Αγγελίδης: «Ποντάρει σε ρόστερ και ενότητα η Καβάλα-έρχεται η σειρά της FL αλλά με πειθαρχία»

 


Ο στενός συνεργάτης του Κώστα Ανυφαντάκη στο τεχνικό τιμ της Καβάλας είναι ο Γιώργος Αγγελίδης. 

Ο νεαρός Καβαλιώτης τεχνικός, που είναι παλαίμαχος του ΑΟΚ (2001-2005, μια τετραετία σε Β΄ και Γ΄ Εθνική ως αριστερός εξτρέμ), δούλεψε τα τελευταία χρόνια στον Βύρωνα Καβάλας και σε ακαδημίες, ενώ επιστρατεύτηκε αρχικά στο πλευρό του Παύλου Δερμιτζάκη και ακολούθως είναι δίπλα στον Κρητικό τεχνικό (μαζί τους ο γυμναστής Νίκος Μαντζουράνης και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Νίκος Σουμουλίδης).

«Παίρνει σειρά η Football League για να ξεκινήσει, αλλά πρέπει να πειθαρχήσουμε στα μέτρα. Η Καβάλα θέλει να πρωταγωνιστήσει και να τερματίσει στην πρώτη δυάδα, ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος» είναι το συνοπτικό στίγμα του Αγγελίδη, που μιλά στον soccerpractor για όλα. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:


Για τη «λαίλαπα» του κορωνοϊού και τις συνθήκες περιορισμού: «Τηρούμε τα μέτρα που μας επέβαλαν οι αρμόδιοι. Πειθαρχούμε με προσοχή στις ιδιαίτερες καταστάσεις για όλους και στις οδηγίες των ειδικών και μένουμε όσο μπορούμε στα σπίτια μας, για να το ξεπεράσουμε χωρίς κίνδυνο. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με την υγεία μας, μόνο παράλογο δεν είναι να κάνουμε λίγο πίσω για άλλα ζητήματα, όπως ο αθλητισμός και τα επαγγελματικά. Προέχει η υγεία και η ασφάλεια, η δική μας και των συνανθρώπων μας».


Για τις συνθήκες επανόδου σε ομαδικές προπονήσεις και αγώνες: «Στις προπονήσεις τηρούσαμε το πρωτόκολλο της διοργανώτριας, μέχρι να έρθει το λουκέτο και το lockdown. Είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε ξανά, μόλις αρχίσουν οι προπονήσεις. Όλες οι ομάδες είναι διατεθειμένες για αυτό, για να μπορέσουμε να αρχίσουμε ξανά».



Για το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ότι θα ακολουθηθεί: «Αφού ξεκίνησαν προπονήσεις στη Σούπερ Λιγκ 2, θεωρώ βάσει λογικής ότι άμεσα έρχεται η σειρά μας. Λογικά δε θα αργήσουμε, θα έρθει η σειρά μας να πάρουμε το πράσινο φως των Λοιμωξιολόγων και της ΓΓΑ. Γύρω στα Χριστούγεννα λογικά θα μας αφήσουν και εμάς να αρχίσουμε ομαδικές προπονήσεις. Μετά θα χρειαστεί σχεδόν ένας μήνας, για να έρθουν οι παίκτες στην κατάσταση που θέλουμε, ώστε να ξεκινήσουμε τους αγώνες. Περί τα τέλη Γενάρη θεωρώ ότι θα έχουμε αρχίσει».



Για τη «χείρα βοηθείας» που πρέπει να πάρουν οι παράγοντες και οι διοικήσεις των ομάδων: «Πρέπει να βρεθεί φόρμουλα και τρόπος για να βοηθηθούν οι επενδυτές και οι παράγοντες των ομάδων. Είναι ήρωες. Κρατούν ζωντανές ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα, σε όλες τις κατηγορίες, κόντρα σε τεράστια προβλήματα και δυσκολίες. Είτε με επιχορήγηση, είτε με δωρεά των τεστ, πρέπει να έχουν βοήθειες, για να συνεχίσει να υπάρχει ο επαγγελματικός αθλητισμός και φυσικά δευτερευόντως και ο ερασιτεχνικός».


Για το αν προλαβαίνει να «βγει» το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, με τις 18 αγωνιστικές: «Αν δεν έχει μπαράζ, όπως ακούγεται έντονα και βάλουμε κάτω τους μήνες, νομίζω ότι είναι απόλυτα εφικτό να βγουν οι ημερομηνίες. Αν αρχίσουμε τέλη Γενάρη και μέχρι το τέλος Μαϊου, δεν θα χρειαστούν πολλές εμβόλιμες. Ίσως 3-4 Τετάρτες. Θα είναι ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα, ίσως και πιεστικό. Αν γίνουν και μπαράζ ίσως πιάσουμε Ιούλιο, δε ξέρω πως το προγραμματίζουν οι αρμόδιοι».

Για τις στοχεύσεις της Καβάλας και το επίπεδο ανταγωνισμού στη 10άδα του Βορρά στη Φούτμπολ Λιγκ: «Ήμασταν σε καλό σημείο ως ομάδα στην προετοιμασία, η οποία πάγωσε απότομα όμως, 1-2 εβδομάδες πριν αρχίσει στο πρωτάθλημα. Ίσως πήγε στράφι εκείνος ο σχεδιασμός τότε. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες, ότι θα επανέλθουμε γρήγορα στο ίδιο σημείο. Όταν φτάνεις εκεί που θες λίγο πριν τη σέντρα, έχεις ένα άγχος αν φτάσεις ξανά στο ίδιο σημείο μετά από μήνες και πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να είσαι κοντά στο 100% και τα επιθυμητά στάνταρ της εποχής. Στόχος μας είναι να γίνει μεγάλη προσπάθεια τερματισμού στην πρώτη δυάδα, για να ανέβουμε κατηγορία. Οι βλέψεις είναι πρωταγωνιστικές και οφείλουμε να έχουμε υψηλούς στόχους ως Καβάλα, είναι καθήκον και χρέος μας. Ο όμιλος έχει ιστορικές και φιλόδοξες ομάδες, 5-6 θα παλέψουν για δυο πρώτες θέσεις από τις συνολικά 10. Εκτιμώ ότι θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, θα είναι και λίγες οι αγωνιστικές, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Κάθε απώλεια κοστίζει διπλά, κάθε ματς που φεύγει δε γυρνά και δεν υπάρχουν πολλά χρονικά περιθώρια να επανορθώσεις και να καλύψεις αλλού τις εκάστοτε απώλειες. Κάτι που ισχύει για όλους».

Για το μυστικό των «Αργοναυτών» για να έρθει μια καλή πορεία φέτος: «Το όπλο είναι ότι διαθέτουμε ταλέντο και νεανικό ρόστερ, με φιλοδοξία, δίψα για διακρίσεις και ενθουσιασμό. Δεν υπάρχει κορεσμός, ενώ στα «συν» είναι ότι διαθέτουμε και πολλούς γηγενείς παίκτες. Πιστεύουμε στο υλικό και ποντάρουμε σε αυτό, από το οποίο βεβαίως δεν απουσιάζουν και έμπειρες μονάδες. Δεν είναι μεγάλο αριθμητικά το δυναμικό, αλλά είναι ικανό, «χτίζουμε» εκεί για να πετύχουμε το στόχο. Είμαστε μια δεμένη οικογένεια, με ενότητα, θετική ενέργεια και διάθεση σε προπονήσεις και αγώνες. Μια καλή παρέα με όρεξη για να πετύχει και πρωταρχικά για δουλειά».


Για το αν διαφωνεί με το διαχωρισμό των επαγγελματικών κατηγοριών, από τη στιγμή που παίζει η Α΄ Εθνική και όχι οι άλλες δυο: «Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης στην οποία δεν διεξάγονται δυο επαγγελματικές κατηγορίες. Δε θα κρίνω εγώ αν είναι υπερβολικό ή όχι. Πάντως, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και πρέπει να είναι ενιαίο, με ολόιδιο τρόπο λειτουργίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων, αλλά και από τους φορείς».


Για το μήνυμα στον κόσμο και τις ευχές του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους και υγεία, που φέτος δεν είναι τόσο δεδομένη και δείχνει να έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία ως αγαθό. Μακάρι να μην αργήσει η στιγμή της επανόδου, γιατί το κενό από το Μάρτιο είναι πολύ μεγάλο για επαγγελματίες παίκτες και ομάδες. Μας λείπουν οι προπονήσεις και η ένταση των αγώνων, είναι πολλοί οι μήνες».

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική