Κορομπόκης για την ένσταση: “Ο Μακεδονικός αν πάει στα μπαράζ έτσι, δεν έχει μεγάλη τύχη”

 



Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο προπονητής της Λευκίμμης, Παναγιώτης Κορομπόκης, που ηγήθηκε μιας πορείας... πρωταθλητή όπως τη χαρακτήρισε, με 32 βαθμούς σε 16 αγώνες επί των ημερών του, την πικρία του για τα γεγονότα στα Τρίκαλα Ημαθίας, αλλά και την ένσταση του Μακεδονικού, τον οποίο κέρδισε στο γήπεδο στο φινάλε. 

Ωστόσο, αν δικαιωθούν οι “πράσινοι”, έρχονται σοβαρές ανατροπές στον όμιλο, με την Κοζάνη να χάνει τον τίτλο, τον Μακεδονικό να παίρνει τη θέση του στα μπαράζ ανόδου, τη Λευκίμμη να υποβιβάζεται και τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων να παραμένει από το... παράθυρο.

Ο Κορομπόκης ανέφερε αρχικά: “Η ομάδα συγκέντρωσε από 7η αγωνιστική, που είχε 1 βαθμό, ως την 22η, 32 βαθμούς και τερματίσαμε με 33 πόντους σύνολο. Χωρίς να βάλω πιθανούς βαθμούς από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Μέγα Αλέξανδρο, που ήταν ένα παιχνίδι... σκάνδαλο, όπως πιθανόν θα έχετε ενημερωθεί. Ακόμα και τώρα, εκεί που πατά ο Μακεδονικός στην ένστασή του, είναι μια παρατήρηση που έγραψε ο διαιτητής, μετά το πέρας του αγώνα, για έναν παίκτη μας, που ούτε αναφέρει οτι του έβγαλε κάρτα, ή τον απέβαλε, ή οτιδήποτε. Υπάρχει μια ασάφεια στον κανονισμό και εκεί πατά ο Μακεδονικός, για έναν παίκτη που πέρασε ως αλλαγή προς το τέλος. Είναι ο Ανδρέας Θεοδωράκης, δεν έχουμε εμείς να κρύψουμε κάτι, δεν έχουμε λόγο. Καταθέτουμε τα γεγονότα και την άποψή μας”.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ”

Για να συνεχίσει ο τεχνικός των Κερκυραίων: “Σέβομαι τις αποφάσεις και του Μακεδονικού, γιατί το ποδόσφαιρο έχει κανονισμούς και ορίζει με ποιον τρόπο θα διεξάγονται οι αγώνες. Και αν για οποιοδήποτε λόγο εμείς έχουμε παρατυπήσει, θα καταλάβαινα τον Μακεδονικό αν πήγαινε να κυνηγήσει μια άνοδο στην ανώτερη κατηγορία ακόμα και με αυτό τον τρόπο. Και εμείς να πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα, αν έχουμε κάνει κάποιο λάθος. Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι οτι ο Μακεδονικός αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα ουσιώδες όφελος, ως κίνηση τακτικής. Ως προπονητής έχω καταλάβει οτι οι αγώνες παίζονται σε διάφορα επίπεδα. Δεν εννοώ τα εξωαγωνιστικά, εννοώ μέσα στο γήπεδο και κυρίως ένα κομμάτι που δε δίνουν πολύ σημασία οι προπονητές, παρά μόνο στο σύστημα, σε τακτική, φυσική κατάσταση. Είναι να παρουσιάζουν τις ομάδες τους ψυχοπνευματικά ανθεκτικές. Για μένα πάντα συγκρούονται δυο ομάδες, ο καθένας με τον τρόπο του, αλλά έρχεται κάποια στιγμή που κάποια ομάδα θα λυγίσει, γιατί δεν είναι ψυχοπνευματικά ανθεκτική και θα επικρατήσει ο αντίπαλος. Με αυτό θέλω να πω οτι καλώς ή κακώς ο Μακεδονικός έχει περάσει στους παίκτες του και με αυτή την ένσταση το ενισχύει, οτι έχουν μια προστασία, μια δύναμη που δεν στηρίζεται στα αποδυτήρια. Δεν στηρίζεται στους παίκτες, δεν στηρίζεται στον προπονητή. Αν έτσι καταφέρουν και πάνε στους αγώνες μπαράζ, νομίζω οτι δεν έχουν μεγάλη τύχη για να επικρατήσουν και να ανέβουν κατηγορία”.

AN EKANE ENA BIAIO ΤΑΚΛΙΝ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ Η΄ ΟΧΙ;”

Για το επίμαχο φύλλο αγώνα, του προηγούμενου αγώνα στην Αλεξάνδρεια, που συνέταξε ο ρέφερι Σιδηρόπουλος: “Τα έχει γράψει μόνος του στα αποδυτήρια, τα συμπλήρωνε. Αν για κάποιο λόγο έλεγε οτι στο 83΄ κάποιος παίκτης έκανε ένα βίαιο τάκλιν και δεν ανέφερε αν τον παρατήρησε με κάρτα, ή οποιοδήποτε άλλο σχόλιο, τι θα έπρεπε να γίνει. Είναι τιμωρημένος ή όχι; Από την ΕΠΟ, στις ποινές, ο Ανδρέας Θεοδωράκης τιμωρήθηκε με τρίτη κίτρινη κάρτα και τίποτα άλλο. Με βάση αυτό το ποινολόγιο που βγήκε μια μέρα πριν, αγωνίστηκε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με την ΕΠΟ, απ' ότι έχω ενημερωθεί από μέλος της διοίκησης και πήρε το ΟΚ. Αυτό δεν έγινε εγγράφως, το καταλαβαίνω. Αν είχε γίνει, ίσως ήμασταν πιο οχυρωμένοι, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Η Λευκίμμη κέρδισε δίκαια όχι μόνο τον Μακεδονικό, αλλά και την Κοζάνη και τους Πόντιους όταν ήταν στην κορυφή. Κέρδισε όλες τις ομάδες και νομίζω οτι η Λευκίμμη αξίζει να μείνει στην κατηγορία και δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο. Τα άλλα όλα είναι δικαστικά και ξεφεύγουν από τον χώρο ευθύνης μας. Και η διοίκηση θεωρεί οτι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και με τους δικηγόρους που μιλήσαμε. Αλλά δεν ξέρω, δεν είμαι νομικός. Προφανώς για να κάνει ένσταση ο Μακεδονικός, κάπου θα πατάει, δεν θα είναι αίολη εντελώς. Οπότε αυτό απομένει να πάρει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες. Το μόνο που με στενοχωρεί είναι οτι μια τέτοια προσπάθεια της ομάδας μας, που μαζέψαμε από την 7η αγωνιστική ως το τέλος μια πορεία πρωταθλητή, όχι πρωταθλητισμού. Περισσότερους βαθμούς από την πρωταθλήτρια Κοζάνη και τον Μακεδονικό. Το χειρότερο είναι οτι είχαμε ένα βαθμό και ο προτελευταίος είχε 6. Η ζώνη ήταν 18 βαθμούς πάνω από εμάς. Κερδίζαμε, κερδίζαμε και όλο ήμασταν από κάτω. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Παρόλα αυτά, κοιτάξαμε και εστιάσαμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς και όχι σε αυτά που δεν εξαρτώνται από το χέρι μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στο νομικό μας τμήμα και περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης”.

ΑΨΟΓΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ”

Σε ερώτηση για τη στάση του Μακεδονικού, μετά το ματς στην Κέρκυρα, όταν ουσιαστικά τους στέρησαν το πρωτάθλημα, ο Κορομπόκης ανέφερε: “Ήταν πολύ άψογη η συμπεριφορά του Μακεδονικού, για το ευχαριστήριο που βγάλανε για την Κοζάνη και για την ομάδα μας την ίδια μέρα. Θεωρώ οτι ήταν άψογοι, αλλά και εμείς. Παρότι ήταν γήπεδο-καμίνι, όχι μόνο δεν έπεσε μπουκάλι μέσα, αλλά ούτε... καπάκι. Είχαμε φροντίσει και εμείς, ειδικά μετά την πίκρα και τη συμπεριφορά που είχαμε νιώσει τρεις μέρες πριν, να μη το δούμε εκδικητικά. Δε μας έφταιγε καμία ομάδα, αν εμείς είχαμε μια διαιτησία που ήταν σφαγιαστική και με χυδαίο τρόπο θα έλεγα από το διαιτητή. Εμείς κοιτάξαμε μόνο να θωρακίσουμε την ομάδα μας, να κερδίσουμε το παιχνίδι, να δυναμώσουμε, όπως και πράξαμε. Ο Μακεδονικός πραγματικά μας ευχαρίστησε, μας συνεχάρη και όλα είχαν κυλήσει καλά”.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική