Τζίκας: “Ξόδεψαν 50 χιλιάρικα τα Κουφάλια ως τον Οκτώβρη, να βάλουμε άλλα 20 για να ανέβουν άλλοι;”

 



Για τη θέση του ΠΑΟ Κουφαλίων στο “θολό τοπίο” της Γ΄ Εθνικής, την άμεση έναρξη προπονήσεων, αλλά και τη γενικώς αρνητική και επιφυλακτική στάση για επάνοδο στο πρωτάθλημα, λόγω των δυσκολιών, μίλησε στον soccerpractor ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Τζίκας. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:


Για το πλάνο επαναφοράς στις ομαδικές προπονήσεις, σε “μουδιασμένο” κλίμα: “Ως την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις μας, έγινε συγκέντρωση της διοίκησης και πάρθηκαν οι αποφάσεις. Ίσως ενισχύσουμε και το ρόστερ, από το οποίο αποχώρησε ο Μπουγαϊδης (σ.σ. με προορισμό την Πολωνία), ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα. Χωρίς πολλή όρεξη και διάθεση, να βγει ό,τι απέμεινε από τη σεζόν. Αλλιώς τα προγραμματίζαμε. Ήρθαμε σε σημείο το κύριο συναίσθημά μας να είναι η απογοήτευση. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες στην κατηγορία που θα κατέβουν απλά για να κατέβουν. Πρέπει όχι μόνο να βγάλουμε τη χρονιά, αλλά και να ανεβάσουμε το επίπεδο της κατηγορίας. Καθημερινά μιλάω με την πλειοψηφία των διοικήσεων ομάδων κατηγορίας, υπάρχει γενική απογοήτευση”.


Για τον φετινό ΠΑΟ Κουφαλίων, που “έπεσε έξω” στον αρχικό σχεδιασμό: “Θέλαμε μια εύκολη χρονιά, να είμαστε στην πεντάδα, να ευχαριστηθούμε την κατηγορία και ο,τι προκύψει. Είμαστε 80% έξω στον προγραμματισμό μας. Είναι χόμπι μας το ποδόσφαιρο, δεν είμαστε επαγγελματίες παραγοντες, δεν θέλουμε να εκμαιεύσουμε κάτι απο το ποδόσφαιρο. Είμαστε οι... αγαθοί γίγαντες και μας διώχνουν από το γήπεδο. Θα σκεφτώ αν ανακατευτώ ξανά. Είμαι 56 ετών, θυμάμαι τον ΠΑΟ Κουφαλίων από το 1975, από το 1978 είχα δελτίο στην ομάδα, έπαιξα στην καλύτερη Δ' Εθνική. Διατέλεσα πρόεδρος ξανά τη διετία 1997-1999, ανεβήκαμε στη Δ΄ Εθνική από το τοπικό και μετά βγήκαμε πρώτοι, αλλά ανέβηκε ο Εθνικός Κατερίνης. Το ποδόσφαιρο το ξέρουμε παραπάνω από την οικογένειά μας. Δεν βλέπω να υπάρχει ποδοσφαιρική υγεία στο μέλλον. Ποια σοφά κεφάλια βγάζουν αυτές τις αποφάσεις. Ξοδέψαμε 50 χιλιάρικα ως τον Οκτώβριο, γιατί να δαπανήσουμε άλλα 20, αν είναι να βγουν άλλες ομάδες. Ας μας αφήσουν τα έξοδα αυτά να τα επενδύσουμε σε αγωνιστικούς χώρους, γυμναστήρια. Το Νοέμβριο κάναμε επανασπορά στο γήπεδο, έχει γίνει... χαλί. Δημιουργούμε τρίτο βοηθητικό στα Κουφάλια. Βασιζόμαστε σε μικροχορηγούς. Λόγω παρέας αυτό μεγαλώνει και δε ματώνουμε. Είμαστε διοικήσεις που είναι μακροχρόνια διαχειριστικές. Ωστόσο, με κλειστά μαγαζιά στο 90% των χορηγών, που να απευθυνθώ για πηγή εσόδων; Τέλη Αυγούστου κάναμε καμπάνια για διαρκείας, μαζεύτηκαν αρκετά, κλείσαμε 120 διαφημίσεις, αλλά...Το μπάτζετ έβγαινε σε νορμάλ χρονιά, άσχετα με την αγωνιστική πορεία μας και ενώ είχαμε 15 παίκτες με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες”.


Για τη θέση του ΠΑΟ Κουφαλίων σε όσα προτείνονται και συζητιούνται για την επανεκκίνηση: “Τις ομάδες που έχουν αρκετούς βαθμούς, τις βολεύει να συνεχίσουμε από την 5η αγωνιστική. Δε βολεύει άλλες συγκεκριμένες ομάδες, που είναι πιο χαμηλά. Κάθε ομάδα υποστηρίζει τα δικά της συμφέροντα. Δε θα μιλήσω εγώ για άλλες ομάδες. Ας πουν ποιοι θέλουν να ανέβουν μετά από αυτό το πρόβλημα, που ανατρέπει τον προγραμματισμό. Είναι το λιγότερο άδικο να παίξουμε όλοι ξανά από την 1η αγωνιστική, γιατί δεν τηρείται τίποτα από αυτά που είπαμε. Έχουμε 4 μέρες που δε βγαίνει άκρη με ΙΚΑ, ΕΟΔΥ για τα τεστ, δε ξέρουμε ακόμα πόσοι θα παίξουν, πόσοι θα πέσουν. Ούτε στην... Αφρική αυτά, μας αντιμετωπίζουν πολύ ερασιτεχνικά, ως ομάδες και κατηγορία. Δε μπορεί η Γ΄ Εθνική να είναι στο στοίχημα και να μη βγαίνει ποσοστό για έσοδα. Σίγουρα κάποιοι θα αδικηθούν πλέον, ότι και να γίνει, μακάρι οι λιγότεροι δυνατοί. Οι Ενώσεις κάνουν κουμάντο. Σταματήσαμε πριν ένα χρόνο και έκτοτε παίχτηκαν από 2 ως 4 ματς σε 12 μήνες. Πως σε 20 μέρες, με τις προπονήσεις να αρχίζουν τώρα, θα είσαι έτοιμος για να βγάλεις τόσα μαζεμένα ματς, χωρίς τραυματισμούς και θλάσεις;

Πρότασή μου είναι να μη παιχτούν καθόλου ματς. Όσοι θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδο, ας κάνουν μίνι πρωτθάθλημα, οι άλλοι ας παραμείνουν απλώς στην κατηγορία. Να μη πέσει κανείς. Θα δηλώσουμε συμμετοχή αρχικά, αλλά επιφυλασσόμαστε για το μετά. Να δούμε τι θα κάνουν και οι άλλοι. Αποφασίστηκε απλώς άνοιγμα στις προπονήσεις αρχικά, δε λύνεται κανένα πρόβλημα”.


Για τη γενική αποθάρρυνση των ποδοσφαιρικών παραγόντων στις μικρότερες κατηγορίες: “Χάσαμε τον ύπνο μας, μακάρι όλα να γίνουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Η μεγαλύτερη Ένωση της χώρας, η ΕΠΣΜ, είχε 225 ομάδες, φέτος με το ζόρι 200, τώρα που θα γίνει το μητρώο δε θα είναι ούτε 140. Μόνο υποχρεώσεις. Θα φύγουν όλοι οι παράγοντες από το χώρο, δεν υπάρχει όρεξη. Δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, δε ξέρουμε πως θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Τα κρούσματα ανεβαίνουν, πολλοί είμαστε σε ευπαθείς ομάδες. Η απουσία φιλάθλων ήταν μεγάλο πλήγμα για εμάς, που στις καλές μέρες γεμίζαμε το γήπεδο. Με δυο ματς με κόσμο στα Κουφάλια, έβγαιναν τα μηνιαία έξοδά μας! Ας σκεφτούν και την υγεία μας, αφού η Γ΄ Εθνική είναι ερασιτεχνική σε όλα. Έχουμε κλειστές επιχειρήσεις 10 μήνες, δεν είναι εύκολο για όλους να σκέφτονται τους υπαλλήλους εντός του ποδοσφαίρου. Και εμείς λογιζόμαστε και οργανωμένη ομάδα σε σχέση με άλλες. Μακάρι να τους φωτίσει ο Θεός τους αρμόδιους και να μη ξεκινήσουμε. Να βρουν τρόπο ανόδου για όσους πραγματικά το θέλουν και τίποτα παραπάνω φέτος”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική