Φαρμάκης: “Μυστικό στον Αγροτικό Αστέρα η δίψα των νεαρών – Κατάλαβαν εξαρχής πού ήρθαν”

 




Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο Στέργιος Φαρμάκης, ο έμπειρος Κορδελιώτης τερματοφύλακας του Αγροτικού Αστέρα, που αρχικά είχε “κλείσει” για το ενδεχόμενο παρουσίας στη Σούπερ Λιγκ 2 με την προηγούμενη διοίκηση και εντέλει συμφώνησε ξανά, με το νέο σχήμα και για τη συμμετοχής τη Γ΄ Εθνική (μάλιστα ως πρώτο χρονικά απόκτημα). 

Ο 28χρονος γκολκίπερ, ύψους 1.93, που πέρυσι έπαιξε στη Σαντορίνη και παλιότερα σε Βόλο, Αιγινιακό, ΑΟ Καρδίας, ΑΠΕ Λαγκαδά, Καλλιθέα, Παναργειακό, Αστέρα Βλαχιώτη και αρχικά Ελευθεριακό, βοηθά σημαντικά με την αξία του και την εμπειρία του στο “1” σε αυτά τα πρώτα ματς ένα νεανικό ρόστερ, ενώ αναφέρθηκε στην εκκίνηση των τριών αγωνιστικών και την έξοδο της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη. 

Ακόμα, ο Φαρμάκης μίλησε για τον πρωταρχικό στόχο των “πράσινων” που είναι η σωτηρία, το ατού της ομάδας, που είναι η δίψα, ο επαγγελματισμός και η γρήγορη προσαρμογή στις απαιτήσεις από τα νεαρά παιδιά, που έπαιζαν σε μικρότερες κατηγορίες, μαζί με τη συνέπεια της νέας διοίκησης. Ο φύλακας-άγγελος του Αστέρα μίλησε και για τον Χρόνη Παπαβραμίδη, που αποκάλυψε οτι είναι θείος του. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στην ομάδα του Ευόσμου: Ήταν μια προσπάθεια των τελευταίων τριών ημερών. Σκεφτείτε οτι είχα ετοιμάσει βαλίτσες για Σαντορίνη και είχα πει οτι μέχρι το Γενάρη δε θα αγωνιστώ κάπου. Ωστόσο, βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι, κύριοι με “Κ” κεφαλαίο, πήραν την ομάδα και έφτιαξαν αυτό το σύνολο. Όλα από το μηδέν. Αρχικά στο ρόστερ βλέπω παιδιά που τα περισσότερα δεν έχουν αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική. Βλέπω δυναμισμό φοβερό, βλέπω κίνητρο πολύ και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Με τον Καμπανιακό χάσαμε στις λεπτομέρειες, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε από το πρώτο ημίχρονο. Με τη Θέρμη το παλέψαμε μέχρι το τέλος, πάρα πολύ καλά. Και με το Παραλίμνιο δε φάνηκε κάποια διαφορά στις ομάδες. Απέναντι σε μια πολύ οργανωμένη ομάδα, που είναι πολλά χρόνια τα παιδιά μαζί και ο προπονητής. Παρόλα αυτά, ο Αστέρας παρουσιάστηκε άψογα στο γήπεδο και τακτικά και από άποψη ψυχής και πήρε το παιχνίδι εύκολα. Η εντύπωσή μου είναι πραγματικά...10/10! Και από άποψη διοίκησης και από άποψη παικτών”.



Για το αν χαρακτηρίζεται καλή η συγκομιδή των 4 πόντων στα 3 πρώτα ματς, βάσει δύσκολου προγράμματος και ιδιαίτερης εκκίνησης βάσει συνθηκών για μια νέα και νεανική ομάδα, χωρίς συνοχή και μόνο ένα φιλικό στα πόδια: “Είχα πει στην αρχή οτι αν τις τρεις πρώτες αγωνιστικές έχουμε 5 πόντους, έστω το Χ να παίρναμε με τον Καμπανιακό, θα ήμασταν άψογα. Ωστόσο και τώρα θεωρώ οτι είμαστε πολύ καλά, αρκεί να το συνεχίσουμε, να το συνοδέψουμε με ένα καλό αποτέλεσμα και μέσα στην Αλεξανδρούπολη την Τετάρτη. Μετά τελειώνουν οι αγωνιστικές μέχρι το Γενάρη, οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλή διάθεση να ενισχύσουν την ομάδα τον Γενάρη και θεωρώ οτι δε θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα μετά”.


Για το αν είναι από τα “κλειδιά” για τον Αστέρα η γρήγορη προσαρμογή των νεαρών παικτών, δεν ήθελαν πίστωση χρόνου για τα νέα δεδομένα και τις υψηλές απαιτήσεις, αλλά και το δέσιμο, να γίνουν γρήγορα ομάδα: “Ακριβώς αυτό. Τα παιδιά από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν που ήρθαν. Δε σας κρύβω οτι από την πρώτη στιγμή που μπήκα στα αποδυτήρια γνώριζα μόνο τον Θανάση Ζουλούμη. Αυτό είναι για καλό που λέω, δεν υποτιμώ κάποιον. Είδα όμως επαγγελματισμό από όλα τα παιδιά, πηγαίνουν νωρίτερα στο γήπεδο, κάνουν έξτρα προπόνηση, δική τους και όλο αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα μιλάμε για παιδιά που πέρυσι ας πούμε μπορεί να έπαιζαν ερασιτεχνικά, τοπικό δηλαδή. Ξαφνικά βρέθηκαν να κουβαλάνε στις πλάτες τους τον Αγροτικό Αστέρα και να ανταπεξέρχονται μέχρι στιγμής άψογα”.



Για το αν υπάρχει μυστικό στην ελπιδοφόρα εκκίνηση και τον καταλυτικό ρόλο του κόσμου: “Θεωρώ οτι μυστικό είναι η δίψα των παιδιών να διακριθούν μέσω του Αστέρα, ξεκάθαρα. Και προφανώς και η όρεξη της διοίκησης. Οι άνθρωποι στις συμφωνίες τους είναι κύριοι. Μόνοι τους παίρνουν τηλέφωνο να τακτοποιήσουν οποιαδήποτε εκκρεμότητα και όλο αυτό περνά μέσα στα αποδυτήρια. Θεωρώ καταλυτική τη δίψα των παιδιών. Διακρίνω και το μέταλλο νικητή που είχε ανέκαθεν ο Αγροτικός, ειδικά εφόσον έχει πέσει στη Γ΄ Εθνική. Είναι πάντα ο Αστέρας, έχει βαρύτητα η φανέλα. Μας βοηθά πάρα πολύ ο κόσμος, τα παιδιά εκεί από Εύοσμο. Είναι δίπλα συνέχεια και παίζουν νομίζω μεγάλο ρόλο στα καλά αποτελέσματα. Ήρθαν και στη Θέρμη 500 άτομα, μας βοήθησαν σίγουρα να πάρουμε την ισοπαλία. Πάλι με το Παραλίμνιο, όπως και με τον Καμπανιακό, που χάσαμε στις λεπτομέρειες. Παίζει μεγάλο ρόλο ο κόσμος, όπως έπαιξε και πέρυσι. Το Green Ghetto πραγματικά είναι δίπλα σε κάθε παιχνίδι τα παιδιά, κάνουν τη δική τους ατμόσφαιρα. Με τα τύμπανά τους, τους πυρσούς. Ακόμα και αυτό, για τη Γ΄ Εθνική παίζει ρόλο, πραγματικά σε... μπουστάρει, σε σπρώχνει για κάτι καλύτερο. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έφαγαν και μεγάλη πίκρα πέρυσι και είναι πάλι δίπλα μας”.



Για το αν θεωρεί οτι κάποιος αντίπαλος τους υποτίμησε ως τώρα: “Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά δε θα χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Αυτό το εξέλαβα στη Θέρμη, οτι μας είχαν πάρα πολύ αουτσάιντερ, αλλά δε φάνηκε αυτό στο γήπεδο. Ήμασταν ομάδα τριών ημερών πραγματικά και θα μπορούσαμε να πάρουμε και διπλό. Δεχτήκαμε γκολ από ένα πέναλτι που δε... δίνεται, αλλά εντάξει, συμβαίνουν αυτά, δε θα το κρίνω εγώ. Μόνο ίσως η Θέρμη, λίγο, ελάχιστα. Ο Καμπανιακός, που έχω πολλούς φίλους εκεί, ήξερε οτι θα είναι πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, ειδικά μέσα στο γήπεδό μας που είναι και παράξενο. Με το Παραλίμνιο είδα παίκτες τους στο ζέσταμα να κοιτάζουν την ομάδα μας, οπότε δε θεωρώ οτι μας υποτιμάνε ιδιαίτερα. Και λόγω βαρύτητας του ονόματός μας”.


φωτο Νίκος Γκιοτλής


Για το φετινό στόχο του Αστέρα: “Θα έλεγα μια γρήγορη παραμονή, αλλά παρόλα αυτά επειδή η ομάδα είναι αυτή που είναι, δε θα έκρυβα οτι, με βάση αυτό το μεράκι που βλέπω από τη διοίκηση μέχρι σήμερα, αν η ομάδα μέχρι το Γενάρη είναι στους 5, 6, ίσως και 7 βαθμούς από τις πρώτες θέσεις, θα έλεγα οτι μπορεί να κυνηγήσει και κάτι... τρελό, ίσως μας το χρωστά από πέρυσι η τύχη. Αλλά σίγουρα πρωταρχικός στόχος είναι σαφέστατα η γρήγορη σωτηρία”.


Για το που κρίθηκε το νικηφόρο ματς με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου (2-0 το Σάββατο): “Κρίθηκε στο γρήγορο γκολ, στο 11΄, ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Κωτσούλα, που είναι 19 χρονών. Μετά το κρατήσαμε, τακτικά ήμασταν άψογοι. Δυο-τρεις φάσεις που δέχτηκα εγώ ήρθαν... επάνω μου, δηλαδή δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Και τακτικά πήραμε το ματς θεωρητικά εύκολα, δεν απειληθήκαμε πολύ”.


Για το ματς Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη: “Νομίζω πως είναι ευκαιρία να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ο Αστέρας την Τετάρτη, έχουμε ψυχολογία στα μέγιστα. Με ένα καλό αποτέλεσμα αλλάζει τελείως η όλη κατάσταση”.


Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του: “Είχα πάρα πολύ μεγάλες φιλοδοξίες πριν μας τιμωρήσουν από την ΕΠΟ. Μετά απογοητεύτηκα πλήρως, είχα πει σταματάω μέχρι το Γενάρη. Μετά βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι, με έφεραν πίσω στην ομάδα, με μια συμφωνία πολύ καλή. Προσωπικές φιλοδοξίες φέτος είναι να βοηθήσω τα μέγιστα να σωθεί η ομάδα και μετά ό,τι καλύτερο έρθει. Είχα πει στους ανθρώπους της διοίκησης να γίνει συμφωνία μέχρι το Γενάρη, γιατί μετά ήθελα να αγωνιστώ ξανά στη Β΄ Εθνική. Ωστόσο, επειδή βλέπω πολύ μεράκι και δουλειά σκληρή, θεωρώ οτι θα συνεχίσω εδώ μάλλον και μετά το Γενάρη”.


Για το αν είναι απωθημένο και παράπονο για τον σύλλογο εν γένει οτι δεν έπαιξαν στη Σούπερ Λιγκ 2, ή γύρισε η σελίδα και το ξεπέρασαν γρήγορα, κάτι που συμβάλλει σημαντικά για τη νέα προσπάθεια, να χτίσουν από το μηδέν κάτι δυνατό και ελπιδοφόρο: “Η σελίδα άλλαξε, η διοίκηση άλλαξε, οπότε αυτόματα αλλάζει και η σελίδα. Υπάρχει μεράκι και διάθεση για κάτι καλό. Η απογοήτευση από πέρυσι δε θα φύγει ποτέ, ιδιαίτερα από τον περσινό παράγοντα, τον κ. Παπαβραμίδη, που είναι και θείος μου. Και τα παιδιά που έφυγαν και πήγαν σε άλλες ομάδες, υπάρχει αυτή η απογοήτευση ακόμα. Δε σας κρύβω οτι είχαμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα, είχαμε εξαιρετικό προπονητή, τον κ. Βελιτζέλο, είχαμε εξαιρετικά αποδυτήρια και σίγουρα θα κάναμε μια καλή πορεία. Ξαφνικά βρεθήκαμε εκτός και μπήκε μια ομάδα που ήταν τελευταία στα μπαράζ. Δε θέλω να μείνω σε αυτό, αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, τα ξέρετε και εσείς. Ο,τι έγινε, έγινε και προχωράμε. Γνωρίζω τον θείο μου, δε γνωρίζω τις προθέσεις του. Είναι ένας άνθρωπος καλόκαρδος, ρομαντικός. Αγαπά το ποδόσφαιρο, αλλά το αγαπά αγνά. Θεωρώ οτι με την άδικη ήττα την περσινή που έφαγε, γιατί ήταν πρωταθλητής και του στερήσανε κάτι, του λέγανε οτι θα είσαι στη Β΄ Εθνική, αλλά δεν ήταν εντέλει, δε ξέρω αν έχει διάθεση να ασχοληθεί ξανά με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Σίγουρα βοηθά πολλά ερασιτεχνικά σωματεία. Νομίζω οτι για ένα εύλογο διάστημα θα συνεχίσει να κάνει αυτό. Τώρα στην πορεία, επειδή έχει την... αρρώστια, ίσως να ασχοληθεί ξανά με τον Αστέρα, θα φανεί. Μπορεί να βοηθήσει και τον Γενάρη, δε ξέρουμε”.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική