Βατανιακός| Συμπαίκτης με τον 15χρονο... γιο του Χαράλαμπο ο Γιάννης Φιρινίδης σε επίσημο ματς





Οικογενειακή υπόθεση στον Βατανιακό, για τον Γιάννη Φιρινίδη, τον έμπειρο γκολκίπερ και τον γιο του Χαράλαμπο. Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, αλλά βέβαια, ο 15χρονος δεν έγινε γκολκίπερ, αλλά αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ.

Ο νεαρός βρίσκεται στις τμήματα υποδομής για την ομάδα του Βατάν από πέρυσι, προερχόμενος από τις ακαδημίες του Χρήστου Βελώνη στην Κατερίνη (FC Olympian).

Ο γεννηθείς το 2008 προωθήθηκε τον Ιανουάριο στην ανδρική ομάδα, του Γιώργου Ποτουρίδη. Η πρώτη ευκαιρία, επίσημης συμμετοχής στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, δεν άργησε να έρθει.

Ο Φιρινίδης «τζούνιορ» μπήκε στο 55΄ του ματς στην Κέρκυρα, όπου οι Κατερινιώτες ηττήθηκαν με 2-0 από τον Αστέρα Πετριτή.

«Η χθεσινή ημέρα ίσως η πιο σπουδαία για εμένα σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο η προσδοκία που είχα έγινε πραγματικότητα. Ίδια 11αδα με τον 15 χρόνο κ κάτι γιο μου σε αγώνα Γ εθνικής ίσως από της ποιο σημαντικές εμπειρίες που πήρα από την μπάλα τόσα χρόνια» ήταν το μήνυμα... συγκίνησης και περηφάνιας στα social media από τον Γιάννη Φιρινίδη.

Ξεχωριστή πραγματικά η συγκυρία, ο πατέρας και ο γιός να είναι συμπαίκτες, σε επίσημο ματς και σε επίπεδο Γ΄ Εθνικής, αφού ο 40χρονος πια τερματοφύλακας ήταν στην εστία του Βατανιακού στο ματς.

Υπενθυμίζεται οτι στην πλούσια καριέρα του, ο… πρεσβύτερος Φιρινίδης, με πολλές συμμετοχές σε Β΄και Γ΄ Εθνική, έχει φορέσει τα γάντια σε Λεβαδειακό (Α΄ Εθνική), Αγροτικό Αστέρα, Αιγινιακό, Αναγέννηση Άρτας, Πρέβεζα, Πυρσό Γρεβενών, Αετό Σκύδρας, Αναγέννηση Επανομής, Ηρακλή, Λάρισα, Λαμία, Καβάλα, Πιερικό, Απόλλωνα Λάρισας, Ερμή Αραδίππου (Κύπρο) και Θύελλα Σαρακηνών, πριν ενταχθεί το καλοκαίρι του 2022 στον Βατανιακό.

ΕΠΟ: «Πρωτόγνωρο σε εθνικές κατηγορίες»

Ειδική αναφορά στη συγκεκριμένη περίσταση έκανε και η ΕΠΟ, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά η αναφορά της Ομοσπονδίας:

«Όταν το Μάιο του 2008 αγωνιζόταν με το Λεβαδειακό στη Super League, ο Γιάννης Φιρινίδης έγινε για πρώτη φορά πατέρας. Ο 25χρονος, τότε, τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ύστερα από 15 χρόνια θα έπαιζε συμπαίκτης σε αγώνα Γ' Εθνικής με τον γιο του, Χαράλαμπο.

Την Κυριακή στην Κέρκυρα ο 41 ετών σήμερα Γιάννης Φιρινίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια του Βατανιακού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Πετριτή, όπως ήταν σε όλα σχεδόν τα ματς της σεζόν. Στο 66ο λεπτό του παιχνιδιού, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Ποτουρίδης, έριξε στο γήπεδο και το μικρό Χαράλαμπο Φιρινίδη, για να κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία, χωρίς να έχει κλείσει τα 16 χρόνια του. Για μισή ώρα περίπου πατέρας και γιος έκαναν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί σε επίπεδο Γ' Εθνικής και ψηλότερα: ήταν συμπαίκτες.

Ο Χαράλαμπος παίζει μέσος και είναι βασικός στις μικτές της ΕΠΣ Πιερίας, ενώ ο πατέρας του, Γιάννης, είναι 20 χρόνια επαγγελματίας τερματοφύλακας. Αγωνίστηκε με τον Λεβαδειακό στη Super League, αλλά και σε ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής, η ΑΕΛ, η Καβάλα και ο Πιερικός της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Συμπαίκτες πατέρας και γιός είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε επίπεδο τοπικού ποδοσφαίρου και σε μικρές κυρίως κοινωνίες, σε επίπεδο όμως εθνικών κατηγοριών είναι πρωτόγνωρο!».



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική