Kοζάνη| Ιστορικό ρεκόρ Β΄ Εθνικής για τον γκολκίπερ Μπογκντάνοβιτς, με 4 σερί “clean sheets”

 



Στο πάνθεον της ιστορίας της Κοζάνης, βάσει επιδόσεων σε επίπεδο Β΄ Εθνικής, μπαίνει από νωρίς ο Σλάβισα Μπογκντάνοβιτς. 

Ο υψηλόσωμος Βόσνιος τερματοφύλακας, από τα τελευταία χρονικά αποκτήματα του ρόστερ (ανακοινώθηκε μέσα στον Οκτώβριο), κράτησε ανέπαφη την εστία του στα 4 τελευταία ματς, όπου η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη “τρέχει” αήττητο σερί, έχοντας τρεις απανωτές νίκες και μια ισοπαλία, που τη μονιμοποίησαν στην πρώτη τριάδα.

 Σύμφωνα με το αρχείο του Κώστα Τσιώρα, στην ιστορία των “ερυθρόλευκων” αντίστοιχες επιδόσεις (4 σερί “clean sheets”) έχουν ακόμα δυο τερματοφύλακες, αλλά αρκετά... πίσω χρονικά. 

Ο λόγος για τον Τάσο Μπαχαρίδη την περίοδο 1970-1971 και τον Αντρέα Κοντοφάκα τη σεζόν 1979-1980. Ο Μπογκντάνοβιτς αν κρατήσει το “μηδέν” την επόμενη αγωνιστική, εντός με τη Λάρισα, θα γράψει ιστορία και θα μείνει... μόνος, στη σχετική λίστα του “hall of fame”. 

Πάντως, ανεξαρτήτως κατηγορίας, τις περισσότερες διαδοχικές “ανέπαφες εστίες” έχει ο Κοζανίτης και... Σουπερλιγκάτος τα τελευταία χρόνια Θανάσης Γκαραβέλης, που δεν δέχτηκε γκολ σε 11 σερί παιχνίδια, Δ΄ Εθνικής βέβαια, τη χρονιά 2012-2013, διατηρώντας το απόλυτο ρεκόρ, που δεν είναι εύκολο να “σπάσει”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική