Σμίλτος: "Δίνει σχετική ασφάλεια το +8 στην Καβάλα αλλά δε χαλαρώνουμε - Σε καλό δρόμο για την άνοδο"



Στον soccerpractor μίλησε ένας από τους πρωταγωνιστές στην ξέφρενη πορεία της Καβάλας προς την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2, ο Γιώργος Σμίλτος. 

Ο 31χρονος Θεσσαλονικιός στόπερ, που εντάχθηκε τον Ιούλιο στον ΑΟΚ, “δένει” τα μετόπισθεν με την εμπειρία του (σε μια θέση που υπάρχουν και οι Περδίκης, Μπιμπισίδης και Π. Δερμιτζάκης), έχοντας παραστάσεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες και πέρασμα από Ηρακλή, Παναιτωλικό, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειο, Τηλυκράτη Λευκάδας, Ιεράπετρα (συνεργάστηκε με Τίμο Καβακά, συμπαίκτης με Μανώλη Περδίκη), Αναγέννηση Καρδίτσας, Εθνικό, ΠΑΟ Ρουφ, Κισσαμικό/Χανιά και μέχρι πρότινος Πανελευσινιακό. 

Ο Σμίλτος μίλησε για τη διαχείριση του +8, το διπλό... μισός-τίτλος με το Νέστο στη Χρυσούπολη (0-3), την επικείμενη έξοδο στη Ημαθία με τον ουραγό Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και αρκετά ακόμα. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:


Για το διπλό στο ντέρμπι με το Νέστο στη Χρυσούπολη, το 0-3, που δίνει μεγάλο αβαντάζ τίτλου πλέον στους “Αργοναύτες”: “Ήταν δύσκολο ματς, έπαιζε ο πρώτος με τον δεύτερο. Περιμέναμε δυσκολίες και προετοιμαζόμασταν, όπως πάντα προετοιμαζόμαστε καθημερινά, για να δείχνουμε οτι είμαστε οι καλύτεροι στον όμιλο, με όποιον και να παίζουμε. Δείξαμε και σε αυτό το ματς οτι είμαστε οι καλύτεροι, ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι και ξεφύγαμε πρώτη φορά φέτος 8 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και τους διώκτες μας. Αυτό δίνει μια σχετική ασφάλεια, αλλά συνεχίζουμε τη δουλειά, κοιτάζοντας να βελτιώνουμε την εικόνα μας”




Για την υποδειγματική διαχείριση της πίεσης του πρωταθλητισμού από τον ΑΟΚ, που υπερτερεί σε κάθε στατιστικό, παραμένει αήττητος και δείχνει στο... απυρόβλητο, αλλά και το ρόλο του προπονητή Τίμου Καβακά: Mια μεγάλη ομάδα όπως η Καβάλα, έχει το... πρέπει της Κυριακής. Το πρέπει του αποτελέσματος, που δυσκολεύει το εγχείρημα οποιουδήποτε. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις χωρίς άγχος, εμείς έχουμε την πίεση οτι πρέπει πάντα να νικάμε. Από το καλοκαίρι βάλαμε στόχο την άνοδο και για αυτό ήρθαν παίκτες έμπειροι σε μεγαλύτερες κατηγορίες, τέτοιοι είναι στην πλειοψηφία τους οι παίκτες του ΑΟΚ φέτος. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, επιζητώντας βελτίωση, πρώτα ομαδικά και μετά ατομικά. Σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο προπονητής μας. Ξέρει να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη, έχει τον τρόπο να μας κρατά πάντα σε εγρήγορση, ξέρει να δίνει αυτό που πρέπει για να έρχονται τα αποτελέσματα. Για να έχουμε την ηρεμία. Και εμείς φαίνεται οτι αυτό το διαθέτουμε”.



Για τη συνέχεια του ΑΟΚ, που δείχνει να φέρνει από νωρίς, μέσα στο Νοέμβρη, στα... μέτρα του την υπόθεση τίτλος και άνοδος: “Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και στη συνέχεια να κλείσουμε θετικά τον πρώτο γύρο, για να δούμε που βρισκόμαστε. Ο στόχος είναι γνωστός εδώ και μήνες, να είμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λιγκ 2. Δουλεύουμε κάθε φορά, σε προπόνηση και αγώνες, για να παίρνουμε νίκες συνδυασμένες με καλό ποδόσφαιρο. Δε μένουμε στη διαφορά του +8 και δεν εφησυχάζουμε. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πραγματικά μπορούμε, όπως μέχρι τώρα, για να κάνουμε στο τέλος το ταμείο και τον απολογισμό. Δε χαλαρώνουμε ποτέ, ειδικά μέχρι να εξασφαλίσουμε μαθηματικά τον τίτλο. Είναι πολύ νωρίς, είμαστε μόνο λίγο μετά το 1/3 της διαδρομής. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και θα το κάνουμε. Είναι θέμα σοβαρότητας και διαχείρισης για την τελική διαφορά βαθμολογικά, δεν μας απασχολούν άλλες ομάδες, απλώς να συνεχίσουμε εμείς στον ίδιο ρυθμό”.


φωτ. από sportdrama


Για το μήνυμά του στον κόσμο των “γαλάζιων”: “Αυτή τη χρονιά δουλεύουμε επαγγελματικά, με γνώμονα να επαναφέρουμε την Καβάλα εκεί που της αρμόζει και εκεί που την έζησε και τη συνήθισε ο κόσμος, σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Κάνουμε τα πάντα εμείς οι παίκτες για να είναι ευχαριστημένος και χαρούμενος ο κόσμος. Ίσως είναι κάπου λογικό οι φίλαθλοι να είναι λίγο μουδιασμένοι, σε... ψυχρή θέση, με όσα πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος κάνουμε νέα αρχή, κάνουμε πρωταθλητισμό και τους θέλουμε κοντά μας, τους προτρέπουμε να κοιτάζουν το παρόν και το μέλλον. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα δίνουμε τα πάντα για να φέρουμε τον ΑΟΚ εκεί που θέλει και ονειρεύεται ο κόσμος του”.

Για το “κλειδί” στην ξέφρενη πορεία στα πρώτα 12 ματς και τη γενική αύρα υπεροχής: “Είμαστε οι πιο συνεπείς και οι πιο σταθεροί. Δεν είναι τυχαία τα στατιστικά μας, δείχνουν την ανωτερότητά μας. Εκτός από πρώτοι, είμαστε αήττητοι και καλύτεροι σε επίθεση, άμυνα, διαφορά τερμάτων, κάθε κατηγορία. Κλειδί είναι να είμαστε πάντα στην ίδια εγρήγορση, να έχουμε την απαιτούμενη διάρκεια, για να κόψουμε πρώτοι το νήμα. Θα έρθουν και οι δυσκολίες μέσα στη χρονιά. Είναι σημαντικό οτι είμαστε μια οικογένεια, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι το μυστικό, που μας οδηγεί σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις επιτυχίες. Επίσης, υπάρχει επαγγελματική οργάνωση, κλίμα που κάθε παίκτης θέλει να δουλεύει. Η Καβάλα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματικές ομάδες Β΄ Εθνικής, σε οργάνωση και λειτουργία, την καθημερινότητα. Διαρκώς ο σύλλογος προσθέτει πράγματα και ισχυροποιείται σε κάθε τομέα. Επίσης, υπάρχουν πολλοί έμπειροι στο ρόστερ, που παίζει σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει νοοτροπία πρωταθλητισμού και τέτοια λειτουργία γενικότερα, όχι μόνο σε κάθε 90λεπτο. Μας γεμίζει αυτό που κάνουμε και το αποτέλεσμα έρχεται από το συνδυασμό της εμπειρίας και της ποιότητας με τους νεαρούς παίκτες μας, που έχουν ταλέντο, μέλλον, ενθουσιασμό και φιλοδοξίες, μας δίνουν πολλά, μεγάλη βοήθεια, δουλεύοντας επαγγελματικά και μεθοδικά. Πάντα υπό τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου, η ομάδα είναι δυνατή σε κάθε γραμμή και είμαστε σε καλό δρόμο για το στόχο μας. Εμείς κοιτάζουμε τη δική μας δουλειά, μιλάμε στο γήπεδο, δε μας απασχολούν τα... τριγύρω. Τα αποτελέσματα πιστοποιούν οτι είμαστε οι καλύτεροι και ως μονάδες και ως σύνολο. Και φυσικά, πορευόμαστε εντός στόχων, βάσει του σχεδίου για κατάκτηση πρωταθλήματος”.


Για το επόμενο ματς στην Ημαθία, απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας: “Είτε με το δεύτερο, όπως ο Νέστος, είτε με τον τελευταίο, όπως ο επόμενος αντίπαλός μας, οφείλουμε να είμαστε το ίδιο σοβαροί και πειθαρχημένοι. Χωρίς έπαρση και χωρίς υποτίμηση κανενός. Δεν αλλάζουν ποτέ τα κίνητρά μας, η φιλοσοφία και ο στόχος μας για τρίποντα. Όλοι θέλουν να κερδίσουν την Καβάλα, να πάρουν κάτι από την Καβάλα και αυτό το κερδίσαμε εμείς, με την αξία και τον ιδρώτα μας”.



Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: “Οι προσωπικές στοχεύσεις μου συμβαδίζουν απόλυτα με της ομάδας. Στόχος είναι να τερματίσουμε πρώτοι και να αλλάξουμε κατηγορία, μετά θα είμαστε όλοι κερδισμένοι, πρώτα ο ΑΟΚ και δευτερευόντως και οι παίκτες του ρόστερ”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική