του Καμπανιακού και τις πρώτες εντυπώσεις του στην ομάδα: “Ακόμα δεν έχει κλείσει το ρόστερ, 2-3 παιδιά θα έρθουν, θα γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις. Υπάρχει χρόνος, είμαστε σε αρκετά καλό σημείο για την εποχή. Όταν συναντήθηκα με τον πρόεδρο κ. Μουρμούρα μου άρεσε ο τρόπος που σκέφτεται για το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ νοικοκυρεμένα τα πράγματα από θέμα οργάνωσης, θα έλεγα μεγαλύτερων κατηγοριών. Και με τον Ηλία Σαπάνη, που συνεργαστήκαμε λίγο στον Αγροτικό Αστέρα. Είχα απλά την επίβλεψή του. Συνέχεια έχουμε πάρε-δώσε με τον Ηλία. Το θέμα μας ήταν πως θα δέσει αυτή η ομάδα, γιατί ήρθανε αρκετά παιδιά και θα έρθουν και λίγα ακόμα. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, σε 4 ομίλους έγινε τεράστιο πλέον. Θα κοιτάξουμε στην περίοδο της προετοιμασίας πιο πολύ η ομάδα να δέσει και να αποκτήσει μια ταυτότητα. Αυτό ίσως αργήσει κάποιες μέρες, μας βοηθά οτι πήρε παράταση το πρωτάθλημα. Γιατί στην ουσία πρόκειται για μια καινούρια ομάδα, ναι μεν με σημαντικές μεταγραφές, αλλά θέλει το χρόνο της”.


Για την οργάνωση, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις, τη δημιουργία Β ομάδας και τη μέριμνα για τις ακαδημίες, που μαρτυρούν οτι έχουν γίνει άλματα εδώ και μια διετία, βάζοντας σταθερά θεμέλια για κάτι μεγαλύτερο: “Ο Καμπανιακός Β, που θα κατέβει στην Α΄ κατηγορία, στην ουσία θα είναι η βιτρίνα της ομάδας. Θέλει λίγο υπομονή αυτή η ομάδα, 1-2 χρόνια για να αρχίσει να παραδίδει παίκτες πάνω, στο ανδρικό τμήμα της ομάδας. Αλλά είναι κάτι που επεδίωξε ο πρόεδρος, το πρότεινε και τελικά πέρασε. Θεωρώ οτι είναι πολύ σημαντικό, για όλες τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής, που όταν οι ακαδημίες τους τελειώνουν την Κ17, κάποια παιδιά δεν είναι ακόμα για την πρώτη ομάδα, αλλά ούτε και να πηγαίνουν σε μικρότερες κατηγορίες. Πρέπει να τους περιμένεις λίγο ακόμα. Στην Α΄και Β΄ Εθνική έχουν την Κ20, όπου μπορούν να συνεχίσουν τα παιδιά να υπάρχουν στη δύναμη της ομάδας. Τώρα και στη Γ΄ Εθνική μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν σε αυτή τη δύναμη”.


Για τον προορισμό και το ταβάνι του Καμπανιακού σε αυτή την πορεία εξέλιξης, αν υπάρχει ένα πρότζεκτ ακόμα και για παρουσία στη Β΄ Εθνική ενδεχομένως: “Υπάρχουν δυο όψεις στο νόμισμα. Μιλάμε για μια ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία. Προσπαθούμε να κάνουμε μια ομάδα που κάθε Κυριακή θα κερδίζει. Αν το πετύχουμε αυτό, θα προσπαθήσουμε να πάμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Και αν το κάνουμε ακόμα καλύτερα, θα πρέπει να τερματίσουμε πρώτοι. Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω, δεν έχει στόχο την παραμονή ο Καμπανιακός. Είναι μια ομάδα, δυτικά, που πάντα έχει στόχο τη νίκη. Έχει το όνομα, τη δυναμική, να προσπαθεί όλα τα παιχνίδια να τα κερδίζει. Κατά καιρούς έχει παίξει με μεγαλύτερες ομάδες σε ιστορία από τον Καμπανιακό και όμως τους έχει κερδίσει, τους έχει κοντράρει στα ίσια κλπ. Αυτό θεωρώ οτι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και στη Γ΄ Εθνική. Λέω ξεκάθαρα για πρωταγωνιστική πορεία. Θα κάνουμε προσπάθεια να πρωταγωνιστήσουμε. Ο στόχος είναι να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς”.

Για τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν: “Θέλουμε 2-3 παιδιά για να ολοκληρώσουμε το γκρουπ μας. Και μπορεί κάποια στιγμή να υπάρχουν κάποιες προσθαφαιρέσεις μέσα στη χρονιά, να φύγει κάποιος, να έρθει κάποιος. Αυτά γίνονται στις ομάδες, πάντα για το καλό της ομάδας. Τα παιδιά μπαίνουν στην ομάδα, έχουμε δυνατά φιλικά. Στις 14 Σεπτέμβρη θα παίξουμε μάλλον με τον Ηρακλή. Με τον ΠΑΟΚ Β ίσως λίγο το πρόωρο φιλικό, καλύτερα όμως να βγαίνει το πρόβλημα στα φιλικά, να γίνεται συζήτηση και να λύνεται στη διάρκεια της προετοιμασίας. Αυτός είναι ο σκοπός των φιλικών”.


Για τον όμιλο Καμπανιακού, τον ανταγωνισμό και τις μεταγραφές άλλων ιστορικών ομάδων, αλλά και το ποιους υπολογίζει παραπάνω, τουλάχιστον θεωρητικά, με τα ως τώρα δεδομένα: ”Με το να πάρουμε ποδοσφαιριστές εμείς, ή κάποια άλλη ομάδα, δε γίνεσαι το φαβορί στα χαρτιά, αυτά φαίνονται στο γήπεδο. Υπάρχουν κάποιες ιστορικές ομάδες, όπως Δόξα Δράμας, Καβάλα, Πανθρακικός, Εδεσσαϊκός. Ιστορικές ομάδες που θα προσπαθήσουμε να τις κοντράρουμε και να μπορέσουμε να τις κερδίσουμε όλες αυτές. Βλέπω οτι η Δόξα Δράμας κάνει κάποιες κινήσεις που δείχνουν οτι θα έχει και αυτή υψηλούς στόχους”.


Για τον Αγροτικό Αστέρα, που βοήθησε πέρυσι στο σχεδιασμό για την άνοδο και έχει προσφέρει πολλά: ”Αυτό που έγινε φέτος στον Αστέρα, είναι πλέον άδικο οποιαδήποτε απόφαση να υπάρχει. Όταν είμαστε τέλος Αυγούστου και συζητάμε σε ποια κατηγορία θα παίξει μια ομάδα, σε όλη την Ελλάδα να είναι αυτή, δε λέω μόνο για τον Αστέρα, είναι άδικο για την ίδια την ομάδα. Δε ξέρει με ποιους παίκτες να μιλήσει, πώς να μιλήσει, τι ποσά να πει. Για παράδειγμα, κάποιοι θέλουν να έρθουν στον Αγροτικό της Β΄ Εθνικής, κάποιοι δε θέλουν στον Αγροτικό της Γ΄. Αυτό στον προγραμματισμό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στη Β΄ πρέπει να γίνεις ΠΑΕ, να έχεις εγγυητική, μετοχικό κεφάλαιο. Έχει μια ακόμα διαδικασία, αφού βγει ο Αστέρας, που θεωρώ οτι θα βρίσκεται στη Β΄ Εθνική του χρόνου. Μετά θα πρέπει να του δοθεί έξτρα χρόνος. Δε μπορούμε να βάλουμε μια ομάδα να ξεκινήσει αρχές Σεπτεμβρίου και να τη βάλουμε να παίξει αρχές Οκτωβρίου. Θα αδικηθεί και δεύτερη φορά, αγωνιστικά. Πέρυσι από το Φεβρουάριο είχε τελειώσει το θέμα της πρωτιάς, μετά το διπλό στον Πανδραμαϊκό. Αν εξαιρέσουμε την Ηλιούπολη, κανείς δε το ήξερε ακόμα στην Ελλάδα. Τρεις μήνες ξέραμε οτι είμαστε πρώτοι. Φτάσαμε στο σημείο η ομάδα να βγει και παρότι έχει ιστορία, θα ήταν ως νεοφώτιστος o Aστέρας στην κατηγορία, αντί να έχει χρόνο να μπορέσει να κάνει σωστές κινήσεις και προγραμματισμό, μπήκανε όλοι σε διαδικασία αμφισβήτησης. Των παικτών, της ομάδας, του εαυτού μας. Ακουγότανε πράγματα του στυλ, αν θέλει ο πρόεδρος να κατεβάσει την ομάδα. Ο καθένας βρέθηκε να πει μια εξυπνάδα, πατώντας σε αυτή την απόφαση. Ακόμα δεν έχει έρθει ένα χαρτί στον Αγροτικό Αστέρα, που να λέει οτι παίζει στη Β΄ Εθνική. Όσο για μένα, έχουμε μια φιλία με τον πρόεδρο, έχουμε πει κάποιες κουβέντες. Μέχρι εκεί, δε ξέρω τι θα γίνει, ο δικός μου ρόλος θα είναι στον Καμπανιακό”.








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική