Καθάριος: “Πάντα... αργοπορία στην Ελλάδα –Ατού σταθερότητα και έδρα για τον Αγροτικό Αστέρα”





Στην εκπομπή Primo Secondo” του City of Primo 106.1” μίλησε ο αρχηγός του Αγροτικού Αστέρα, Παύλος Καθάριος, πριν την ανακοίνωση της απόφασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για την τύχη του πρωταθλητή στο 2ο όμιλο, που έδωσε το χρίσμα στον Μακεδονικό έναντι της Κοζάνης, για τα μπαράζ ανόδου. 

Ο 30χρονος ακραίος των “σταχυοφόρων”, που διανύει την 4η θητεία του στην ομάδα του Ευόσμου, σχολίασε την κωλυσιεργία στην έναρξη των πλέι οφ, τα ατού των “πράσινων” με τον εύκολο τίτλο στην κανονική διάρκεια και ενόψει της προσπάθειας ανόδου (δεν πανηγύρισε ποτέ με τον Αστέρα), χαρακτηρίζοντας σημαντικά τη σταθερότητα και την αήττητη έδρα. 

Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και την πρεμιέρα με την Προοδευτική, κάνοντας μνεία για την αβεβαιότητα στην κατάσταση των ομάδων, λόγω της έλλειψης ρυθμού, που πλέον ουσιαστικά “ακυρώνει” τα όποια φαβορί και τους φέρνει σε παρόμοια θέση λίγο-πολύ στην αφετηρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου χαφ, που ακόμα έχει αγωνιστεί σε Καβάλα, Νέστο Χρυσούπολης, Παναχαϊκή, Πύδνα Κίτρους, Ξάνθη, Πιερικό, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κιλκισιακό και Ηρακλή Αμπελοκήπων:

Για την αβεβαιότητα διαρκείας για την έναρξη των μπαράζ αυτές τις εβδομάδες, που αναμφίβολα κούρασε τις ομάδες και τις επηρέασε αγωνιστικά και ψυχολογικά:

Οι ομάδες είναι όλες προβληματισμένες. Κάθε βδομάδα που περνά δε γνωρίζουμε. Ξεκινάμε από Δευτέρα, πάμε Κυριακή, μετά πάμε Τετάρτη. Κάθε μέρα ακούμε κάτι διαφορετικό. Η διαχείριση είναι δύσκολη. Δε μπορούμε να κάνουμε προγραμματισμό, ούτε το τεχνικό επιτελείο. Οι παίκτες είναι οι περισσότεροι στα όριά τους. Τελειώσαμε το πρωτάθλημα λίγο αργότερα από τις 4 Απριλίου και λέγαμε οτι θα αρχίσουμε το πολύ σε δυο εβδομάδες. Πηγαίναμε από βδομάδα σε βδομάδα. Υπάρχει ψυχολογική κούραση. Δε μπορούμε να κρατιόμαστε σε αγωνιστικό ρυθμό με αυτή την κατάσταση. Είναι δύσκολο για προέδρους, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές, ακόμα και για τον κόσμο. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Αυτή τη στιγμή βαδίζουμε σε μια αβεβαιότητα. Οι άνθρωποι της ομάδας προσπαθούν να μας καθησυχάσουν και να μας έχουν συνέχεια σε εγρήγορση. Κάποιες φορές πέφτουμε μέσα, κάποιες πέφτουμε έξω. Ούτε οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν πάνω-κάτω τι γίνεται, δεν έχουν ενημέρωση. Βαδίζουμε στα τυφλά”.


Για το αν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο μεγάλη αργοπορία, δεδομένου οτι η κανονική διάρκεια για τον Αστέρα είχε ολοκληρωθεί στις 17 Απρίλη: “Για να πω την αλήθεια, οι περισσότεροι θεωρώ- με βάση το τι γίνεται πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο – πως ήταν προετοιμασμένοι, ότι κάποιο λάθος θα γίνει και κάποια στιγμή δε θα πάει το πράγμα βάσει προγράμματος. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι προγραμματισμένο να τελειώσει, όπως ακριβώς είναι να τελειώσει. Πάντα θα υπάρχει κάποια αργοπορία, είτε μια ένσταση ομάδας, είτε με τον κορονοϊό, πάντα κάτι καθυστερεί το πρόγραμμα, όπως ακριβώς είναι να ξεκινήσει και όπως ακριβώς είναι να τελειώσει. Τόσο πολύ δε το περίμενε κανένας. Τέτοια αργοπορία δεν έχω ζήσει ξανά. Έχω δει να αργεί να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα. Το να υπάρχει τεράστια αποχή από τις ομάδες που έχουν βγει πρωταθλήτριες στο να παίξουν τα μπαράζ, δε το έχω ζήσει ξανά. Εμείς κοντεύουμε σίγουρα πάνω από ένα μήνα, η Παναχαϊκή 50 μέρες, σχεδόν ενάμιση μήνα. Αν κοιτάξουμε το συμφέρον των πρωταθλητών, είναι να βγουν απευθείας. Προσωπικά θεωρώ οτι τα μπαράζ θα γίνουν, το θεωρώ πολύ δύσκολο να μη γίνουν. Το πως θα γίνουν και πότε θα γίνουν, δε το ξέρει κανένας”.



Για την πρεμιέρα του Αστέρα, εντός με την Προοδευτική και το πρόγραμμα, με 3/4 εντός στο ξεκίνημα των πλέι οφ: “Θεωρώ οτι δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Αν η ομάδα παρουσιάσει το πρόσωπο που πρέπει, μπορεί να χτυπήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Η έδρα είναι όπλο για εμάς σίγουρα, δεν έχουμε ηττηθεί φέτος στο γήπεδό μας. Έχουμε δείξει μια πολύ καλή παρουσία γενικά, έχουμε δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά. Από την αρχή ήταν ξεκάθαρος ο στόχος της ανόδου. Δε μας λέει κάτι οτι είμαστε πρωταθλητές. Εμείς θέλουμε να πάρουμε την άνοδο, αυτός είναι ο στόχος”.


Για την εύκολη κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο, στην κανονική περίοδο: “Η ομάδα έδειξε σταθερότητα, τη στιγμή που άλλες ομάδες έδειξαν οτι δε την έχουν. Εκεί πέρα νομίζω οτι ήταν το σημείο κλειδί. Δε ξεκινήσαμε πολύ καλά τη χρονιά και στα φιλικά και γενικά υπήρχε ένας προβληματισμός. Μόλις η ομάδα έδεσε, νομίζω οτι όλα τα αποτελέσματα ήρθαν όπως έπρεπε. Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και μια σοβαρότητα, που μας έφερε σε αυτή τη θέση”.

Για το αν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ, ανάμεσα στους 7 πρωταθλητές της κατηγορίας: “Αν μιλούσαμε πριν 15-20 μέρες, ίσως να υπήρχαν φαβορί. Έτσι όπως ήρθε το πράγμα, νομίζω οτι πάνω-κάτω όλες οι ομάδες θα είναι στο ίδιο επίπεδο, με αυτή την τεράστια αποχή. Όλες θα είναι επηρεασμένες. Δε θα είναι σίγουρα έτοιμες. Αν υπολογίσουμε οτι οι περισσότερες ομάδες έχουν τελειώσει τα πρωταθλήματά τους, είτε τοπικά, είτε Γ΄ Εθνική, που έπεσαν ή δε τερμάτισαν στην πρώτη θέση, είναι δύσκολο να βρεις και το οποιοδήποτε φιλικό πλέον. Απλά προχωράμε βάσει προπονήσεων, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο”.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Αγροτικού: “Ο Αγροτικός Αστέρας τα τελευταία χρόνια είναι ένα πολύ βαρύ όνομα, δεν ανήκει σίγουρα στη Γ΄ Εθνική, είναι ένα όνομα, στη Β΄ Εθνική τουλάχιστον μεγάλο. Έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος δείχνει να είναι διψασμένος, μας ρωτάνε γενικά πότε θα ξεκινήσουμε, τι γίνεται με την όλη κατάσταση. Θέλουν να έρθουν στο γήπεδο, να στηρίξουν την ομάδα, θέλουν να βγει η ομάδα. Εμείς αυτό που υποσχόμαστε είναι οτι όσο δύσκολες και να είναι τώρα οι συνθήκες, θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά. Το πρόγραμμα θεωρώ οτι τουλάχιστον στην αρχή, στα 3 από τα 4 αρχικά που είναι εντός, πρέπει να είναι ο 12ος παίκτης, να μας δώσει την ώθηση. Είναι στα πόδια της ομάδας, το πώς θα παρουσιαστούμε και πόσους βαθμούς θα έχουμε μαζέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική, που έχουμε ρεπό. Μπορεί να έχουν κριθεί πολλά μέχρι τότε, μπορεί να μην έχει κριθεί και τίποτα”.

Για το διαχρονικό “δέσιμό” του με την ομάδα, αφού διανύει την 4η θητεία του: “Είμαι ένα παιδί που από μικρή ηλικία, από 6 χρονών, βρίσκομαι στις ακαδημίες του Αγροτικού Αστέρα. Εδώ ανδρώθηκα. Εδώ μου έδωσε η ομάδα ευκαιρία να ασχοληθώ με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είμαι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ομάδα. Την αγαπάω, είμαι παιδί από τον Εύοσμο. Μακάρι να συνδυαστεί η φετινή χρονιά με την άνοδο. Δεν έχω ζήσει άνοδο με τον Αγροτικό Αστέρα είναι η αλήθεια, θα το ήθελα πολύ. Έχω πάρει και ρόλο στις ακαδημίες, η ομάδα δείχνει οτι με εμπιστεύεται. Γενικά υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας και με τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας. Εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν”.

Για το τι έβλεπε στο “δίπολο” Κοζάνη ή Μακεδονικός (ερώτηση πριν την ανακοίνωση της απόφασης από την Εφέσεων), αν είχε προτίμηση και τι θεωρούσε πιο δίκαιο, βάσει όσων άκουσε: “Ιδιαίτερη προτίμηση δεν έχω, να πω την αλήθεια. Και οι δυο είναι μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Και οι δυο ομάδες θεωρώ οτι έχουν δίκιο. Ίσως είναι περισσότερο λάθος της ΕΠΟ. Εκεί νομίζω οτι είναι το πρόβλημα. Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση. Σκέφτομαι τη δική μας ομάδα. Όποιος και να είναι αντίπαλος, δεν έχει διαφορά”.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περσίδης: “Ο σχεδιασμός της Δόξας Δράμας ήδη ξεκίνησε έτσι – Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια”

Χανιώτη| Τέσσερις αποχωρήσεις – Ενσωματώθηκε ο Μουριέλ

Αποσύρεται στα 40 ο Σερραίος γκολκίπερ, Βαγγέλης Πίτκας – Ποιος ο νέος του ρόλος στη Χαλκιδική