Εδεσσαϊκός| Οι πέντε “τελικοί” στο δρόμο για τη σωτηρία

 



Σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο γύρο εμφανίζεται ο Εδεσσαϊκός, που πατά... γκάζι για να συνεχίσει την αντεπίθεσή του στους πέντε εναπομείναντες “τελικούς” και να μείνει στην κατηγορία. 

Οι “πράσινοι” συνέλεξαν 16 πόντους στα τελευταία 8 ματς, του β΄ γύρου, φόρμα που επιβεβαιώνει τις ανοδικές τάσεις, με 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. 

Άλλωστε, σε όλο τον πρώτο γύρο, σε 13 ματς, η ομάδα της Πέλλας είχε στη συγκομιδή της μόνο 10 βαθμούς.

Τη δεδομένη στιγμή, ο Εδεσσαϊκός είναι ισόβαθμος στην 8η θέση με Ελασσόνα και ΠΑΟΚ Κρηστώνης, στους 26 πόντους. 

Λίγο πριν από μια αγωνιστική που θα κρίνει πολλά, αφού οι Εδεσσαίοι φιλοξενούν την Κρηστώνη την Κυριακή και η Ελασσόνα αντιμετωπίζει την ΑΕΠ Κοζάνης, η οποία βρίσκεται ένα πόντο πίσω (25 β.). 



Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και όλες οι ομάδες είναι κοντά για τη σωτηρία, που όπως φαίνεται θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Στα ατού του Εδεσσαϊκού είναι η επάνοδος του Μεληκιώτη, στην προσπάθεια για επιστροφή στα τρίποντα και θετική αντίδραση, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου. 

Στον κόσμο των “τριαινοφόρων” σήμανε ξεσηκωμός για τη μάχη διπλής αξίας στο Ριζάρι. 

Η ομάδα του Αλέκου Κούρτογλου, που έχει τρία ματς εντός και δυο εκτός (αμφότερα στην Κοζάνη) φιλοδοξεί να τερματίσει στην πρώτη 8άδα μίνιμουμ, για να μη μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τους άλλους τρεις 9ους, από τα γκρουπ 3, 4, 5 (ο χειρότερος σε συγκομιδή από τους τέσσερις 9ους υποβιβάζεται). 



Βεβαίως, οι “πράσινοι” βλέπουν όσο πιο ψηλά μπορούν, με στόχο πέντε νίκες για ένα καλό πλασάρισμα, απέχοντας μόνο 4 βαθμούς από την πρώτη εξάδα και με ανάλογη συνέχεια και “φόρμα” έχουν τα φόντα να το πετύχουν (θεωρούν οτι με 11 πόντους ακόμα πιθανότατα θα είναι “μέσα” στο στόχο). 



Άλλωστε, ο Εδεσσαϊκός συστηματικά από το 2017 που βρίσκεται στην κατηγορία, έχει επιβεβαιώσει οτι διαθέτει το “μέταλλο”, τη φανέλα και τη δυναμική για να... επιβιώνει, κόντρα στις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και τον ανταγωνισμό.

Αναλυτικά τα 5 τελευταία ματς:

22η αγ. Εδεσσαϊκός-ΠΑΟΚ Κρηστώνης

23η αγ. ΑΕΠ Κοζάνης-Εδεσσαϊκός

24η αγ. Εδεσσαϊκός-Σβορώνος

25η αγ. Εδεσσαϊκός-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου

26η αγ. Κοζάνη-Εδεσσαϊκός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική

Κεραυνός Αγγελοχωρίου| Δεν “κατεβαίνει” στο Κύπελλο με Κρύα Βρύση σήμερα, οιωνός οριστικού φινάλε