Κύπελλα Ενώσεων| Με κλήρωση ο «κατακτητής», με φόντο το νέο Κύπελλο Ελλάδας (pic)



Εκτός από το μέλλον των πρωταθλημάτων (πρόωρη λήξη λόγω ανωτέρας βίας, επικύρωση βαθμολογιών και αποφάσεις για ανόδους-υποβιβασμούς, όπου ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες, στο «τραπέζι» έπεσε και το θέμα των Κυπελλούχων στις τοπικές Ενώσεις, αφού δεν είχαν διεξαχθεί οι τελικοί. 

Όπως ενημέρωσε επίσημα στα social media της η ΕΠΣ Δράμας, ανάδειξη Κυπελλούχων δεν θα γίνει ελλείψει αγώνων και θα διενεργηθεί διαδικασία κλήρωσης ανάμεσα στους φιναλίστ για την "τυχερή" ομάδα που θα πάρει μέρος στο επόμενο Κύπελλο Ελλάδας. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε με ανάρτησή του και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

Βεβαίως, σε κάποιες Ενώσεις δεν είχε «κλειδώσει» το ζευγάρι του τελικού, όπως π.χ. σε Πέλλα και Πιερία και έτσι πιθανότατα στην κλήρωση θα πρέπει να συμπεριληφθούν όσες ομάδες δεν έχουν αποκλειστεί από το θεσμό, αλλά ελπίζουν στην κατάκτηση του τροπαίου. 

Είναι σαφές ότι αυτή η αναπόφευκτη διαδικασία δημιουργεί αίσθημα αδικίας (όπως άλλωστε ισχύει για ορισμένες και στο πρωτάθλημα) σε ομάδες που θεωρούνταν φαβορί, τουλάχιστον θεωρητικά και βάσει διαφοράς σε κατηγορίες. 

Επίσης, στην ενημέρωση της ΕΠΣ Δράμας γίνεται αναφορά για ενδεχόμενο υποβιβασμού, με επικρατέστερο σενάριο αυτό που ανέφερε πρώτος ο soccerpractor, δηλαδή της πτώσης μόνο των ομάδων που έχασαν τις μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας προ της διακοπής του κορωνοϊού, αλλά και οτι δεν έχουν δικαίωμα ανόδου από το τοπικό ομάδες που τερμάτισαν κάτω από την πρώτη δυάδα (προτεραιότητα ο πρωτοπόρος και αν δεν θέλει, έχει τη δική του ευκαιρία ο δεύτερος και μόνο). 

Δείτε το δελτίο Τύπου της ΕΠΣ Δράμας:

«ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

• Διακόπτονται η Γ Εθνική και όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και το κύπελλο των ΕΠΣ.

• Στην Γ Εθνική θα ανεβεί η πρώτη ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην ανώτερη κατηγορία της κάθε ένωσης. 

• Αν μια ομάδα δεν θελήσει να συμμετάσχει στη Γ Εθνική τότε θα μπορέσει να δηλώσει συμμετοχή η επόμενη. Αν και αυτή δε θελήσει δεν θα προταθεί στη 3η να συμμετάσχει (προσοχή εδώ υπάρχει διαφοροποίηση).

• Για τις τοπικές κατηγορίες (ανόδους, υποβιβασμοί) θα αποφασίσει η Ε.Ε. της κάθε ένωσης. 

• Δε θα γίνουν τελικοί κυπέλλου των ΕΠΣ. Η συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδας 2020-21 θα εξαρτηθεί με κλήρωση των δύο φιναλίστ.Σε περίπτωση που η ομάδα που θα κληρωθεί δεν επιθυμεί την συμμετοχή της στο κύπελλο Ελλάδος,τότε αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής η άλλη φιναλίστ ομάδα.

• Πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ανεβούν από τη Γ Εθνική και οι 8 πρωτοπόροι. Αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτό όμως από την ανώτερη κατηγορίας. Έτσι όπως είναι τα πράγματα φαίνεται ότι θα γίνει συννένωση SL2 και FL σε δύο ομίλους των 17 ομάδων (Βόρειος και Νότιος), αλλά αυτά δεν είναι θέμα της ΕΠΟ οπότε εκκρεμεί.

• Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό από τη Γ Εθνική στο τοπικό δεν πάρθηκε οριστική απόφαση αλλά μάλλον θα υποβιβαστούν αυτοί που μαθηματικά είχαν ήδη υποβιβαστεί και φυσικά οι ομάδες που αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου».




Δείτε μερικά από τα ζευγάρια τελικών Κυπέλλου που είχαν οριστικοποιηθεί προ διακοπής στη Μακεδονία:

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Αγροτικός Αστέρας-Καμπανιακός

ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Όλυνθος Ολύνθου-Ανθεμούς Γαλάτιστας

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ: Πανδραμαϊκός-ΑΕ Αμπελοκήπων

ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Μακεδονικός Φούφα-Εορδαϊκός

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Νέστος Χρυσούπολης-Βύρων Καβάλας

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων-Αγροτικός Αστέρας Πλατέος


ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ: Δόξα Κάτω Καμήλας-«SERRES 1800»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική