Χατζηνικολάου: «Στατιστικά που πλήττουν όλη την Ευρώπη μετά τον covid19-Αντίκτυπος και στην Ελλάδα»



Για τη συμμετοχή του σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα, από τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τις επιπτώσεις του covid-19 στο ποδόσφαιρο και το «μεταγραφικό παζάρι», μίλησε στον soccerpractor ο «FIFA PLAYERS AGENT», Αχιλλέας Χατζηνικολάου, που ασχολείται με εκπροσώπηση παικτών στην Ελλάδα και εδρεύει στο Μόναχο, έχοντας μεγάλο κύκλο συνεργατών και διασυνδέσεων.

Ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου εξηγεί αρχικά:

«Έγινε πρόσφατα ένα γκάλοπ από τη γερμανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με ερωτήσεις προς τους διαπιστευμένους ατζέντηδες, το συνδικάτο μας, που έχει συνεργασία μαζί τους και την αντίστοιχη γερμανική Λίγκα. Ερωτήσεις που αφορούσαν το πόσο θα «αγγίξει» ο κορωνοϊός τα νέα ποδοσφαιρικά δεδομένα που διαμορφώνονται. Τον αντίκτυπο στη Γερμανία και γενικά στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πάνω στη δουλειά μας, για το ποδόσφαιρο και τις μεταγραφές. Το δείγμα ήταν 400 ατζέντηδες και το 82% των μάνατζερ, μεταξύ των οποίων και εγώ, είπαμε ότι φοβόμαστε πως η δουλειά μας θα πάει πολύ πίσω. Έστειλα τα στοιχεία αυτά στους παίκτες μου και στους γονείς τους, για να έχουν εικόνα για το τι συμβαίνει. Ας το έχουν υπόψη και ομάδες, φίλαθλοι και ΜΜΕ».

Για να γίνει πιο αναλυτικός, για τη «σφυγμομέτρηση» του γκάλοπ και τις απαντήσεις:

«Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Έγιναν οι παρακάτω ερωτήσεις και δόθηκαν οι εξής απαντήσεις με ποσοστό επί τοις εκατό. Στατιστικά που πρέπει να λάβουμε υπόψη.
1.     Αρνητικές επιπτώσεις στις φετινές μεταγραφές
Απαντήσεις: 74.2% πάρα πολλές. 22.9% αρκετές. 2.9% καθόλου.
2.     Σε ποιους τομείς θα είναι οι επιπτώσεις.
Απαντήσεις: 27.7% θα πέσουν τα κασέ μεταγραφής, 25.3% θα μειωθούν οι αποδοχές των παικτών, 22.6% παράταση στη μεταγραφική περίοδο, 2.8% θα γίνουν περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις.
3.     Κατηγορίες παικτών που ΔΕΝ θα πέσει η ποδοσφαιρική αξία τους
Απαντήσεις: 24.2% μέχρι 20 ετών, 15.9% μέχρι 23 ετών, 29.6% τοπ παικτών, 10.8% σε κανέναν.
4.     Πόσο θα πέσει η ποδοσφαιρική αξία
Απαντήσεις: 34.5% πάνω από 20%, 32.6% στα επίπεδα 15-20%, 10.8% ανάμεσα σε 10-15%.
5.     Ποια σωματεία θα επηρεάσει η κρίση
Απαντήσεις: 54.9% όλα τα σωματεία, 36.5% κυρίως τα μικρά ερασιτεχνικά σωματεία. Οι υπόλοιποι δεν απάντησαν».

«ΗΔΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ»

Όσο για την κατάσταση στην Ελλάδα; «Φυσικά και υπάρχει αντίκτυπος, αλλά όχι τόσο μεγάλος όσο στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εκεί η ζημιά είναι μεγαλύτερη, είναι άλλα τα οικονομικά δεδομένα και είναι λογικό. Στην Ελλάδα ήταν ήδη χειρότερα συγκριτικά, για ένα απαξιωμένο προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο, χωρίς να θέλουμε να γινόμαστε μίζεροι αλλά να διατηρούμε ένα «ίματζ». Η Ελλάδα παγκοσμίως είναι χαμηλά στην κατάταξη, στις «ποδοσφαιρικές κοινωνίες». Η έδρα μου είναι το Μόναχο, αλλά εννοείται ότι ασχολούμαι πολύ με την Ελλάδα. Εύχομαι προσωπικά οι ομάδες μικρότερου βεληνεκούς τουλάχιστον να αρχίσουν από το μηδέν και να δοθεί η ευκαιρία στα «Ελληνάκια». Να εμπιστευτούν έμπρακτα και λόγω συνθηκών τους νεαρούς Έλληνες, άσχετα με αμοιβές. Χωρίς υπέρογκα ποσά ούτως ή άλλως. Να παίξουν, να αναδειχτούν και να καθιερωθούν. Να φανεί το ταλέντο τους».

«9 ΔΙΣ. Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ 5 ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, 30% Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ TRANSFERMARKT»

Για να καταλήξει ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου: «Στο έγκυρο σάιτ transfermarkt έχει πέσει συνολικά η ποδοσφαιρική χρηματιστηριακή αξία παικτών κοντά στο 30% κατά μέσο όρο. Αυτό συνεπάγεται αυτόματα πτώση και της αξίας των ομάδων σε ίδιο ποσοστό, αφού οι μονάδες διαμορφώνουν το σύνολο του ρόστερ. Συνολικά, στα πέντε προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και Γαλλία, η «ζημιά» είναι περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ, με κατακόρυφη πτώση των αμοιβών στην Α΄ Εθνική αυτών των χωρών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική