Νομικός: “Άλλαξαν τα πάντα στο Νέστο – Κανείς δεν είπε οτι σωθήκαμε”

 


Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο φύλακας-άγγελος του Νέστου Χρυσούπολης, Γιώργος Νομικός. 

Ο 25χρονος Καβαλιώτης γκολκίπερ ήρθε το χειμώνα από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και βοηθά σημαντικά, με βασικό ρόλο, στο αήττητο σερί 13 αγώνων (8 νίκες, 5 ισοπαλίες) και τη βαθμολογική αντεπίθεση, που φέρνει την ομάδα του στην πρώτη εξάδα. 

Καλύπτοντας απόσταση 16 βαθμών συνολικά, από το μείον 12 ως το συν 4 από τις θέσεις υποβιβασμού (για μια ομάδα που είχε μόνο ήττες σε 8 ματς μέσα στο 2022). 

Ο Νομικός, που έχει παίξει ακόμα σε Καβάλα, Δόξα Δράμας, Νάουσα, Κοζάνη, ΑΕΠ Βατολάκκου, Άρη Αβάτου, Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου και Κ20 Ξάνθης ανέλυσε το μυστικό της απόλυτης μεταμόρφωσης, επισημαίνοντας οτι άλλαξαν τα πάντα, ακόμα και το... γρασίδι, όπως προέβλεπε το αρχικό πλάνο, οτι θα διορθωθούν όλα.


 Ο έμπειρος τερματοφύλακας επεσήμανε οτι ο Νέστος “στέκεται και στα δύσκολα”, οτι έχει υγεία και πλέον ηρεμία, αλλά και οτι ουδείς είπε οτι ήδη σώθηκε η ομάδα. Ο ίδιος παραδέχεται οτι βοήθησε το άγχος και η πίεση, οτι όλοι σε αυτή την “εντελώς διαφορετική ομάδα” το πίστεψαν, πως το “στοίχημα” είναι η ομάδα της Χρυσούπολης να συνεχίσει με ίδια τακτική και σκεπτικό, αλλά και οτι ουδείς περίμενε τέτοιο σερί, “δε φανταζόμασταν οτι θα πάει τόσο καλά”. Τέλος, ο Γιώργος Νομικός επεσήμανε οτι “η ομάδα αν ήταν έτσι από την αρχή, θα είχαμε άλλο στόχο και θα βρισκόμασταν τουλάχιστον στην τριάδα”. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το μυστικό της αντεπίθεσης με αήττητο σερί που κρατά 13 αγώνες, καλύπτοντας μεγάλη απόσταση στην κατάταξη: Όταν ήρθα εδώ, πρόλαβα την ομάδα στο προηγούμενο στάδιό της. Το προηγούμενο επίπεδο που ήταν. Πραγματικά άλλαξαν τα πάντα. Το γήπεδο, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες, τα πάντα. Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα. Όταν πρωτοπήγα στην ομάδα, ήμασταν 9 παίκτες στο γήπεδο της Ν. Καρυάς. Χωρίς φυσικοθεραπευτές, δεν υπήρχε τίποτα. Πραγματικά το πλάνο της ομάδας έλεγε οτι θα διορθωθούν όλα το Γενάρη, θα τα στρώσουμε όλα. Και όντως το έκαναν. Ήρθαν πάνω από 20 ποδοσφαιριστές, μπήκαμε στο μεγάλο γήπεδο της Χρυσούπολης, το κεντρικό. Χρειαζόμασταν ένα καλό γήπεδο, όταν φέρνεις αυτούς τους ποδοσφαιριστές, για να παίξουν ποδόσφαιρο, πρέπει να έχουν και τα εργαλεία για να παίξουν. Μέχρι να ετοιμαστεί το γήπεδό μας το καλό, παίζαμε σε ένα χωριό, στο Αγίασμα, που δε μας βοηθούσε καθόλου. Μετά οργανώθηκαν σε πολλά θέματα. Ήρθε φυσικοθεραπευτής, το προπονητικό τιμ βοήθησε σίγουρα. Θα έλεγα οτι το καλό κλίμα που έχουμε, γιατί τα παιδιά ταιριάξαμε και τα βρίσκουμε, βοήθησε πάρα πολύ. Και το θέλαμε κιόλας. Κανείς δεν ήρθε για... βόλτα. Όλοι ήρθαν γιατί το πιστέψαν, οτι μπορούμε να το κάνουμε και προς το παρόν δείχνουμε οτι τα καταφέρνουμε”.



Για την ψυχολογία που ανέβαινε με τις άμεσες και συνεχόμενες επιτυχίες, χωρίς χρόνο προσαρμογής και απευθείας κάλυψη της βαθμολογικής απόστασης: “Σίγουρα σε βοηθά το να έρχονται τα αποτελέσματα, σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις. Όταν δε βγαίνουν τα αποτελέσματα, όταν δε πηγαίνουν όλα καλά, δε πηγαίνεις με την ίδια όρεξη, με την ίδια ενέργεια. Είχαμε και κάποιες αναποδιές σίγουρα. Με το Ορφάνι δεχτήκαμε κόκκινη κάρτα στο 30΄, μείναμε με δέκα παίκτες. Όπως με τον Αγροτικό Αστέρα εκτός έδρας. Έδειξε η ομάδα οτι και στα δύσκολα στέκεται. Άλλαξε μέχρι και το... γρασίδι, τα πάντα. Νομίζω οτι αυτό έπρεπε να γίνει. Από την ώρα που είπαν οι άνθρωποι οτι η ομάδα θέλουμε να μείνει στην κατηγορία, να πάει καλά, νομίζω οτι επιβάλλεται να αλλάξεις τα πάντα, μέχρι και το... γρασίδι. Και τους βγήκε κιόλας. Αναγκαστικά έγινε αυτό, θέλοντας και μη, επειδή ήμασταν τόσο πίσω, ειδικά στα 5-6 πρώτα παιχνίδια, δε μας έπαιρνε να πούμε, πάμε δε πειράζει, να χάσουμε ή να φέρουμε μια ισοπαλία. Ήταν κάθε παιχνίδι τελικός. Κάποιες ομάδες μας υποτίμησαν, κάποιες ήρθαν πιο χαλαρές, ας πούμε. Σε εμάς δεν υπήρχε χαλαρότητα. Δεν υπήρχε περιθώριο να είμαστε πιο χαλαροί. Παίξαμε σε όλα με την ψυχή στο στόμα, για τελικό. Τώρα είναι η πρώτη στιγμή, που έχουμε φτάσει στην 6η θέση και μας παίρνει ένα στραβοπάτημα. Ήρθε μια ηρεμία και μπορούμε να είμαστε λίγο πιο χαλαροί. Μέχρι τώρα ήμασταν με άγχος και πίεση, οτι δε πρέπει να χαθεί ούτε ένα ημίχρονο. Τελικά αποδεικνύεται οτι και αυτή η πίεση, αυτό το άγχος, βοήθησε και αυτό”.



Για το τι τους λέει η διοίκηση πλέον στην καθημερινότητα και πόσο ικανοποιημένη είναι με την εξέλιξη της σεζόν, σε σχέση με την εκκίνηση: “Η διοίκηση είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη με την μέχρι τώρα πορεία. Σίγουρα δεν περιμέναμε ούτε εμείς ούτε αυτοί να γίνει τέτοια πορεία, 13 ματς χωρίς να χάσουμε. Πιστεύαμε οτι θα δώσουμε τη μάχη μας, θα προσπαθήσουμε, αλλά δε φανταζόμασταν οτι θα πάει τόσο καλά. Έρχονται στα αποδυτήρια, μιλάνε, μας δίνουν συγχαρητήρια. Η΄ όταν έρθει κάποια ισοπαλία, κάποια στραβή, λένε δε πειράζει. Είναι κοντά στην ομάδα οι άνθρωποι, δεν είναι εξαφανισμένοι. Αυτό είναι καλό, δίνουν στους παίκτες να καταλάβουν οτι εμείς εδώ είμαστε. Δεν είστε μόνοι σας. Παίζει ρόλο και αυτό”.



Για το υποθετικό ερώτημα, του αν ήταν έτσι από την αρχή, με αυτό το ρόστερ, προπονητικό τιμ, αν έπαιζαν έτσι, αν ήταν άλλος και ο στόχος και το ταβάνι, βάσει των βαθμών που μαζεύουν: “Σίγουρα, πολύ σίγουρα. Θεωρώ οτι θα ήμασταν στην τριάδα το λιγότερο. Και πιστεύω οτι δε θα είχαν και πρόβλημα να τη βγάλουν κιόλας την ομάδα. Δηλαδή, αν τους δινόταν η ευκαιρία, πιστεύω οτι δε θα έλεγαν όχι, στο να τη βγάλουν την ομάδα. Γίνεται πολλή δουλειά, προπονήσεις 6/7. Συγκεκριμένη δουλειά. Μελετάμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας. Κάνουμε πολύ σωστές αναλύσεις, έχουμε επιλογές στο ρόστερ. Δηλαδή λείπει ένας παίκτης, υπάρχει ένας εξίσου καλός να τον αναπληρώσει. Στοχευμένα πράγματα, πολύ υλικό. Πιστεύω οτι κάνουμε καλή δουλειά και βγαίνει αυτό. Δεν είναι απλά 15-16 καλοί ποδοσφαιριστές που μπήκαν και απλά ξεχωρίζουν. Πιστεύω οτι παίζει ρόλο και η δουλειά που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα. Υπάρχει υγεία στο σωματείο, γίνονται όλα στην ώρα τους. Νομίζω αυτό είναι το βασικότερο, οτι υπάρχει υγεία και οργάνωση. Βοηθά πολύ, μαζί με τη δουλειά”.



Για το νέο στόχο, αν αναπροσαρμόζεται μετά το ξεπέταγμα βαθμολογικά και τη σαφή ανάκαμψη, δηλαδή ενδεχομένως και ένα καλύτερο πλασάρισμα, εκτός από την παραμονή, για την οποία δείχνουν να αποκτούν σταδιακά αβαντάζ: “Έχουμε ακόμα 8 παιχνίδια και δε μπορεί να πει κανείς ποιος σώθηκε και ποιος θα πέσει. Βλέπουμε και τα άλλα αποτελέσματα, ομάδες που είναι κοντά μας στη βαθμολογία, ή πιο χαμηλά, στην επικίνδυνη ζώνη, κερδίζουν, όπως Ορφέας Ξάνθης, Πανθρακικός, Δόξα Δράμας, Πανδραμαϊκός. Δεν είναι κάποιες ομάδες που έχουν τελειώσει, όλοι είναι μέσα στο παιχνίδι. Κανείς δεν τα έχει παρατήσει. Όλοι θα δώσουν τη μάχη τους. Κανείς δεν είπε οτι σωθήκαμε. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, όπως την κάνουμε. Με την ίδια τακτική, ίδιο σκεπτικό και στην πορεία θα δείξει. Το κλειδί θα είναι να μη χάσουμε. Και ισοπαλίες να γίνουν και κάποια στραβά αποτελέσματα και κάρτες, όλα, αν δε χάσεις, δε θα πέσεις. Εγώ αυτό πιστεύω. Όσο πιο ψηλά γίνεται είναι ο στόχος μας”.



Για τον ίδιο, που έχει ενεργό ρόλο και βοηθά το Νέστο σε μια θέση-κλειδί: “Φαίνεται οτι δικαιώνομαι για την επιλογή μου. Προσωπικά, θέλω να μη χάσω ούτε ένα παιχνίδι. Σε κάθε ομάδα που πηγαίνω, αυτός είναι ο στόχος μου. Δεν πάω σε καμία ομάδα για άλλους λόγους. Πηγαίνω ξεκάθαρα γιατί θέλω να έχω ενεργό ρόλο. Να είμαι σημαντικό μέρος της ομάδας. Να με χρειάζονται και να τους χρειάζομαι και εγώ. Να προσφέρω, για να πω στον εαυτό μου οτι υπάρχει λόγος που πηγαίνω εκεί. Πέρα από αυτό, θέλω να βελτιώνομαι και εγώ, παίζοντας και τα υπόλοιπα έρχονται”.


Για το μήνυμα στον κόσμο της Χρυσούπολης: “Δεν θα το παρατήσουμε. Θα δώσουμε τη μάχη μας, μέχρι το τέλος, όπως και το δείξαμε οτι κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε οτι θα μας πάνε όλα καλά. Οτι δε θα παρατήσουμε τίποτα, θα το κυνηγήσουμε μέχρι τελευταία πιθανότητα. Θα εξαντλήσουμε κάθε ευκαιρία, δε θα αφήσουμε τίποτα”.


Για το ματς του Σαββάτου με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου εκτός έδρας, την πρώην ομάδα του, αν είναι ιδιαίτερο για εκείνον: “Πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί όλα τα παιδιά είναι φίλοι μου σε αυτή την ομάδα. Τα πηγαίναμε καλά, τα πηγαίνουμε ακόμα, έχουμε επαφές, μιλάμε. Τώρα αυτά είναι στην άκρη και ο καθένας κοιτά την ομάδα του. Όταν θα παίξουμε, θα είμαστε για 90 λεπτά αντίπαλοι”.


Για τη μάχη ανόδου και σωτηρίας: “Πραγματικά φέτος το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον. Είναι στο παιχνίδι ο Καμπανιακός, η Καβάλα, το Παραλίμνιο. Πιστεύω οτι ο πρωταθλητής θα κριθεί σε πολύ μικρές λεπτομέρειες. Όποιος το θέλει περισσότερο και όποιος μπορεί, ας βγει. Για μένα και η Καβάλα και το Παραλίμνιο είναι ομάδες που έπαιξα και έχω φίλους. Το εύχομαι και στους δυο, έχω καλές αναμνήσεις, δεν έχω προτίμηση, ο καλύτερος ας βγει. Η δική μας ομάδα δυστυχώς δε προλαβαίνει. Οπότε, μένουμε στο στόχο μας, με το κεφάλι χαμηλά και έχουμε και εμείς τις δικές μας προτεραιότητες”.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική