Ποσειδώνας Μηχανιώνας| Το «πείραμα» Αμανατίδη με μεταφορά του δεξιού μπακ Γιαννούση στην επίθεση

 



Τον δεξιό μπακ Γιάννη Γιαννούση απέκτησε πριν δυο καλοκαίρια ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας από τον Μαραθώνα, για ενίσχυση στα άκρα της άμυνας. 

Ο Γιώργος Αμανατίδης τον έριξε στα… βαθιά πέρυσι, με φανέλα βασικού σε πολλά ματς, στην «τρελή» πορεία του δεύτερου γύρου με τερματισμό στη δεύτερη θέση.

 Ο 19χρονος Γιαννούσης, που ξεχωρίζει για το ύψος του (1.88), αξιοποιείται από τον προπονητή των «ψαράδων» συχνά-πυκνά και σε θέση… σέντερ φορ!

Ειδικά όσο δεν έχει έρθει κλασικό «9άρι», μετά τη φυγή του Ξόμπλιου για την Αναγέννηση Γιαννιτσών (υπάρχει κινητικότητα πάντως και ίσως προστεθεί στο ρόστερ ακόμα ένας στράικερ προσεχώς).

Ο Γιαννούσης λοιπόν ως επιθετικός έπαιξε πέρυσι πρώτη φορά, στο ματς με τη Θύελλα Σαρακηνών εντός, βοηθώντας σε μεγάλη ανατροπή, από 0-2 σε 3-2 για την ομάδα του, πετυχαίνοντας το καθοριστικό 2-2. 

Το «πείραμα» πέτυχε και συνεχίζεται και φέτος, με το νεαρό ακραίο να περνά ως αλλαγή στη νίκη με 2-1 με τον Μακεδονικό την Κυριακή, στην κορυφή της επίθεσης αντί του Αζούδη, ενώ ήταν «μέσα» στη φάση του 2-1, που πέτυχε ο Χατζηβασιλειάδης ως αμυντικός (έχοντας το χάρισμα να κερδίζει κεφαλιές, να ανοίγει διαδρόμους και να απασχολεί αμυντικούς, όντας ταχύς παρά το ύψος του). 

Ο «στράικερ» Γιαννούσης (στη φωτο με τον ατζέντη του, Αχιλλέα Χατζηνικολάου) είναι πιθανό να εμφανιστεί ξανά την Τετάρτη, στην έξοδο του Ποσειδώνα με τον Εθνικό Γιαννιτσών, για την εμβόλιμη αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής. 

«Σημάδι» ότι αφενός ο ίδιος είναι πολύπλευρο ταλέντο (και ανταποκρίνεται και στο νέο προωθημένο ρόλο του) και αφετέρου ότι ο προπονητής του τολμά να δοκιμάσει και να «κατεργαστεί» έναν παίκτη, χωρίς στερεότυπα και βλέποντας στοιχεία που ίσως δεν διέκριναν προηγούμενοι προπονητές του.

 Βάζοντας τη δική του προπονητική σφραγίδα στην εξέλιξη ενός νεαρού, που άσχετα με τη θέση καθιερώνεται επί των ημερών του σε εθνικές κατηγορίες. 

 Η ομάδα της Μηχανιώνας θα επιχειρήσει να κάνει το «3Χ3» στη Ν. Τραπεζούντα Γιαννιτσών, με φόρα από τα τρίποντα με Αναγέννηση Πλαγιάς και Μακεδονικό, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού είναι πιθανό να επανέλθει και ο Κακουλίδης.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική