Δόξα Δράμας| Εθελοντές δότες μυελού οστών τα στελέχη της Κ19 (pics)



Κίνηση ανθρωπιάς από την Κ19 της Δόξας, που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Δράμας, με αντιπροσωπεία παικτών και στελεχών του τεχνικού τιμ και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση των «Μαυραετών», με δηλώσεις του προπονητή, Γιάννη Αποστολίδη, που πήρε την αξιέπαινη πρωτοβουλία και συνοδεία φωτογραφιών:

«ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ Η Κ19 ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΟΤΡΙΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε η Κ19 της Δόξας Δράμας, σε μια κίνηση ανθρωπιάς και προσφοράς προς την κοινωνία και το συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα, το τεχνικό τιμ της ομάδας Νέων των «Μαυραετών», μαζί με δυο γκρουπ των 5 παικτών, που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μετέβησαν στο Νοσοκομείο Δράμας και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών.


Η ιδέα ανήκει στον προπονητή του τμήματος, Γιάννη Αποστολίδη, που είχε προχωρήσει σε ανάλογη πράξη και στο παρελθόν, πριν μια τετραετία, δίνοντας αίμα τότε και χαρίζοντας ζωή, στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και όταν ήταν προπονητής στην Αναγέννηση Θαλασσιάς.
Αυτή τη φορά, η διαδικασία έγινε με προσφορά σάλιου και συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου.
 
Ο τεχνικός της Κ19 της Δόξας (στη φωτό με τον διευθυντή αιμοδοσίας), ανέφερε σχετικά στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:
«Θέλουμε να γίνουμε αρωγοί, να δείξουμε το δρόμο ώστε κι άλλοι αθλητές, ομάδες και γενικά κι άλλοι συνάνθρωποί μας να ακολουθήσουν. Αν ο κόσμος ήταν ενημερωμένος για το πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση, τότε όλοι θα το έκαναν. Δεν φτάνει μόνο να το σκεφτείς, δεν φτάνει μόνο να το πεις, το μόνο που πραγματικά έχει σημασία είναι να το κάνεις πράξη. Να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών. Είμαστε εγγεγραμμένοι 30.000 εθελοντές δότες στην Ελλάδα, των 10.000.000 κατοίκων. Αν ήμασταν 200.000 θα υπήρχε η πιθανότητα γύρω στο 60%-80% να βρεθεί συμβατός δότης για έναν ασθενή, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι παιδιά, στη δικιά μας δεξαμενή. Σε ένα μέρος κάποιος ασθενής περιμένει με αγωνία πάνω απ´ το τηλέφωνο να του πούνε αν βρέθηκε συμβατός δότης, ώστε να έχει πιθανότητες να ζήσει και να του δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του όπως κάνουμε όλοι μας».








ΜΟΝΟΣ ΑΠΩΝ Ο ΚΟΝΤΟΣ, ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ


Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη συνέχισε την προετοιμασία για τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό, με μοναδικό απόντα τον τραυματία Κόντο, ενώ έγινε ανάλυση των Βοιωτών στο βίντεο.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

«ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

Χωρίς απρόοπτα συνεχίζεται με καθημερινές πρωινές προπονήσεις η προετοιμασία της Δόξας Δράμας για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό εντός έδρας.

Ο Κώστας Ανυφαντάκης δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Αλέξανδρο Κόντο (θα μπει σε φουλ ρυθμούς την επόμενη εβδομάδα, ήδη ανεβάζει στροφές, αλλά δεν προλαβαίνει την Κυριακή), αφού οι Κρητικός-Σιώπης ξεπέρασαν τις μικροενοχλήσεις τους, ενώ διαθέσιμοι αυτή τη φορά είναι και οι Αποστολίδης, Καψάλης και Ενγκόνγκα.

Ως είθισται κάθε Πέμπτη, εκτός του προπονητικού προγράμματος, το τεχνικό τιμ έκανε ανάλυση αντιπάλου στο βίντεο, με προβολή στιγμιοτύπων από ματς του Λεβαδειακού, θεωρία και επισημάνσεις προς τους ποδοσφαιριστές».




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική