Δανδίκας: “Στόχος του Αγροτικού Αστέρα η γρήγορη σωτηρία – Βλέπω φλόγα στους παίκτες”




Στην εκπομπή Primo Secondo” τουCity of Primo 106.1” μίλησε ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα, Μάκης Δανδίκας, μια μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (ισοπαλία 1-1 με τον Θερμαϊκό στη Θέρμη). 

Ο έμπειρος τεχνικός, που έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες Β΄ και Γ΄ Εθνικής (Απόλλων Καλαμαριάς, Μακεδονικός, Ηρακλής Αμπελοκήπων κ.α.), εξήρε την προσπάθεια και τα κίνητρα των παικτών του, χαρακτήρισε “ανέτοιμη” την ομάδα του Ευόσμου, αφού έκλεισε το ρόστερ σε τρεις μέρες, ενώ πρόσθεσε οτι διακρίνει στους παίκτες του φλόγα και έλλειψη φόβου.

 Ο Μάκης Δανδίκας τόνισε οτι βασικός στόχος είναι η γρήγορη σωτηρία, μια ανταγωνιστική ομάδα που θα κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι, άφησε ανοιχτό παράθυρο για ενισχύσεις αναβάθμισης το χειμώνα, που θα κάνει πιο εύκολη την επίτευξη του στόχου, ενώ ακόμα αναφέρθηκε στα φαβορί του ομίλου, όπως και στην ανάγκη μόνιμης στήριξης από το πάντα πιστό κοινό των “πράσινων”. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τις πρώτες εντυπώσεις για μια ομάδα που χτίστηκε σε ολοκαίνουρια θεμέλια, με μεγάλο “σπρίντ” και σε λίγες μέρες: Ο Αγροτικός τις προηγούμενες δυο-τρεις εβδομάδες πήρε την απόφαση να κατέβει, μια ομάδα δυο εβδομάδων και ένα φιλικό νικηφόρο με τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου. Καταφέραμε να μαζέψαμε γύρω στα 25 παιδιά. Αυτή τη στιγμή είναι μια νεανική ομάδα. Οι περισσότερες ομάδες είναι κοντά στους τρεις μήνες προετοιμασίας. Είμαστε θεωρητικά οι πιο ανέτοιμοι από πλευράς χρονικού διαστήματος. Οι παίκτες δουλεύουν πολύ και δεν έχω κανένα παράπονο. Αν αυτά που δουλεύουμε και δείχνουμε στην προπόνηση βγουν στο γήπεδο, θεωρώ οτι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δείχνουν πάθος, φλόγα, μεγάλη διάθεση. Θέλουν να διακριθούν, είναι νέοι παίκτες, εκτός από έναν που είναι 30, οι άλλοι είναι νεαροί. Μέσα από την καθημερινή δουλειά, θα καλύψουμε κάποιο έδαφος. Ο Αγροτικός Αστέρας είναι μεγάλη ομάδα και μπράβο στη νέα διοίκηση που πήρε την απόφαση να κατεβάσουν την ομάδα. Μέσα σε τρεις μέρες δημιούργησαν ένα ρόστερ, μέχρι να μπορέσει να ενισχυθεί το Δεκέμβρη, αν χρειάζεται. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Πάμε σαν Αγροτικός Αστέρας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, πάμε να παίξουμε τη μπάλα που γνωρίζουν τα παιδιά”.


Για το στόχο της ομάδας του Ευόσμου φέτος: “Ο βασικός στόχος σίγουρα είναι η σωτηρία, ότι άλλο και να λέγαμε, θα ήταν παράτολμο. Αυτή τη στιγμή είναι μόνο η σωτηρία και να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Γνωρίζω οτι τα γήπεδα στη Γ΄ Εθνική όταν αρχίζουν οι βροχές χαλάνε. Προσπαθείς να παίξεις ποδόσφαιρο, κάτι αντίστοιχο θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε και εμείς, μέσα από το νεανικό ρόστερ που έχουμε. Θα κάνουμε την προσπάθεια να έχουμε γρήγορη σωτηρία και να αποφύγουμε άσχημες καταστάσεις. Οποιοσδήποτε πει σε τι θέση θα τερματίσει στο τέλος, θα είναι λίγο περίεργο και δύσκολο. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες, Πανθρακικός, Καβάλα, Δόξα Δράμας, ο Πανδραμαϊκός που περίμενε να ανέβει κατηγορία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, έχει καλές ομάδες ο όμιλος. Όλες προσπαθούν να ενισχυθούν, δεν έχει εύκολο αντίπαλο, πιστεύω οτι στη λεπτομέρεια θα κρίνονται τα παιχνίδια”.



Για το αν διακρίνει ατού στη νέα προσπάθεια των “πράσινων”: “Αυτό που μπορώ να πω στις δυο εβδομάδες που συνεργάζομαι με τα παιδιά, είναι οτι έχουν διάθεση, όρεξη και πάθος, θέλουν να διακριθούν λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. Δείχνουν να μην έχουν φόβο. Το όπλο μας είναι η φλόγα, η πάθος και η διάθεση. Κάποιοι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές ήταν στην κατηγορία πέρυσι και κάποιοι έχουν παίξει και στη Β΄ Εθνική, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Δε τους φοβίζει, ούτε εμένα με φοβίζει προσωπικά. Το μειονέκτημα που έχουμε σε σχέση με όλους, είναι η ομοιογένεια που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες. Ο Αγροτικός πριν δυο εβδομάδες είχε μόνο ένα δελτίο και μέσα σε τρεις μέρες μαζεύτηκαν όλα τα δελτία. Οι υπόλοιπες ομάδες μπορεί να ξεκίνησαν σχεδόν μαζί μας, αλλά υπήρχε μια υποδομή, ο στόχος να κατέβουν σε κάποιο πρωτάθλημα. Ο Αγροτικός Αστέρας είχε ένα δελτίο”.


Για το μήνυμά του στον κόσμο των “σταχυοφόρων”: “Θα λέγαμε να βοηθήσουν τη νέα διοίκηση, να βοηθήσουν την ομάδα. Να εμψυχώσουν τα παιδιά, να έρθουν στο γήπεδο, για να είναι ο 12ος παίκτης μας. Τους χρειαζόμαστε, είναι απαραίτητοι. Αν αυξηθεί ο κόσμος, δε θα έχουμε κανένα παράπονο. Το έδειξαν ακόμα από το φιλικό με τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου, ήταν στο πλευρό των παιδιών”.


Για το που θα δώσει έμφαση προπονητικά ως το Γενάρη, τη δική του προτεραιότητα: “Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να προετοιμαστούμε όλοι μαζί και να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται αυτό το χρονικό διάστημα, για να... ντύσουμε την ομάδα με κάποιους επιπλέον ποδοσφαιριστές, προκειμένου να δώσουν περισσότερη ώθηση, για μια πιο σίγουρη παραμονή στην κατηγορία. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο επόμενος αγώνας, τα άλλα μπορεί να μην είναι μακριά, αλλά στο δικό μου μυαλό είναι πάρα πολύ... μακριά. Με ενδιαφέρει το τι μπορούμε να πάρουμε από κάθε παιχνίδι. Υπάρχει δρόμος ως τη διακοπή των εορτών και εμβόλιμες, αλλά... παιχνίδι με παιχνίδι. Τίποτα άλλο. Δε με αγγίζει κάτι πιο μακρινό”.


Για το αν η καλή εκκίνηση τις πρώτες αγωνιστικές θα είναι κλειδί για μια καλή πορεία στη συνέχεια, αλλά και ψυχολογικά, αφού ο μέσος όρος ηλικίας είναι χαμηλός: “Είδα στα παιδιά, στα μάτια τους, ακόμα και στη φιλική νίκη που έκαναν, οτι ανέβηκε η διάθεσή τους στην προπόνηση, είχαν μια χαρά και άλλη ψυχολογία. Είναι νεαρά παιδιά, θέλω να τους πω να μη φοβούνται τίποτα. Ο χρόνος είναι μπροστά τους και να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο που δουλεύουν”.


Για το αν διακρίνει φαβορί στον 1ο όμιλο: “Έχει και καινούριες ομάδες, αλλά εγώ πιστεύω οτι μια πολύ καλή ομάδα θα είναι και ο Καμπανιακός, όπως και η Μηχανιώνα, είναι δυνατές ομάδες, τις έχω παρακολουθήσει. Και ο Θερμαϊκός και η Καβάλα και η Δόξα Δράμας. Στη Θεσσαλονίκη πιστεύω είναι δυνατές ομάδες, τις είδα και σε φιλικά, πριν πάω στον Αγροτικό Αστέρα. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, θα δούμε”.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική