«Μαγεύει» και στα 39 ο Σαϊτιώτης στον Τορωναίο Αθύτου-Τι δηλώνει στον soccerpractor



Τρεις αγώνες, τρία γκολ, ισάριθμες νίκες. Αυτός είναι ο Γιώργος Σαϊτιώτης, που κάνει τη διαφορά στην Α1 Χαλκιδικής με τον Τορωναίο Αθύτου, τον οποίο βοήθησε να μπει στα πλέι οφ της ανόδου για τη Γ΄ Εθνική. 

Ο 39χρονος Χαλκιδικιώτης επιθετικός, με τη μεγάλη καριέρα σε επαγγελματικές και εθνικές κατηγορίες (μεταξύ άλλων σε ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκη Βόλου, Βέροια, Λάρισα, Ολυμπιακό Βόλου, Κασσάνδρα, Ξάνθη, Νεάπολη, Μουδανιά) «υπέγραψε» τις νίκες της νέας ομάδας του με Αετό Βαρβάρας (3-2), Σάρτη (3-1) και Μουδανιά (0-1), ενώ μίλησε στον soccerpractor για τη δεύτερη νιότη και την άσβεστη φλόγα του.

-Αλήθεια, πόσες φορές έχεις… σταματήσει το ποδόσφαιρο;

«Είναι… αρρώστια. Παίζω σε ανδρικές ομάδες από τα 16 μου, σχεδόν 25 χρόνια «βαρβάτα», στην πρώτη γραμμή. Από την οικογένειά μου μου είπαν να σταματήσω και με πιέζουν. Δεν «κόβεται», δεν φεύγει το μικρόβιο. Κάτι μου λείπει τις Κυριακές όταν δεν παίζω».

-Έφτασες στα 39, τι άλλαξε;

«Η τέχνη του γκολ όπως βλέπετε, δεν ξεχνιέται. Όπως έγραψα και στο facebook, τι 30, τι 40, τι 50. Δεν κουράστηκα και η ομάδα μου αφιέρωσε το τραγούδι «Σαϊτιά» του Χατζηγιάννη. Φυσικά, εγώ… περπατάω! Δεν έχω τρεξίματα. Κάνω μια προπόνηση την εβδομάδα, συνήθως Πέμπτες, λόγω και άλλων υποχρεώσεων και ο αγώνας που παίζω. Βεβαίως, σε αυτά τα τρία ματς είχα πέντε ευκαιρίες και έβαλα τρία γκολ. Παίζεις με εμπειρία, με μυαλό και την ποιότητα που μετατρέπεις σε τέχνη. Πέρυσι, στα Μουδανιά έπαιξα 20 ματς και έβαλα 30 γκολ, βγήκα άνετα πρώτος σκόρερ».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Saitas Saita, άτομα κάνουν σπορ, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

-Το συνολικό επίπεδο και τη γενική νοοτροπία πως τα κρίνεις;

«Φέτος στα Σήμαντρα έβαλα 8 γκολ με λίγες συμμετοχές, ήμουν παίκτης-προπονητής. Πέρυσι στα Μουδανιά σας είπα. Αυτό εμένα δεν μου αρέσει. Οι 20χρονοι δεν μπορούν να βάλουν 5 γκολ. Αισθάνομαι ότι «τρώω» μια θέση από κάποιον μικρό. Παίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, δεν βγαίνουν καλοί νέοι παίκτες. Λείπει η όρεξη, όλοι είναι με ένα κινητό. Είναι… άψυχα στην πλειοψηφία, δεν έρχεται ένα πιτσιρίκι να μου πει «Εισαι 40, παππούς, θα σε… φάω στην ενδεκάδα». Το επίπεδο επαγγελματικά και ερασιτεχνικά έπεσε, καμία σχέση με παλιά».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

-Όταν «έκλεινες» τον Γενάρη στον Τορωναίο Αφύτου, σκεφτόσουν στην άκρη του μυαλού σου ενδεχόμενη άνοδο στη Γ΄ Εθνική;

«Η Άθυτος δεν είχε πρώτο στόχο τον τίτλο, ήθελε καλή πορεία και παρουσία στα πλέι οφ, όπου ήδη μπήκε με αυτές τις σερί νίκες. Εκεί όταν ο πρώτος με τον πέμπτο έχει 1-2 πόντους διαφορά στη νέα ειδική κατάταξη των μπαράζ, ακόμα και ο έκτος μπορεί να ελπίζει. Με τέτοιες εμφανίσεις γιατί να μην κάνουμε το παραπάνω βήμα, για μια κατηγορία που ποτέ δεν έπαιξε ο Τορωναίος. Οι διαφορές είναι μικρές, όλοι είναι κοντά, όλα είναι ανοιχτά, λείπει το μεγάλο φαβορί. Αναθαρρήσαμε στην Άθυτο με τις απανωτές νίκες, ειδικά όταν έχεις κερδίσει Μουδανιά και Βαρβάρα, που έχουν παρόμοιο στόχο. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Αν κερδίσουμε στην έδρα μας τη Νίκη Πολυγύρου, ακόμα μια φιλόδοξη ομάδα, μπορούμε με συνδυασμό αποτελεσμάτων να μπούμε και ως δεύτεροι στα πλέι οφ».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, περιλαμβάνεται ο Saitas Saita, άτομα που χαμογελούν, άτομα στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

-Υπάρχει ικανοποιητική υποστήριξη στην ομάδα;

«Η ομάδα μαζεύει κόσμο εντός και εκτός. Είναι παθιασμένοι, πωρωμένοι. Στην ομάδα είναι οικογενειακή υπόθεση, πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Παπαβασιλείου και προπονητής ο Γιάννης Παπαβασιλείου, ενώ στηρίζουν και 4-5 επιχειρηματίες της περιοχής. Είναι ωραίο το κλίμα, καλό το περιβάλλον και με αποδέχτηκαν όμορφα. Τους ευχαριστώ για την υποδοχή και νομίζω ότι προσαρμόστηκα γρήγορα».

-Ποιο θα είναι το «κλειδί» για να κάνει ενδεχόμενη υπέρβαση στα πλέι οφ ο Τορωναίος; Ποιους θεωρείς βασικούς ανταγωνιστές;

«Στο ποδόσφαιρο η τύχη είναι το «Α και το Ω». Ελπίζω να έχουμε υγεία, γιατί στο ρόστερ δεν έχουμε πολλούς έμπειρους, με θητεία σε υψηλό επίπεδο. Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ειδικά δεν υπάρχει μεγάλο «βάθος». Κάθε βασικός συνιστά έλλειψη. Πολύ μικρό αβαντάζ ίσως έχει η Όλυνθος, γιατί θα μπει ως πρώτη στα μπαράζ. Αλλά όλοι έχουμε σχεδόν ίδιες ελπίδες, όπως Μουδανιά, Νίκη Πολυγύρου, εμείς, η Γαλάτιστα, αν μπει και εκείνη, ενώ ο Αετός Βαρβάρας με εντυπωσίασε. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, με αρκετούς νεαρούς».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

-Σε περίπτωση ανόδου της Αφύτου, υπάρχει περίπτωση να «γλυκαθείς» και να μείνεις και του χρόνου, για τη Γ΄ Εθνική;

«Μακάρι να έρθει η άνοδος, αλλά εγώ ήρθα για 3-4 μήνες. Θα γυρίσω στο χωριό μου, 99% στα Σήμαντρα, όπως υποσχέθηκα όταν έφυγα και μόλις ανεβήκαμε στην Α΄ κατηγορία. Ήρθα για να βοηθήσω, να μην μείνω αδρανής τα Σαββατοκύριακά μου».

φωτο Φένια Χρηστίδου



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική