Γκιόκας: “Ατού του Απόλλωνα Παραλιμνίου η ομοιογένεια και η ηρεμία – Αυτός είναι ο στόχος φέτος”

 



Στον soccerpractor μίλησε ο τεχνικός του Απόλλωνα Παραλιμνίου, Γιάννης Γκιόκας, που διαδέχτηκε τον Κώστα Κιάσσο μέσα στον Οκτώβρη και έχει οδηγήσει τους Σερραίους στην τρίτη θέση (ισόβαθμοι με Ορέστη Ορεστιάδας και Θερμαϊκό Θέρμης). 

Ο Αθηναίος τεχνικός, που διαμένει στις Σέρρες τα τελευταία χρόνια και έχει εργαστεί στα επιτελεία σε Πανσερραϊκό (υπηρεσιακός στην SL2), Καβάλα, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα, Ολυμπιακό Βόλου, Χαϊδάρι, Παναχαϊκή, Αστέρα Τρίπολης και ως πρώτος κόουτς στον Ηρακλή Καβάλας, αναφέρθηκε στις συνθήκες στον Απόλλωνα, την πρόσφατη νίκη με τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, το ματς που έπεται με τη Νίκη στην Ευκαρπία, τους φετινούς στόχους, αλλά και τις συνθήκες που συνάντησε στο Παραλίμνιο. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το πρόσφατο τρίποντο κόντρα στην Αγία Μαρίνα: “Δεν είχαμε πολύ καλή απόδοση, είχε πολύ αέρα, στα προηγούμενα ματς ήμασταν καλύτεροι. Ωστόσο, πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε, έστω και χωρίς πολύ καλή απόδοση”.

Για τις εντυπώσεις στον Απόλλωνα, λίγο πριν κλείσει το πρώτο του δίμηνο στην ομάδα: “Είναι πολύ θετικές, υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Υπάρχει μεγάλη διάθεση για δουλειά, στην προπόνηση και στα παιχνίδια. Όλοι προσπαθούν πολύ και αυτό φαίνεται. Σε όλους τους τομείς, από τη διοίκηση, το τεχνικό τιμ, υπάρχει καλή συνεργασία και χημεία”.


Για το πώς αξιολογεί τη διαδρομή της ομάδας αυτές τις εβδομάδες, που βρίσκεται στο “τιμόνι”: “Είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι, σε διάφορες φάσεις του παιχνιδιού , με στοιχεία που θέλαμε να βελτιώσουμε στις προπονήσεις. Υπάρχει ομοιογένεια και ταλέντο, ο κορμός της ομάδας, αλλά και οι νεαροί. Σαφώς υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, για να παίξουμε ακόμα καλύτερα”.

Για το βαθμό στήριξης του κόσμου: “Είμαστε ο μόνος εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου των Σερρών στη Γ΄ Εθνική. Υπάρχει ενδιαφέρον, έρχεται ο κόσμος, αλλά παίζοντας καλύτερα μπορούμε να τραβήξουμε στο γήπεδο περισσότερους φιλάθλους”.


Για το φετινό στόχο στο Παραλίμνιο: “Στόχος είναι να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Να το ευχαριστιόμαστε πρώτα εμείς και να αναδείξουμε και νέα παιδιά. Οι πιο νεαροί του ρόστερ να πάρουν παραπάνω χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες, θα είναι κάτι που θα μας ευχαριστήσει όλους”.


Για το επόμενο ματς με τη φορμαρισμένη Νίκη Ευκαρπίας (6 ματς αήττητη, 3 σερί νίκες), την Κυριακή στη δυτική Θεσσαλονίκη: “Είναι δύσκολο παιχνίδι, με καλή ομάδα. Η Νίκη Ευκαρπίας είναι φορμαρισμένη, παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και διαθέτει έδρα με πλαστικό τερέν. Είναι μια ιδιαιτερότητα αυτό για εμάς, που δε παίζουμε σε πλαστικό και νομίζω οτι θα είναι πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι”.



Για το “όπλο” του Απόλλωνα τη φετινή σεζόν: “Νομίζω οτι βασικό ατού είναι η ομοιογένεια, έχει σταθερό κορμό η ομάδα και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται, με έμπειρους και νεαρούς, που βοηθούν την ομάδα, αλλά και τον εαυτό τους. Οι πιο παλιοί τους εντάσσουν με ένα τρόπο πολύ καλό και ευχάριστο τους καινούριους. Η ομάδα έχει χημεία και ηρεμία για να προχωρήσει και να πετύχει, στοιχεία σημαντικά στο ποδόσφαιρο, μαζί με την οργάνωση και τη σταθερότητα”.



Για την υψηλή “στάθμη” ανταγωνισμού στον 1ο όμιλο: “Δεν είναι ευχάριστο να βλέπουμε τη Δόξα Δράμας και τη Βέροια να είναι τόσο χαμηλά, είναι ιστορικές ομάδες, με κόσμο. Πριν δυο χρόνια η Βέροια διεκδικούσε άνοδο στην Α΄ Εθνική. Τέτοιες ομάδες τις χρειάζεται το ποδόσφαιρο και πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Και οι υπόλοιπες ομάδες, ακόμα και χαμηλά βαθμολογικά, είναι ανταγωνιστικές, δεν είναι εύκολο κανένα παιχνίδι. Η Καβάλα δίκαια λογίζεται ως το μεγάλο φαβορί, είναι έμπειρη ομάδα, με καλούς παίκτες και καλό προπονητή, διαθέτοντας ιστορία και οργανωμένη διοίκηση. Υπάρχουν και άλλες έμπειρες και ιστορικές ομάδες, όπως Πανθρακικός και Νέστος, νομίζω οτι το επίπεδο του ομίλου είναι αρκετά υψηλό”.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική