Αϊβάζης: “Δύναμη εκ των έσω στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης – Ανάλογη πορεία και το 2024”




Στον soccerpractor μίλησε ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ Κρηστώνης, ο στόπερ Θανάσης Αϊβάζης, που μπορεί να δώσει λύσεις και ως αμυντικός χαφ, ενώ στην καριέρα του έχει παίξει και δεξιός μπακ. 

Ο 30χρονος αμυντικός έχει πολλές παραστάσεις στην κατηγορία, παίζοντας νωρίτερα σε Καβάλα, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, Ορφέα Ελευθερούπολης, Τύρναβο, ΠΑΟ Κουφαλίων (2 πρωταθλήματα, ένα κύπελλο ΕΠΣΜ και ένας χαμένος τελικός), Πανδραμαϊκό (τέσσερα χρόνια ως αρχηγός, με ένα τρεμπλ και μέσα στην τριάδα και τις 4 χρονιές του στη Γ Εθνική-δεν έκρυψε ποτέ τη μεγάλη του αγάπη για τον “Πανδράμ”, εισπράττοντας επίσης αγάπη από τους φιλάθλους των Δραμινών, που τον τίμησαν για την προσφορά του), Απόλλωνα Ευρωπού (πέρυσι με ντάμπλ στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του), πριν ενταχθεί την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο στην ομάδα του Βασίλη Παμπορίδη, στα τέλη Ιουνίου.




 Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Αϊβάζη:


Για το πρόσφατο διπλό στο Παραλίμνιο με 2-1 επί του Απόλλωνα, στο τελευταίο ματς του 2023: “Ήταν από τις καλύτερες ομάδες που έχω αντιμετωπίσει, τόσο φέτος όσο και γενικά στα 11 χρόνια που αγωνίζομαι στην κατηγορία. Μια ομάδα με αγωνιστικό πλάνο, έμπειρους παίκτες, που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα ανά πάσα στιγμή. Από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία τους , πιέσαμε ψηλά την άμυνα του Παραλιμνίου, που ξέραμε ότι είναι το αδύνατο σημείο τους και η τύχη ήταν μαζί μας”.




Για την εντυπωσιακή αντεπίθεση με πέντε σερί νίκες και αήττητο έξι αγώνων, που φέρνει τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης σε θέση σωτηρίας, στη 10η θέση, σε πολύ ανταγωνιστικό όμιλο, με ιστορικές ομάδες: “Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό ή κάποιο ατού. Υπάρχει ένα τρομερό κλίμα όπως προείπα , υπάρχει δουλειά προσωπική και ομαδική και κυρίως υπάρχει μια δυναμική που έχει η ομάδα εκ των έσω. Αυτό οφείλεται στον Λάζαρο και Κώστα Ιωαννίδη οι οποίοι, όταν όλοι μέσα στην πόλη μετά τα ατυχή αποτελέσματα χλεύαζαν, αυτοί με ηρεμία και με πίστη στο υλικό και τον προπονητή μόνο έδιναν θάρρος και συμπαράσταση”.



Για τις προσδοκίες ενόψει του 2024: “Η πορεία ελπίζουμε να είναι ανάλογη με τα τελευταία 6 αποτελέσματα. Ευχή όλων είναι να υπάρχει υγεία, καθώς ήδη η ομάδα έχει χάσει δυο βασικούς ποδοσφαιριστές για μεγάλο διάστημα τον τελευταίο μήνα, τους Σάββα Χατζηασλανίδη και Μπάμπη Μουρατίδη. Ευχόμαστε να επιστρέψουν γιατί είναι σημαντικοί, τόσο για τους αγώνες όσο και για τα αποδυτήρια, καθώς μιλάμε για πολύ καλά παιδιά. Συνολικά, θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, καλές γιορτές σε όλους και το 2024 να φέρει επιτυχίες και ευημερία, αλλά και ειρήνη στον κόσμο”.


Για το αν ξεχωρίζει κάποια νίκη, ως σταθμό και ορόσημο σε αυτή την “αλυσίδα” των επιτυχιών (εκτός από το διπλό στο Παραλίμνιο, διπλής αξίας θεωρείται και αυτό με τον Αετό Βαρβάρας στη Χαλκιδική και με τη Βέροια στην Ημαθία, όπως και αυτά εντός με Δόξα Δράμας και Αναγέννηση Επανομής): “Κάθε νίκη είναι σημαντική. Μετά τα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος, βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και δεν υπήρχαν περιθώρια για αλλά αρνητικά αποτελέσματα. Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο, είτε με τον πρώτο είτε με τον τελευταίο. Συνεπώς, όλα τα τρίποντα είναι πολύτιμα και από όσες νίκες κάναμε αυτή με το Παραλίμνιο ξεχωρίζει. Κακά τα ψέματα, ήταν ένας αγώνας ο οποίος ξέραμε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα απολύτως. Δεν νομίζω να κινδυνεύσει ο Απόλλων. Όλες όμως οι υπόλοιπες επιτυχίες μας ήταν το ίδιο σημαντικές, διότι παίζαμε με ομάδες στα μέτρα μας, οι οποίες θα παλέψουν για τον ίδιο στόχο με εμάς. Να σημειώσω εδώ ότι εμείς, ως ΠΑΟΚ Κρηστώνης, κερδίσαμε τον αξιόμαχο Κεραυνό Αγγελοχωρίου μέσα στο γήπεδο και δεν είχαμε την τύχη να πάρουμε 6 βαθμούς ξεκούραστα απέναντί του, όπως κάποιοι ανταγωνιστές μας”.


Για το αν έχει διαφοροποιηθεί κάτι στο Δικέφαλο το τελευταίο διάστημα, που παρουσιάζεται “μεταμορφωμένος”: “Η ψυχολογία προφανώς έχει αλλάξει. Δείχνουμε ότι ακόμα και αν χάσουμε θα πρέπει να παλέψουν μέχρι τελευταίο λεπτό για να μας κερδίσουν. Η διαφορά κατά την γνώμη μου με την αρχή της χρονιάς είναι ότι πλέον ο ένας παίζει για τον άλλον, τα αποδυτήρια δείχνουν υγεία. Βεβαίως, η ικανοποίηση θα έρθει όταν η ομάδα σωθεί και βαθμολογικά. Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα απολύτως. Έχουμε 4 βαθμούς πλεονέκτημα, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχει τελειώσει καν ο πρώτος γύρος, θα καταλάβει ότι αυτή η διαφορά είναι μηδαμινή”.

Για το ρεαλιστικό στόχο της σωτηρίας και το πού θα κριθεί για τους Κιλκισιώτες: “Ο στόχος είναι η γρήγορη σωτηρία. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έχει πάρα πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και θα ήταν χαρά όλων μας, εφόσον παιδιά από την ομάδα καταφέρουν να εδραιωθούν στην κατηγορία και γιατί όχι να ανέβουν και ψηλότερα. Σίγουρα πάντως η παραμονή εξαρτάται από εμάς και δεν περιμένουμε κανενός άλλου το αποτέλεσμα”.

Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του: “Οι προσωπικές φιλοδοξίες μου είναι να σωθεί η ομάδα, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Σίγουρα ένας τίτλος κυπέλλου είναι πολύ σημαντικός αλλά θεωρώ προσωπικά σημαντικότερο μια ομάδα του νόμου Κιλκίς να εκπροσωπήσει το νομό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Δεν θυμάμαι την τελευταία 7ετία άλλη ομάδα του νόμου Κιλκίς να έκανε κάτι ανάλογο, πάντα έπεφτε με την πρώτη χρονιά ή την επόμενη. Όσο για μένα, δόξα τω Θεώ έχω βρει προσωπικά μια ηρεμία, που είχα χάσει τον τελευταίο χρόνο, και θέλω να ευχαριστήσω τους Λάζαρο και Κώστα Ιωαννίδη για αυτό. Πιστεύουν σε εμένα, είναι κοντά μου και θέλω προσωπικά να τους ευχαριστήσω. Είναι πολυτέλεια και δεν υπερβάλλω. Βεβαίως, ευχαριστώ τον προπονητή μου Βασίλη Παμπορίδη, έναν εξαιρετικό άνθρωπο και επαγγελματία, όπως και τους συμπαίκτες μου, έναν προς έναν. Τα πράγματα πλέον είναι όπως τα είχα συνηθίσει, σε πιο επαγγελματικά πλαίσια, από τον ρουχισμό μέχρι τα αποδυτήρια”.

Για τη στήριξη του κόσμου των “ασπρόμαυρων” και το επίπεδο ανταγωνισμού στον 1ο όμιλο: “Για τον κόσμο ότι και να πω είναι λίγο. Είναι από την Ορεστιάδα μέχρι τη Χαλκιδική δίπλα μας. Νιώθουμε ότι πάντα παίζουμε στην Κρηστώνη. Ο όμιλος έχει ομάδες πολύ ποιοτικές, αλλά επίσης διαθέτει ομάδες που θυμίζουν παλιές ομάδες Γ΄ εθνικής, που τις χαρακτηρίζει δύναμη και πάθος”.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική