Μακεδονικός| Η δήλωση Παντζιαρά για την επάνοδο στα τρίποντα & οι αμυντικές επιδόσεις




Εκτενή αναφορά στις αμυντικές επιδόσεις του Μακεδονικού κάνει η επίσημη ιστοσελίδα των “πράσινων”, που φιλοξενεί και δηλώσεις του προπονητή, Ανδρέα Παντζιαρά.

Αναλυτικά η δημοσίευση της ομάδας των δυτικών συνοικιών με τις δηλώσεις Παντζιαρά:

Ο Μακεδονικός επικράτησε με 2-0 επί του Εθνικού Γιαννιτσών, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, όμως για τον Ανδρέα Παντζιαρά τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε στο makedonikos.gr ο προπονητής του Μακεδονικού:

Πώς αισθάνεσαι που η ομάδα επέστρεψε στις νίκες;

«Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία δηλαδή χαιρόμαστε που επιστρέψαμε στις νίκες, αλλά από την άλλη είμαστε στεναχωρημένοι γιατί αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί τις προηγούμενες αγωνιστικές, που χάσαμε βαθμούς»

Η ομάδα δικαιούταν το γκολ εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Το δικαιούταν πιστεύεις και ο Μιχάλης Ζαννάκης;

«Νομίζω ότι όλοι όσοι αγωνίζονται στην μεσοεπιθετική μας γραμμή δικαιούνται γκολ, έχουν δείξει τις ικανότητες τους σε όλα αυτά τα παιχνίδια, αλλά νομίζω πως η ατυχία και η κακή μέρα στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή μας στοίχισαν».

Ήταν μια από τις καλύτερες και πιο ώριμες εμφανίσεις του Δοϊρανλή;

«Ο Γιάννης έκανε όντως μια καλή εμφάνιση. Έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης, δουλεύει πάρα πολύ και αυτός, όπως όλοι οι νεαροί – και μη – που βρίσκονται στο αγωνιστικό τμήμα. Νομίζω πως αν δεν υπήρχε αυτή η πεντάμηνη αποχή, όλοι οι ποδοσφαιριστές μας θα ήταν τουλάχιστον 30-40% πάνω σε απόδοση».

Τρίτο διαδοχικό παιχνίδι που ο Μακεδονικός διατηρεί ανέπαφη την εστία του και τέταρτο, μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, που δεν δέχεται σχεδόν καμία φάση. Σκοπεύει να αφήσει το πόδι από το γκάζι;

«Όλα ξεκινούν από το αμυντικό κομμάτι, έτσι χτίζεις μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει, από το μηδέν παθητικό. Νομίζω, όμως, πως όλη η λειτουργία της ομάδος στα τελευταία παιχνίδια – αν εξαιρέσεις την επιθετική δυστοκία – είναι πάρα πολύ καλά. Δεν πρέπει, βέβαια, να χαιρόμαστε που κερδίσαμε μια ομάδα που βρίσκεται στα κατώτερα στρώματα της βαθμολογίας, γιατί αυτό είναι αυτονόητο για τον Μακεδονικό. Μας έφυγε, ωστόσο, ένα άγχος και συνεχίζουμε».


Ακολουθεί το θέμα της ιστοσελίδας του Μακεδονικού για τα επιτεύγματα της ανασταλτικής λειτουργίας:

Ο προπονητής που έθεσε πέρυσι νέο αμυντικό ρεκόρ για τον Μακεδονικό από το 2016 και έπειτα, ο Ανδρέας Παντζιαράς, συνεχίζει να παρουσιάζει ένα σύνολο που, όχι μόνο ξέρει να παίρνει βαθμούς, αλλά έχει μάθει να μην δέχεται γκολ.

Πιο συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» διατηρούν ανέπαφη την εστία τους εδώ και 343 λεπτά! Τελευταία φορά που κάποιος αντίπαλος έστειλε τη μπάλα πίσω από τον τερματοφύλακα Γρηγοριάδη ήταν ο Πούπης του Εδεσσαϊκού, στο 17ο λεπτό του πρώτου αγώνα μετά από πεντάμηνη αποχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έκτοτε, ο Μακεδονικός ισοφάρισε (1-1) την ομάδα της Πέλλας, πήρε δύο «λευκές» ισοπαλίες (0-0) κόντρα σε Αναγέννηση Πλαγιάς και ΠΑΟ Κουφαλίων και επικράτησε με 2-0 κόντρα στον Εθνικό Γιαννιτσών, προσθέτοντας τρία ακόμα παιχνίδια στα συνολικά πέντε που κράτησε φέτος ανέπαφη την εστία του (και κόντρα σε Θύελλα Σαρακηνών στην πρεμιέρα, 0-0, και κόντρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, 0-3).

Μάλιστα, το γκολ του Πούπη προέκυψε από στατική φάση (σέντρα σε φάουλ από πλάγια θέση). Αυτό σημαίνει ότι ο Μακεδονικός μετρά… 5 διαδοχικά παιχνίδια και συνολικά 450 λεπτά (!) δίχως να δεχτεί γκολ από set play, μετά δηλαδή από το τέρμα που πέτυχε με τον Τρόκα ο Θερμαϊκός στο 90′ της ισοπαλίας (2-2) στην Ευκαρπία, για την 3η αγωνιστική του πρωτθαλήματος.

Βέβαια, το αμυντικό ρεκόρ του Μακεδονικού, ρεκόρ που τέθηκε πάλι υπό τις οδηγίες του Ανδρέα Παντζιαρά, απέχει αρκετά ακόμα. Κατά το ξεκίνημα της περυσινής σεζόν, μετά το γκολ που δέχτηκε στα Γιαννιτσά στο 2ο λεπτό της πρεμιέρας, ο Μακεδονικός είχε κρατήσει επί… 668 λεπτά (!) ανέπαφη την εστία του! Οι «πράσινοι» ξαναδέχτηκαν γκολ στις 3 Νοεμβρίου, από τον Μητρεβόλη, στη νίκη (2-1) κόντρα στον ΠΑΣ Φλώρινα.

Άραγε, μέχρι που μπορούν να φτάσουν φέτος;”.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική