Στολτίδης: “Όλα τα ματς της Δόξας τα υπολογίζω για βαθμολογική συγκομιδή – Τελικός 6 πόντων με Άρη Αβάτου” (vid)

 


Για την ήττα από το Θερμαϊκό στη Θέρμη (2-1) και το επόμενο κρίσιμο ματς εντός έδρας, με τον Άρη Αβάτου, μίλησε μετά το παιχνίδι στην ανατολική Θεσσαλονίκη ο τεχνικός της Δόξας Δράμας, Ιεροκλής Στολτίδης, στα social media των “Μαυραετών”. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Δυστυχώς δε πήραμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, που θα μας βοηθούσε βαθμολογικά. Είχε δυο όψεις το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια συμπεριφορά περισσότερο να περιμένουμε τον αντίπαλο, δε θέλαμε να μπούμε στις μονομαχίες. Το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν αυτό, οτι δεν είχαμε τη δύναμη που χρειάζεται ειδικά αυτή τη κατηγορία, πηγαίναμε σε δεύτερο χρόνο. Φαινόταν ο αντίπαλος οτι ήταν πολύ καλύτερος, χωρίς να είναι πραγματικά τόσο καλός. 

Στο δεύτερο μέρος, ειδικά μετά το 60΄, βελτιώσαμε την εικόνα μας. Αρχίσαμε να κερδίζουμε μονομαχίες και χώρους στο γήπεδο. Στο τέλος είχαμε τις ευκαιρίες, είχαμε και δοκάρι, αν θυμάμαι καλά είναι το 6ο δοκάρι σε 5 ματς. Είχαμε και κλασικές ευκαιρίες, δε μπήκανε και καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ στο τέλος, που δεν είχαμε χρόνο για κάτι παραπάνω. 

Η τύχη μας στοιχίζει πόντους, αν είχαμε λίγο περισσότερη τύχη, θα είχαμε παραπάνω πόντους στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Πρέπει να το παλέψεις και αυτό, δεν έχεις επιλογές πολλές. Πρέπει να το παλεύεις, ακόμα και όταν οι συγκυρίες δε σε θέλουν, όσο μπορείς, να κερδίζεις ο,τι περισσότερο μπορείς. Αν είχαμε λίγο τύχη στις τελικές προσπάθειες θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω, αλλά εγώ δε μένω εκεί. 

Εντόπισα κάποια πράγματα στο παιχνίδι που δε μου άρεσαν καθόλου, όπως η μη μαχητικότητα στο βαθμό που απαιτεί αυτή η κατηγορία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. 

Στο δεύτερο βελτιώσαμε αυτό το κομμάτι, ξαφνικά φανήκαμε και καλύτερη ομάδα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουλέψουμε πολύ και έχει να κάνει περισσότερο με το μυαλό των παικτών και όχι με τη δουλειά στο γήπεδο. Είναι ο τρόπος που θα μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. 

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα προσπαθώ αυτό να το περάσω στα παιδιά, είχαμε μεγάλο πρόβλημα σε αυτό. Νομίζω βελτιώθηκε, αλλά αυτό το πράγμα πιστεύω μας στοίχισε. Αν είχαμε τη μαχητικότητα που χρειαζόταν θα ήταν λίγο πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς. Στο τελευταίο 20λεπτο αυξήσαμε πολύ τα τρεξίματά μας, βάλαμε περισσότερο πάθος στο παιχνίδι μας, μεγαλύτερη μαχητικότητα, ξαφνικά γίναμε καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, γιατί κερδίζαμε πολλές μπαλιές στο χώρο του κέντρου. Ο αντίπαλος είχε προς το τέλος το αριθμητικό μειονέκτημα, εμείς όμως είχαμε αρχίσει να κερδίζουμε μέτρα πριν την κόκκινη κάρτα, γιατί αλλάξαμε λίγο τη νοοτροπία του παιχνιδιού μας, έχουμε θέμα μεγάλο σε αυτό. Πρέπει τα παιδιά μόνα τους πλέον να το καταλάβουν, ποιος είναι ο τρόπος που πρέπει να αγωνιζόμαστε. Είναι ένα κομμάτι που δεν είναι της προπόνησης και της τακτικής. Είναι καθαρά θέμα μυαλού και ψυχολογίας”.

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1΄ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ”

Όσο για το οριακό παιχνίδι που έπεται, με τον Άρη Αβάτου στη Δράμα; “Όλα τα ματς εγώ τα υπολογίζω για βαθμολογική συγκομιδή. Πίστευα οτι και εδώ θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι θετικό, άσχετα που ήρθε έτσι το ματς και δε το πήραμε. Το επόμενο είναι ένα ματς τελικός πραγματικά, είναι έξι πόντους θα έλεγα. Πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό στο γήπεδο και πρέπει να δείξουμε στον αντίπαλο οτι είναι ένα ματς που θα το χάσει σίγουρα και θεωρώ οτι θα το κάνουμε αυτό το πράγμα”.

*Η Δόξα απέχει πλέον 7 πόντους από τη 10άδα σωτηρίας και 5 βαθμούς από την 11η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον 11ο στον 2ο όμιλο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική

Κεραυνός Αγγελοχωρίου| Δεν “κατεβαίνει” στο Κύπελλο με Κρύα Βρύση σήμερα, οιωνός οριστικού φινάλε