Γ΄ Εθνική| Υποβιβασμός για Πανδραμαϊκό & ΑΕΠ Κοζάνης – Οι 7 της Μακεδονίας που “πέφτουν” τοπικά



Με “πικρό” υποβιβασμό έκλεισε η χρονιά για τον Πανδραμαϊκό στον 1ο όμιλο και για την ΑΕΠ Κοζάνης στο 2ο. Την τελευταία αγωνιστική, οι δυο ομάδες της Μακεδονίας οδηγούνται στα τοπικά. 

Οι Δραμινοί, που ήταν το φαβορί για να αποχαιρετήσουν την κατηγορία πριν τη διεξαγωγή της αγωνιστικής (Θερμαϊκός Θέρμης και Νέστος Χρυσούπολης κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους και έφεραν τα αποτελέσματα που χρειαζόταν αμφότεροι, έστω και τα ισόπαλα), ηττήθηκαν εντός με 3-2 στο ντέρμπι της πόλης από τη Δόξα. 

Αλλά και με ισοπαλία ο Πανδραμαϊκός θα υποβιβαζόταν, μετά από μια 4ετία στην κατηγορία και παρότι έκανε πέρυσι πρωταθλητισμό (δεύτερος στον όμιλο, πίσω από τον Αγροτικό Αστέρα). 

Όσο για τους Κοζανίτες, έγινε μεγάλη ανατροπή στον 2ο όμιλο, αφού μια στροφή πριν τη λήξη ήταν 7οι. Και όχι απλά τους προσπέρασαν δυο ομάδες, με την ήττα στην Τρίγλια, με 3-2 από την αδιάφορη βαθμολογικά Χανιώτη, η Καστοριά και ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης, που σώθηκαν την τελευταία στιγμή με τις νίκες τους, αλλά η ΑΕΠ αναδείχτηκε και χειρότερη 9η των γκρουπ 2-5, βάσει βαθμολογίας. 

Έτσι, η ομάδα της δυτικής Μακεδονίας υστέρησε στη σύγκριση με Άρη Πετρούπολης (37 β.), ΑΟ Πυλίου Κω και Ζάκυνθο (από 36 β.), με αποτέλεσμα έχοντας 35 πόντους μόνο να οδηγηθεί στο τοπικό. 

Όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι θα τηρηθεί η αρχική προκήρυξη υποβιβασμού και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή, ανατροπή στο σχεδιασμό ή αναδιάρθρωση. 

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, την κατηγορία αποχαιρετούν συνολικά 7 ομάδες της Μακεδονίας από τα γκρουπ 1-2 και οι υπόλοιπες πέντε, που ήδη είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί πριν την τελευταία στροφή, είναι οι Εδεσσαϊκός, Αγροτικός Αστέρας, Βύρωνας Καβάλας, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου και Μακεδονικός Φούφα. 

Αναλυτικά οι 12 ομάδες που “πέφτουν” συνολικά από τους δυο πρώτους ομίλους (2 από Θράκη, 3 από Θεσσαλία):

1oς: Πανδραμαϊκός, Βύρωνας Καβάλας, Αγροτικός Αστέρας, Ορφέας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου.

2oς: ΑΕΠ Κοζάνης, Ελασσόνα, Εδεσσαϊκός, Μακεδονικός Φούφα, Ολυμπιακός Βόλου, Δωτιέας Αγιάς.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική