Γ΄ Εθνική| Σωτηρία… εκτάκτως για Καλλικράτεια, Αγκαθιά και Δία, οι 7 «Μακεδόνες» που υποβιβάζονται




Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το κριτήριο παραμονής και υποβιβασμού (πέφτουν μόνο όσοι είχαν ήδη υποβιβαστεί μαθηματικά πριν το lockdown) τερματίζει την αγωνία για αρκετές ομάδες, που κινούνταν… μεταξύ «δυο κόσμων».

Δηλαδή αφενός ήταν σε τροχιά υποβιβασμού βαθμολογικά τη μέρα της διακοπής, αλλά μαθηματικά είχαν ελπίδες αποφυγής του «μοιραίου», αφού υπήρχε εκκρεμότητα τριών αγωνιστικών. 

Και ουδείς μπορούσε να τις αδικήσει, να τις «καταδικάσει» και να τις… πάρει στο «λαιμό» του, ενώ είχαν πιθανότητες να μείνουν στο κλαμπ των εθνικών κατηγοριών.

Σε αυτή την κατηγορία ομάδων, που επωφελήθηκαν κατ’ εξαίρεση και ανακουφίζονται με τη σωτηρία (άσχετα με την αρχική προκήρυξη, αφού προέκυψαν έκτακτες συνθήκες) είναι τρεις ομάδες από τη Μακεδονία και συγκεκριμένα η Καλλικράτεια και η Νίκη Αγκαθιάς στον 2ο όμιλο, αλλά και ο Δίας Δίου στον 3ο

Εκτός από τις ομάδες αυτές εννοείται οτι παραμένουν στη Γ΄ Εθνική και άλλες που ούτως ή άλλως ήταν ήδη στη «ζώνη» σωτηρίας, άσχετα αν δεν είχαν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή.

Αντίθετα, οι 7 που παίρνουν την «άγουσα» για τις τοπικές κατηγορίες των Ενώσεων που υπάγονται από τη «δεξαμενή» της Μακεδονίας είναι οι: 

1ος όμιλος: Κιλκισιακός (ΕΠΣ Κιλκίς), Δόξα Θεολόγου/Ποτού, Κεραυνός Πέρνης (ΕΠΣ Καβάλας). 

2ος όμιλος: ΠΑΣ Φλώρινα (ΕΠΣ Φλώρινας), Αστραπή Μεσοποταμίας (ΕΠΣ Καστοριάς), Άρης Παλαιοχωρίου (ΕΠΣ Χαλκιδικής), ΑΟ Σειρήνα (ΕΠΣ Γρεβενών). Βεβαίως, οι δυο τελευταίες ομάδες ούτως ή άλλως δεν μετείχαν στη διοργάνωση (έχαναν τα ματς άνευ αγώνων).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική