Καστοριά| Είπαν το “τελευταίο αντίο” στον Γιώργο Χαλκίδη, πρόεδρο στη θρυλική κατάκτηση Κυπέλλου το '80

 


Στην τελευταία του “κατοικία” οδηγήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Χαλκίδης, παλιός πρόεδρος της Καστοριάς στην ιστορική στιγμή της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας το 1980. 

Ο άλλοτε διοικητικός ηγέτης των “γουναράδων” κηδεύτηκε στη γενέτειρά του, τη Βασιλειάδα, συνοδεία λαβάρου και κασκόλ της ομάδας. Παλιοί παίκτες, παράγοντες και δόξες της ομάδας, όπως οι Γιώργος Παράσχος, Τάκης Τσιρώνης κ.α., τοπικοί φορείς και αρκετός κόσμος παρέστησαν στη νεκρώσιμο ακολουθία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καστοριάς:

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Γιώργου Χαλκιδη.

Έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα η κηδεία του παλιού προέδρου της Καστοριάς Γιώργου Χαλκίδη. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό των Εισοδιων της Θεοτόκου στην Βασιλειαδα που ήταν και η γενέτειρα του.

Ο φίλαθλος της ομάδας Κώστας Αφεντουλης εναπόθεσε στην σωρό του προέδρου ένα λάβαρο της Καστοριάς, ενώ ο Αργύρης Παπαβασιλειου ένα λάβαρο κι ένα κασκόλ της ομάδας.

Πολλές ήταν οι παρουσίες παλαιών παικτών που τίμησαν με την παρουσία τους τον αείμνηστο Γιώργο Χαλκίδη, στο τελευταίο αντίο. Διακρίναμε τους κυπελλούχους Γιώργο Παράσχο, Λάζαρο Αλεξιάδη, Τάκη Τσιρώνη, Γιάννη Δύντσικο, Ανδρέα Βοϊτσίδη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Αργύρη Παπαβασιλειου, Στάθη Παρουσιάδη, τους γιους του Παύλου Σιάντση, Στέφανο και Παντελή και τους Βαγγέλη Τσιφτσάκη, Θόδωρο Ποντίκη, Στέφανο Τριανταφυλλίδη, Χρήστο Φίλτσο, Αντώνη Μήνου, Θόδωρο Νικηφόρου και τον διεθνή με την Εθνική κωφών Κώστα Ζιάκα.

Παρόντες επίσης οι τέως πρόεδροι της ΠΑΕ Καστοριά, Πέτρος Αναστασίου και Χρήστος Μεσελιδης, ο Παναγιώτης Μουρατιδης, ο Γιάννης Παναγιωτίδης (αδελφός του αείμνηστου προέδρου Γιώργου Παναγιωτίδη), ο Μωυσής Καλαϊτζίδης, ο Στράτος Μορφίδης, η πρόεδρος του γηροκομείου Χαρούλα Κουράκλη και οι Τζίμης και Νίκος Εμμανουηλιδης, γιοι του συνεργάτη του Γιώργου Χαλκίδη, Κώστα Εμμανουηλίδη.

Συγκινητικός ήταν ο λόγος που έβγαλε ο πρόεδρος των βετεράνων Τζίμης Εμμανουηλίδης, που αναφέρθηκε όχι μόνο στον πρόεδρο και στα μεγάλα του επιτεύγματα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1980, αλλά και στον άνθρωπο Γιώργο Χαλκιδη, του οποίου εξήρε την ανθρωπιά και την ντομπροσύνη.

Παρόντες επίσης ήταν ο τέως αντιπεριφερειάρχης και νυν υποψήφιος Τάκης Σαββόπουλος, η νυν αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καστοριάς Άκης Τσούκας και Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας, Πολεοδομίας του Δήμου Καστοριάς Στέλιος Φουλιράς, ενώ ο εν ενεργεία δήμαρχος Γιάννης Κορεντσιδης δεν μπόρεσε να παρεβρεθει, αλλά έστειλε στεφάνι.

Μεταξύ των στεφανιών διακρίναμε εκείνο των Βετεράνων του Π. Α. Ο. Κ., τους οποίους εκπροσώπησαν οι Κουλης Αποστολίδης και Χρήστος Τερζανιδης, της οικογένειας του Βασίλη Χριστόπουλου, ο οποίος συνδεόταν με 44 χρόνων φιλία με τον αείμνηστο πρόεδρο της ομάδας του Κυπέλλου, ενώ μεγάλη κι ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε το στεφάνι της Π. Α. Ε. ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

Την διοίκηση της Καστοριάς εκπροσώπησαν οι Χρήστος Μουρατιδης, Δαμιανός Παπαϊωάννου και Βασίλης Χριστόπουλος. Παρών επίσης και ο φροντιστής της ομάδας Μιχάλης Ιωάννου”.


Ακολουθεί η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Καστοριάς:

Συλλυπητήρια της Ποδοσφαιρικής Οικογένειας της Καστοριάς, για την απώλεια του Γιώργου Χαλκίδη.

Η ποδοσφαιρική Οικογένεια της Καστοριάς, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους φίλους του τέως προέδρου της ομάδας Γιώργου Χαλκίδη, που έφυγε από την ζωή.

Το ξαφνικό άκουσμα της απώλειας του δημιούργησε στις ψυχές όλων μας, μια απερίγραπτη κι ανείπωτη θλίψη κι οδύνη. Τούτη την ώρα ακόμη και τα λόγια είναι ελάχιστα για να εκφράσουν τον πόνο μας.

Μεγαλώσαμε με τον «Θρύλο» του Γιώργου Χαλκίδη, στην Καστοριά. Τον γνωρίσαμε, τον εκτιμήσαμε και τον θαυμάσαμε.

Ήταν εκείνος ο πρόεδρος που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του από το πέρασμα του από την Καστοριά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, το 1980.

Ήταν εκείνος ο άνθρωπος (με την πραγματική σημασία της λέξεως), που δεν αρνήθηκε την βοήθεια του σε κανένα. Τίμιος, ειλικρινής, ευθυτενής κι ασταμάτητος, όταν ήταν σίγουρος ότι είχε χίλια τοις εκατό δίκιο, προασπίζοντας τα συμφέροντα της οικογένειας του, αλλά και της ομάδας μας.

Ήταν εκείνος ο πρόεδρος που ήταν κοντά μας, στο ξεκίνημα της μεγάλης προσπάθειας που κάναμε, πριν δυο χρόνια, για την αναγέννηση του Καστοριανού ποδοσφαίρου.

Γιώργο Χαλκίδη θα σε θυμόμαστε για πάντα, αφού είσαι βαθιά χαραγμένος στις μνήμες μας και το παράδειγμα σου θα μας καθοδηγεί. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Θεός θα σε δεχτεί με ανοιχτές αγκάλες για όλα τα καλά που έκανες ενώ ήσουν ζωντανός στη Γη.

«Καλό Παράδεισο να έχεις Πρόεδρε κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει»

Με ομόφωνη απόφαση, το Δ. Σ. της Καστοριάς θα καταθέσει, εις μνήμην του Γιώργου Χαλκίδη ένα ποσό, αντί στεφάνου, στο Γηροκομείο Καστοριάς.

Y.Γ: Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, στις 18:00 στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στη Βασιλειάδα”.


Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Οπαδών Καστοριάς (ΣΦΟΚ):

Ο Γιώργος Χαλκίδης ο πρόεδρος της κυπελλούχου Ελλάδος 1980 της ΚΑΣΤΟΡΙΑΡΑΣ μας, δεν είναι πια κοντά μας. Ο δικός μας κυρ Γιώργος που έκανε την ομάδα γνωστή στο πανελλήνιο και στην Ευρώπη με τον άθλο της κατάκτησης του κυπέλλου. Άξιος συνεχιστής του άλλου τεράστιου προέδρου, του αείμνηστου Σιάνου, αλλά και άλλων τεράστιων Καστοριανών παραγόντων της εποχής, συνέδεσε το όνομα του με τη χρυσή σελίδα στην ιστορία της ερυθροκίτρινης φανέλας.

Ο δικός μας Κύριος Γιώργος που από μικρά παιδιά μπόλιασε στις ψυχές μας το ιδεώδες της Καστοριάς. Αυτός που μας έβαζε νιάνιαρα στο γουναράδικο στο στενάκι της Αγ. Αθανασίου λίγο πιο κάτω από τον παλιό ΟΤΕ, για να ακούσουμε αυτόν και τους συνεργάτες του να μιλάνε, να σχεδιάζουν και να ονειρεύονται για την ομάδα. Μόνο η ομάδα. Δεν υπήρχε άλλο θέμα συζήτησης. Και όταν μας έστελνε καμιά φορά στου Βασιλείου να φέρουμε καμία πάστα, τρέχαμε σαν παλαβοί να γυρίσουμε γρήγορα να μη χάσουμε τίποτα από αυτά που λέγανε οι τεράστιοι για την ομαδάρα μας.

Ο δικός μας Κύριος Γιώργος που παρά τα προβλήματα υγείας των τελευταίων ετών στάθηκε στο πλευρό της νέας προσπάθειας ανάταξης της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ μας. Ο Κύριος Γιώργος με Κ κεφαλαίο, που με δυσκολία ήρθε στην Επανομή πέρυσι και μετά την ήττα της ομάδας με 3-0 από τον Κεραυνό Αγγελοχωρίου, δεν μιλιόταν.....Ο κυρ Γιώργος που και πιο πρν ερχόταν και στο τοπικό όταν κατάλαβε ότι ξεκινάει μια νέα αγνή και σοβαρή προσπάθεια...........μέχρι την τελευταία ανάσα του είχε στο μυαλό του την ομάδα.

Αυτήν την παρακαταθήκη αφήνει ο τεράστιος Γιώργος Χαλκίδης με το σημερινό φευγιό του. Μια παρακαταθήκη που και εμείς ως οπαδοί της ομάδας παλεύουμε να μεταδώσουμε στα πιτσιρίκια μας. Αυτή την παρακαταθήκη πρέπει να έχουν όλοι ως οδηγό στην Καστοριά. Διοίκηση παίκτες και κόσμος.

Ο Κυρ Γιώργος ήταν κιμπάρης και άρχοντας. Μισούσε τους μίζερους , τους ΤΖΑΜΠΑ μάγκες και ξερόλες, τα λαμόγια και τους αχάριστους. Αυτούς, μας είπε σε μια συζήτηση που είχαμε μαζί του πριν δυο χρόνια, πρέπει να τους πετάξετε μακρυά σας. Και ας μείνετε δέκα νοματαίοι. Δεν διοικείτε εσείς. Άλλοι τραβάνε το ζόρι. Να πηγαίνετε στη γήπεδο για τη φανέλα το σήμα και την ιστορία του. Αυτό θα πει αγάπη για την Καστοριά.

Αυτή την αγάπη μας δίδαξες Κύριε Γιώργο, αυτή σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε όσο ζούμε να προσπαθούμε να τη μεταδώσουμε στα νέα παιδιά της πόλης μας. Και σύ, από ψηλά, είμαστε σίγουροι ότι κάθε Κυριακή θα είσαι πάνω από τα γήπεδα που παίζει η ΚΑΣΤΟΡΙΑΡΑ μας και θα αγωνιάς μαζί μας για το καλό της, μέχρι να σε κάνουμε ξανά περήφανο όλοι μας, μέχρι να σου αποδείξουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα που απλά αγαπούν την τιμημένη ερυθροκίτρινη με τον θρυλικό κάστορα στο στήθος.

Να είναι ελαφρύ του χώμα που θα σε σκεπάσει αύριο και καλό παράδεισο στην ψυχούλα σου.

Δεν θα σε ξεχάσουμε Π Ο Τ Ε.

Σ.Φ.Ο.Κ”.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική