Ηλιάδης: «Κάθε πόντος μετρά για τη Δόξα Δράμας – Πολύ έντονη στιγμή το γκολ μου» (vid)






Ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τη Δόξα στο 1-1 με τη Χανιώτη στη Δράμα, καθώς βρήκε δίχτυα στο 90′ για το τελικό αποτέλεσμα σε προώθησή του, ήταν αναμφίβολα ο Μιχάλης Ηλιάδης.

Ο 27χρονος Δραμινός τερματοφύλακας, που αγωνίστηκε ακόμα σε Ηρακλή, Κ20 Ολυμπιακού, Ρόδο και την ιταλική Σαλερνιτάνα, διανύει την τρίτη θητεία του στους «Μαυραετούς» και είναι από τους πλέον έμπειρους του ρόστερ, ενώ αναφέρθηκε στο σπάνιο αυτό συναίσθημα για οποιονδήποτε πορτιέρε.

Στα... χνάρια του Γιώργου Δαύκου

Να τονιστεί ότι η προηγούμενη φορά, και πιθανότατα μοναδική στην ιστορία της, που γκολκίπερ των «Μαυραετών» χρίστηκε σκόρερ ήταν το 1988.

Πριν 36 χρόνια περίπου, σε ματς με τον Απόλλωνα Αθηνών για τη Β’ Εθνική εντός έδρας, η Δόξα κέρδισε πέναλτι στο 66΄ και ο τερματοφύλακας Γιώργος Δαύκος (παλαίμαχος Παναθηναϊκού, Παναχαϊκής και Αθηναϊκού) ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα για το 2-0 (ήταν το τελικό σκορ, πιο πριν είχε χριστεί σκόρερ ο Μουρατίδης). Έτσι, ο Ηλιάδης μπαίνει σε ένα πολύ... κλειστό «κλαμπ».

Ο Μιχάλης Ηλιάδης ανέφερε αρχικά στον soccerpractor: «Ήταν πρώτο γκολ που πετυχαίνω στην καριέρα μου και πέντε λεπτά νωρίτερα έλεγα μέσα μου οτι πρέπει να προωθηθώ, ότι μπορώ να σκοράρω. Δεν ήταν οδηγία του τεχνικού τιμ, μόνος μου πήρα αυτή την πρωτοβουλία. Πίστευα οτι μπορούσα να βοηθήσω. Ήταν το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, αποφάσισα να ανεβώ. Πίστεψα πολύ οτι θα βάλω γκολ από κόρνερ. Μου στρώθηκε η μπάλα, σούταρα και μπήκε. Ήταν κάτι που το ζητούσα, το ήθελα, το πίστεψα οτι θα σκοράρω. Εκείνη τη στιγμή… τρελάθηκα, μόλις είδα τη μπάλα να κατευθύνεται στα δίχτυα. Αμέσως έφυγα να πανηγυρίσω με συμπαίκτες μου και μπροστά στους οπαδούς μας. Ήταν πραγματικά μια πολύ έντονη και σημαντική στιγμή, μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Το πίστεψα και συνέβη, έγινε πραγματικότητα. Μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες. Δεν είμαστε χαρούμενοι με την ισοπαλία, πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Σημαντικό βέβαια είναι όταν δε κερδίζεις να μη χάνεις». 

«Ανάγκη για νίκη στην Ορεστιάδα»

Ο εκ των «κάπτεν» των Δραμινών συμπλήρωσε: «Χρειαζόμασταν έστω τον ένα πόντο, συγκριτικά με το να χάναμε στην έδρα μας και από τη στιγμή που δε μπορέσαμε να φύγουμε νικητές. Κάθε βαθμός μετρά σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος. Η σωτηρία κρίνεται σε κάθε παιχνίδι, όλα τα ματς θεωρούνται για εμάς τελικοί. Πάμε σε όλα για τα τρίποντα και είναι σαφές οτι δε φτάνουν οι ισοπαλίες στη Δόξα. Παράλληλα, η ομάδα ενισχύθηκε το χειμώνα, ήρθαν παιδιά μπορούν να βοηθήσουν. Στους φιλάθλους μας θα ήθελα να πω οτι τον ευχαριστούμε που ήρθαν περισσότεροι συγκριτικά με άλλα προηγούμενα παιχνίδια. Ευελπιστώ πως στους προσεχείς αγώνες θα μας αγκαλιάσουν ακόμα παραπάνω, τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Όσοι παραμείναμε στη Δόξα παλεύουμε για να σώσουμε την ομάδα. Ήδη σκεφτόμαστε το ματς που μας περιμένει, η έξοδος στην έδρα του Ορέστη Ορεστιάδας. Προετοιμαζόμαστε και θα πάμε με πρώτη σκέψη τη νίκη, όπως πάντα, πραγματικά την έχουμε μεγάλη ανάγκη».

Δείτε το βίντεο με το γκολ από το «STAR Βορείου Ελλάδος»


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική