Παπαζαχαρίας: “Βαριά φανέλα η Επανομή, οφείλει να διεκδικήσει ένα από τα τρία εισιτήρια για Γ΄ Εθνική”

 



Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο έμπειρος Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, αρχηγός της Αναγέννησης Επανομής, που χθες κατέκτησε τον τίτλο (με το 2-1 επί του Αχιλλέα Τριανδρίας εντός, παίζοντας με 10 παίκτες από το... 10΄, λόγω αποβολής του γκολκίπερ Κουρουτσαλάκη και με “υπηρεσιακό” τερματοφύλακα τον Κώστα Μπαλασά, έναν παίκτη γηπέδου) στον 2ο όμιλο της ΕΠΣΜ και βάζει πλώρη για τα μπαράζ ανόδου. 

Με στόχο ένα από τα τρία προνομιούχα εισιτήρια της 7άδας πρωταθλητών (σίγουρος αντίπαλος ο Σβορώνος από την Πιερία, ακόμα στο δρόμο της Αναγέννησης οι πρωταθλητές από Ημαθία, Κιλκίς, Χαλκιδική, Πέλλα, Φλώρινα).

 Ο 36χρονος στόπερ, που για μια δεκαετία έπαιξε στον Ηρακλή, για τρία χρόνια στον Άρη και ακόμα θήτευσε σε Δόξα Δράμας, Αιγάλεω, Απόλλωνα Σμύρνης, Κύπρο, Απόλλωνα Λάρισας και Σαντορίνη, γύρισε το καλοκαίρι στα πάτρια εδάφη, ακριβώς μια 20ετία μετά το άλμα στην καριέρα του για τον Ηρακλή (το 2002, από το τοπικό στην Α΄ Εθνική στα 16 του χρόνια). Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Παπαζαχαρία:



Για τον τίτλο που ήρθε στον τελικό με τον Αχιλλέα Τριανδρίας: “Είναι η πρώτη επιτυχία, ο κόπος μιας ολόκληρης χρονιάς, στο τέλος μας βρήκε να δικαιωνόμαστε. Υπάρχει ακόμα ένα μίνι πρωτάθλημα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία. Πιστεύω οτι έχουμε το χρόνο για να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα και κάποιοι παίκτες να επανέλθουν πλήρως από τραυματισμούς και προβλήματα. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και αν είμαστε αυτοί που πρέπει ίσως πάρουμε το ένα από τα τρία εισιτήρια για την πιο πάνω κατηγορία”.



Για το αν φοβήθηκαν με την αποβολή του τερματοφύλακα Κουρουτσαλάκη από νωρίς και την έλλειψη άλλου γκολκίπερ στον πάγκο, που έδωσε εκτάκτως γάντια στον παίκτη γηπέδου, Κώστα Μπαλασά: ”Η αλήθεια είναι οτι δικαίως δέχτηκε κόκκινη ο παίκτης μας, για να γνωρίζει ο κόσμος. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο για 80 λεπτά με έναν τερματοφύλακα που δεν είναι η φυσική του θέση, αλλά είναι ποδοσφαιριστής μέσα, είναι δύσκολο να κρατήσεις έτσι ένα αποτέλεσμα για 80 λεπτά. Μπορούσε να περάσει από το μυαλό όλων μας οτι σε μια κακή στιγμή μπορούσαμε να δεχτούμε ένα τέρμα, να χάσουμε και να μη πάρουμε αυτό που μας άξιζε. Η Επανομή κατάφερε να είναι 12 βαθμούς μπροστά σε όλο το πρωτάθλημα. Αλλά με το καινούριο σύστημα των πλέι οφ της ΕΠΣΜ πιστεύω δεν είναι δίκαιο, ξεκινήσαμε με 3 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο. Μετά μια ομάδα μπορεί να μην παρουσιαστεί όπως πρέπει, να κάνει δυο ήττες και να χάσει το πρωτάθλημα. Είναι πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη μας και κατ' επέκταση φυσικά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος”.



Για το αν θεωρεί την Αναγέννηση μεταξύ των φαβορί για άνοδο στη Γ΄ Εθνική, ή πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής, δεδομένου οτι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι 5 από τους 6 αντιπάλους της (μόνος σίγουρος ο Σβορώνος Πιερίας): “Η Αναγέννηση έχει βαριά φανέλα, μεγάλη ιστορία στη Β΄ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Είναι από μόνη της από τα φαβορί, που μπορεί να πάρει ένα από τα τρία εισιτήρια. Οφείλει να διεκδικήσει την άνοδο. Μπορούμε να το αποδείξουμε και να τα καταφέρουμε μετά το Πάσχα, που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή της χρονιάς είχαμε πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και γεμάτο ρόστερ. Από τα Χριστούγεννα και μετά έγιναν προσθαφαιρέσεις, για λόγους προσωπικούς και οτιδήποτε μπορούμε να σκεφτούμε, υπήρχαν αποχωρήσεις. Ήρθαν καινούρια παιδιά, έφυγαν κάποια άλλα έμπειρα. Πιστεύω οτι το ρόστερ που έχουμε είναι καλό, απλά το μελανό σημείο στο τέλος είναι οτι για ένα ατυχές συμβάν μείναμε με ένα τερματοφύλακα, δε μπορέσαμε να καλύψουμε το κενό, αλλά έχω ενημερωθεί οτι θα καλυφθεί στο άμεσο μέλλον. Έχουμε εμπειρία και το βάθος για αυτά τα 6 παιχνίδια. Το κυριότερο είναι να κερδίσουμε τα τρία παιχνίδια εντός, είναι το κλειδί για να ανέβουμε. Να κυνηγήσουμε τα εντός και ό,τι μαζέψουμε από τα εκτός θα είναι κέρδος”.



Για το αν είναι ευχαριστημένος από τη συμπαράσταση του κόσμου της Επανομής: “Ο κόσμος έχει δείξει και στο παρελθόν οτι ήταν και είναι κοντά στην ομάδα. Όπως όλοι μας, έχουμε περάσει δύσκολα τα τελευταία χρόνια και με covid και οικονομικά, καθένας για διάφορους λόγους. Η παρουσία είναι ικανοποιητική και όσο πηγαίνει καλά η ομάδα, θα έρχεται περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε στα επόμενα παιχνίδια εντός. Και χθες ο καιρός δε μας έκανε το χατίρι, θέλαμε να έχουμε περισσότερο κόσμο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος”.



Για το αν υπάρχει σύνδεση τρόπον τινά με το ένδοξο παρελθόν της Αναγέννησης στη Β΄ Εθνική (2012-2014), όπως η παρουσία της οικογένειας Μπαλασά (ο Μιχάλης ήταν και τότε πρόεδρος, όπως τώρα, ενώ οι τρεις γιοι του αποτελούν τον προπονητή και δυο από τους παίκτες του ρόστερ): “Αυτοί οι άνθρωποι είναι χρόνια στην ομάδα, τρέχουν για την ομάδα και την αγαπάνε. Ήταν στη Β΄ Εθνική. Εκείνοι οι καιροί με αυτούς έχουν αλλάξει, γιατί τότε και οι επιχειρήσεις του καθενός και οι χορηγίες ήταν περισσότερες και μεγαλύτερες. Τώρα έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα. Για να σταθεί μια ομάδα θέλει πολλά έξοδα και έχει μηδενικά έσοδα, ακόμα και στη Γ΄ Εθνική, με διανυκτερεύσεις, διαιτησίες, μεταγραφές. Επειδή έχουν αλλάξει οι καιροί, καλό είναι να πλαισιώσουν τον κ. Μπαλασά και το υπόλοιπο συμβούλιο όσα άτομα της Επανομής μπορούν να έρθουν κοντά, για να κάνουν μια καλή προσπάθεια και να βάλουν τις βάσεις για κάτι καλύτερο για το μέλλον. Η Επανομή έχει καλούς παίκτες και καλά παιδιά και ακαδημίες, που μπορούν να βγουν περισσότεροι παίκτες, όπως έχουν βγει και στο παρελθόν”.



Για το αν συνιστά προσωπικό του “στοίχημα” να παίξει σε εθνική κατηγορία με την Επανομή, κάτι που δεν έχει κάνει, δεδομένου οτι άνοιξε φτερά σε μικρή ηλικία από το τοπικό για τα “σαλόνια” και τον Ηρακλή: Η αλήθεια είναι οτι για οικογενειακούς λόγους επέλεξα να γυρίσω πίσω φέτος, στο σπίτι και την οικογένειά μου. Από εκεί και πέρα, και με τον πρόεδρο και με τον προπονητή έχουμε άριστη φιλία, ανέλαβα κάποιο τμήμα της Επανομής και συμφωνήσαμε να μπορέσω και εγώ να βάλω ένα λιθαράκι στη φετινή προσπάθεια. Δε το έχω σκεφτεί να πω την αλήθεια για του χρόνου, αλλά στοίχημα είναι σίγουρα για μένα οτι θέλω να βάλω τη βοήθειά μου στο να μπορέσει να ανεβεί η ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Θέλαμε και το Κύπελλο, αλλά δε τα καταφέραμε. Όπως είπα, από την αρχή είχαμε πολλά προβλήματα, παίκτες με covid, παίζαμε Τετάρτη-Κυριακή. Η ομάδα αξίζει πολλά συγχαρητήρια, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, φτάσαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Και έχουμε μπροστά μας και το πρωτάθλημα, για να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την ομάδα στη Γ΄ Εθνική”.



Για το ατού και το όπλο της Αναγέννησης σε αυτή την πετυχημένη πορεία: “Αυτό που πιστεύω και θεωρώ οτι συμφωνούν οι συμπαίκτες μου και όσοι ήταν κοντά στην ομάδα, είναι το ότι ήμασταν μια γροθιά, είχαμε άριστο κλίμα στα αποδυτήρια. Όλα τα παιδιά μια γροθιά με διοίκηση και προπονητή. Είχαμε τα προβλήματά μας, πολλά τα ξέρουμε εμείς μεταξύ μας, τα βάλαμε στην άκρη για τους δικούς μας λόγους και δε χρειάζεται να τα ξέρει ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή πετύχαμε, είμαστε περήφανοι γιατί η ομάδα βγήκε πρώτη. Έχουμε και νεαρά παιδιά που στα επόμενα παιχνίδια μπορούν να φανούν, να τους δουν κάποιοι μεγαλύτεροι σύλλογοι και να κάνουν το επόμενο βήμα. Για κάποιους άλλους που μπορεί να θέλουν να παίξουν στη Γ΄ Εθνική, για κάποιους άλλους που ίσως θέλουν να σταματήσουν, να το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο, που η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα και γιατί όχι να πάρει και την άνοδο για τη Γ΄ Εθνική”.



Για ένα σχόλιο για Ηρακλή και Άρη, όπου έπαιξε για 10 και 3 χρόνια αντίστοιχα: “Είμαι από τη Θεσσαλονίκη, πέρασα και από τις δυο ομάδες, δε θέλω να ξεχωρίσω κάποια από τις δυο. Πέρασα όμορφες και κακές στιγμές και με τις δυο, τις παρακολουθώ, απλώς αυτό που με στενοχωρεί είναι κυρίως για τον Ηρακλή, οτι βρίσκεται στη χαμηλότερη κατηγορία, δε του αρμόζει. Είναι γεννημένος με τους παίκτες που έχουν περάσει και την ιστορία του να είναι στην Α΄ Εθνική και να διεκδικεί τίτλους”.




φωτο από Anagennisi Epanomis Football Club-Maria Christoforou (Facebook)



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεραυνός Αγγελοχωρίου| Δεν “κατεβαίνει” στο Κύπελλο με Κρύα Βρύση σήμερα, οιωνός οριστικού φινάλε

Κατσαρός: “Να βελτιώνουμε διαρκώς την Καστοριά, με νίκες και μόνιμη αξιοποίηση νεαρών”

Ασταμάτητος και το 2024 ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης, έκτο σερί τρίποντο με Νίκη Ευκαρπίας και...8άδα (2-0)